Nyíregyháza - Négy fiatalember került a megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntető tanácsa elé. (a tanács tagjai még dr. Fekete Magdolna, és dr. Oláhné dr. Oláh Edit).
 
Eredetileg nyolc vádlott állt a nyíregyházi városi bíróság előtt, akik közül kettő bűnpártolásért, egy pedig orgazdaságért volt öt tolvaj mellett vádlott. A tiszavasvári fiatalok között többen már visszatérő „vendégek” a bíróságokon. 2008. június 24-dikén, valamint július 1-jén indultak a helyi temetőbe azért, mert úgy gondolták, a sírokról lefeszíthető színesfém díszeket jó pénzért tudják eladni.





A lopásban és rongálásban serény tolvajok nem kíméltek semmit, több százezer forintos elkövetési érték, és ugyancsak százezres nagyságrendű rongálás maradt utánuk, meg a gyászolók keserű dühe, a szeretteik sírjának meggyalázásáért. Amit tudtak lefeszítettek, amit nem, azt lerugdosták, vagy csak megrongálták. A zsákmány amúgy 300 FT/ kg-ért került az orgazdához.

A vádlottak közül négy fellebbezett enyhítésért az első fokú ítélet ellen, így kerültek a megyei bíróság tanácsa elé. A bíróság a főügyészség indítványát elfogadva úgy döntött, hogy az első fokon kiszabott ítéleteket helyben hagyja, azzal, hogy a kegyeletsértés vétsége alól a vádlottakat felmenti törvényi változás miatt, ehelyett súlyosabban kell megítélni azt, hogy a lopás halotti emlékhely ellen irányult.

Az első, másod és negyedrendű vádlottak büntetése 10 hónap végrehajtandó börtön, a harmadrendű büntetlen előéletű vádlott büntetése 8 hónap, de végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztés. A vádlottak az ítéletet tudomásul vették, az még nem jogerős, mert még az ügyészség nem nyilatkozott. A többi négy vádlott büntetése még első fokon jogerősség vált.
(SZON)
Kuruc.info: hogy honnan tudjuk 100%-ra, cigányokról van szó? Tessék megnézni a bőr- és hajszínt a SZON fényképein!