Siófok gazdasága összeomlana a romák nélkül...

Én is fölkaptam a fejem ma reggel a Mokkát nézve, mert bizony Siófok polgármestere szerint ez történne. Természetesen Dr. Balázs Árpád nem az enyingi romákra gondolt, hanem az olyan roma családokra, akik a turizmus malmára hajtják a vizet.

Olyan tevékenységek ezek, melyek évtizedek, évszázadok óta ezen családok folytatnak. Hadd soroljam hát, melyek ezek az életbevágó, "milliárdokat" hozó iparágak melyek nélkül Siófok egész egyszerűen úgy omlana össze, mint a kártyavár:

WC üzemeltetés

Valóban, gazdaságilag az egyik legfontosabb, milliárdokat hozó tevékenység. Enélkül nem is tudom mi történhetne Siófokkal. Speciel én úgy gondolom, hogy maximum a szarban úszna, de szerintem átvenné más ezt a hatalmas vagyont hozó üzletágat, ha az erre "szakosodott" (sic!) családok kivonulnának a piacról.

Kukorica-árusítás

Gondolom mindenki látott már kukoricaárus cigányasszonyt a Balaton-parton. Bizonyára több száz milliós iparűzési adót fizethet be egy-egy ilyen mobil árus. Apropó, próbált már valaki számlát kérni tőlük?

A polgármester úr szerint emellett a vendéglátás több szegmensében is romák foglalkoznak a tevékenységgel, és ha ők nem lennének, bizony összeomlana a vendéglátóipar.

(Kifordított Ország)

Egy kapcsolódó sztori mesterséges színezéktől:

5-6 éve döglöttünk a cimborámmal pár napot az almádi parton. Egy cigány család tagjai egymást váltva árultak kukoricát. Naponta több tucatszor megfordultak a bringákkal, "kukoricaaaa... ájszi-májsziiii" kurjantásokat hallatva. Nem mintha a tóparton szanatóriumi csend uralkodna, de hamar igencsak idegesítővé vált, és nem csak a már akkor titkon a Magyar Gárda megalakulásáért sóvárgó szittyák, de a németek számára is (biztosan a budai ostromgyűrűben ragadt SS-katonák, és azok leszármazottai voltak), amit abból lehetett sejteni, hogy a vagányabb szivarok a napszúrásból ordibálással felriasztva azt kezték kántálni némi nehezteléssel, hogy KUKOHICÁÁÁ.