Önmerénylő cigányaink többek között Rakamazon buktak le a fordított irányú horogkeresztjükkel (továbi infó ITT).

Úgy látszik, a sorozatos lebukások nem szegték öngyújtogatós, biztosításicsalós és/vagy szánalomébresztő és/vagy új-házat-kizsarolós kedvüket: most Nyíregyházán folytatták.




Hogy honnan tudjuk, cigány volt? Például onnan, hogy a rendőrség közösség elleni izgatás miatt is vizsgálódik. Megtenné ezt, ha fehér felgyújtott házára festenek (részben) fordított állású horogkeresztet? Nem. Plusz: miért festett volna egy nemcigány házra bárki is horogkeresztet? A fordított állású svasztikáról meg már Rakamaz, Tiszaroff stb. kapcsán párszor elmondtuk, miért igencsak valószínűtlen, hogy fehér műve: egy analfabétának nagy feladat tökéletes (legalább jó irányban álló) horogkeresztet rajzolni. Eddig még csak tízből kb. egyszer sikerült eltalálniuk. Hithű nácikok lehetnek ezek a gyújtogatók. Valahogy nehéz elképzelni egy erősen vallásos embert, akinek tízből egyszer sikerül rendesen keresztet vetni a templomba belépve. Esetleg a Vörös Hadsereg egy kommunista harcosát, aki a za rogyinu, za sztalinu felirat fölé hétágú rózsaszín csillagot fest a tank lövegtornyára, mert véletlenül eltéveszti...

A SZON híradása és videója következik:

Horogkeresztek a felgyújtott házakon Nyíregyházán
Nyíregyháza - Péntek hajnalban kaptak riasztást a helyi tűzoltók, mert Nyíregyházán, a Szőlő utcában több épület állt lángokban. 
 
10:32:Rendőrségi közlemény

Csütörtökön a késő éjszakai órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, mely szerint egy nyíregyházi családi ház és a hozzá tartozó melléképület ég. A tűzoltóság a jelenleg lakatlan ingatlanon a lángokat eloltotta, és vizsgálata során megállapította, hogy feltehetően szándékos gyújtogatás történt. A tűzeset során személyi sérülés nem történt, a lángok a környező épületeket nem veszélyeztették. A rendőrség által lefolytatott helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az
ingatlanon önkényuralmi jelképnek minősülő ábrák találhatóak felfestve.

A rendőrség az ügyben rongálás és önkényuralmi jelképek használata vétség ügyében indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

08:02: A több járművel érkező tűzoltók haladéktalanul megkezdték az oltást, kilakoltatásról nem kellett intézkedni, mert mindkét épület lakatlan volt, ráadásul az egyiket alig pár hónapja már oltották el, ugyanis akkor is kigyulladt.

A tetőszerkezet nagy részt leégett, egy lángoló gázpalackot is ki kellett vinni az épületből. Alapos gyanú merült fel, hogy a két, egymástól úgy 10 méterre lévő épületet szándékosan gyújtották fel, ezért két speciálisan képzett kutyával is átnézték a területet.

A vizsgálatba a rendőrség is bekapcsolódott, felmerült a rongáláson túl a közveszély okozás lehetősége, illetve a közösség elleni izgatás lehetősége is.
 
Frissítés (jún. 19. 12.27): a zsIndex alább olvasható cikkéből kiderül, igen, cigányok házáról van szó. Mindannyiunk “kedvence”, a hihetetlen buta és degenerált Balogh Artúr, a Hírszerző díszcigánya (egyik blogja ITT) édesapja (a helyi főcigány) is megszólalt az ügyben, és, ahogy azt a Kedves Olvasók már kitalálhatták, rászistázik. Hát, kedves Balogh Artúr! Ez a vonat már elment...

Horogkeresztek az égő házon

A nyíregyházi kertvárosban álló lakatlan házban nyitott szelepű gázpalack égett, a nyári konyhában a tűzoltók marmonkannát találtak. Az utcában ez az egyetlen ház, aminek roma a tulajdonosa.

Leégett egy lakóház és a mellette álló nyárikonyha Nyíregyháza Borbánya nevű kertvárosi területén. A tűzoltókat éjszaka a szomszédok riasztották. A felújítás alatt álló vályogházban senki nem lakott.
 
Gyújtogatás és horogkerezst [sic!]

A vályogházra valaki fehér horogkereszteket festett. Az oltást végző csoport parancsnoka az Indexnek elmondta: biztos, hogy gyújtogatás történt, a szobában nyitott szelepű égő gázpalackot, a nyárikonyhában marmonkannát találtak.

Az Index értesülése szerint a Szőlő utcában egyedül ennek a háznak cigány a tulajdonosa. Az illető befektetési céllal vásárolhatta meg az utca legkisebb épületét, és azért kezdte el felújítani, hogy később túladjon rajta.

Balogh Artúr, a városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke az Indexek felháborítónak nevezte a történteket. Mint mondta, abban bíztak, hogy Nyíregyházát elkerülik a futótűzként terjedő cigányellenes atrocitások. Az esemény miatt kezdeményezi, hogy a város vezetésével közösen gondolják át a teendőket.