A Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást az MCF Roma Összefogás Párt ajánlószelvényei ügyében - közölte a rendőrség kedden.
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt rendelte el a nyomozást, ismeretlen tettes ellen - közölt a rendőrség. Mint írták, az eljárás során a nyomozók lefoglalták a kérdéses ajánlószelvényeket, és szakértőt is kirendeltek az ügyben.

Az Országos Választási Iroda (OVI) kiszűrte a hamis szelvényeket: azok az érvénytelen ajánlások közé kerültek, így nem befolyásolták a párt listájának nyilvántartásba vételét az iroda korábbi közlése szerint.

Kolompár Orbán, a roma politikai szerveződés elnöke május 8-án azt közölte: a szervezet önálló listát állít az európai parlamenti választásra és 22.500 ajánlószelvényt adott le. A szervezet a vasárnapi voksoláson a 11 ezer magyarországi szavazókörben összesen 13.440 szavazatot kapott.
(NOL)
Kuruc.info: ugye, hogy igazunk volt, amikor kétkedésünknek adtunk hangot azzal kapcsolatban, hogy 40%-kal kevesebb szavazatot kapott a párt, mint ajánlószelvényt, és hogy ugyan miért kellett a parlamenti, fajvédő pártoknak keresztbe tenniük a Jobbiknak, amikor még a szavazás előtt rendőrségi vizsgálatot kért.

A rendőrség lépésének fényében megkérdeznénk: Kinek is volt igaza, Kedves Olvasóink? A fajvédőknek, vagy a Jobbiknak?