Megérkezett a rendőrség polkorrekt, így, természetesen, a gyilkos származását nem említő közleménye is:
Gyorsan lebukott a gyilkos (PMRFK)
2009.06.09. kedd 14:17

Néhány óra alatt sikerült elfogni a Nagybörzsönyben történt emberölés elkövetőjét. 

Bravúros gyorsasággal fogták el a zsaruk a tegnap délután, nagybörzsönyi házában holtan talált férfi gyilkosát.




2009. június 8-án saját lánya találta holtan édesapját, K. A. 54 éves nagybörzsönyi lakost. A házból az elkövető készpénzt, egyéb értéktárgyakat tulajdonított el.

A bejelentést követően a Váci Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúk kutatását, illetve kihallgatását. A szemle adatai, valamint a bevont orvos véleménye alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a férfi halálában idegenkezűség játszott szerepet.

A gyors, szakszerű, hatékony felderítő munkának köszönhetően rövid időn belül a rendőrök látókörébe került egy helyi fiatalember.  F. R. 30 éves helyi lakost a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai és a Váci Rendőrkapitányság munkatársai ma hajnalban elfogták.  A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, részletes beismerő vallomást tett.

Ellene – őrizetbe vétele mellett - a Pest Megyei rendőr-főkapitányság emberölés miatt folytat eljárást.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Eredetileg írtuk: Olvasói levél következik:

"Szomorú esemény történt Nagybörzsönyben a tegnapi nap folyamán. Králik Attila nevezetű embert (volt erdészt), a saját házában, brutális kegyetlenséggel (szétverték a fejét, majd pedig fülig vágták el a torkát majd a fotelba ültették és letakarták) meggyilkolták, majd elvettek tőle 20,000 forintot és a mobiltelefonját.
A 22 éves lánya talált rá a tegnap délután, aki sokkos rohamot kapott. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és az éjszaka folyamán elfogták Farkas Richárd nagybörzsönyi cigány lakost, aki a kihallgatáson beismerte, hogy ő követte el a bűntényt.
Egy kisebb csapattal mi is a keresésére indultunk az éjszaka folyamán, de a helyszínen lévő mintegy harminc rendőr (köztük öt kutyás) gyorsabb volt, mint mi. Ezúttal Farkas Richárdnak szerencséje volt...
Nem tudom, hogy mit,  de valamit tenni kellene, hogy ez az ügy nagyobb nyilvánosságot kapjon... 

Szebb Jövőt!
Varga Attila"

Kuruc.info: még egyszer felhívjuk az Olvasók figyelmét, hogy ez nem megerősített hír; emiatt minden, az azt alátámasztó (vagy akár cáfoló), belsős információt várunk! (Ha a hírt beküldő olvasónk nem olvassa a levelezését, akkor itt megkérjük, hogy próbáljon plusz információkkal szolgálni.)
Frissítés (14.05): a Jövőnk.info kérdésére a váci rendőrkapitányság ügyeletes munkatársa megerősítette a hírt, miszerint Králik Attila a tegnapi nap folyamán bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség ügyeletese elmondta, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. Az ügyet a Budapesti Rendőr Főkapitányság munkatársai vizsgálják.