Ahogy Halmajugrán, az erősen cigányfertőzött Tarnaörsön is élénken tiltakoztak feddhetetlen életvitelű romáink a térfigyelő kamerák ellen.

Vajon miért? Tán csak nem azért, mert az visszafogja a bűnözési lehetőségeiket? Ki tudja... Lássuk az eredeti cikket:

Hatékonyak a térfigyelő kamerák Tarnaörsön

Tarnaörs: Az év elején alakították ki a helyi közbiztonság erősítése érdekében a térfigyelő rendszert Tarnaörsön. Immár negyedéve működnek a dél-hevesi településen a közterületen elhelyezett kamerák, s mérhető a visszatartó erejük.

A község önkormányzata 13,5 millió forintért vásárolta azt a tizennégy térfigyelő eszközt, amelyek valamennyi, a faluba be- és onnan kivezető úton, továbbá az intézmények környezetében és a forgalmas csomópontokban rögzítik a mozgást. Az ekképpen összegyűjtött adatok és információk egy központba érkeznek, ennek köszönhetően bűncselekmény elkövetésekor azok bármikor visszakereshetők. A három hónap eltelte után az eddigi tapasztalatokról kérdeztük a helység önkormányzatának vezetőjét.

– Eleinte volt némi kis ellenállás, mondanom sem kell, hogy nem a becsülettel élő lakosok (Kuruc.info: gyk. deviánscigányok) körében – összegzett Almádi János polgármester. – Ám az eltelt hónapok azt bizonyították, hogy bevált a számításunk, és a térfigyelő rendszernek tényleg komoly bűnmegelőzési szerep jutott. Egy olyan vagyon elleni bűncselekmény történt a faluban, amely nagyobb károkozással járt. Ennek az ügynek a nyomozati szakában a rendőrség is kikérte a térfigyelők által rögzített adatokat.

A faluirányító szerint a nap 24 órájában működő rendszernek igenis van visszatartó ereje. Ezt bizonyítja az a nyugalom, amely az esztendő első negyedévében jellemezte Tarnaörsöt.
(HEOL)