Részleteket vizsgálnak a rendőrök
A kiskunlacházi gyermekgyilkossággal gyanúsított férfi beismerő vallomása az alapja a letartóztatásának

A kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, P. József azt állítja, hogy együtt ment be későbbi áldozatával, Horák Nórával az erdőbe. Valaki közeledett az úton, s a gyilkos, félve attól, hogy lebukik, befogta a lány száját…

A Magyar Hírlap birtokába került, P. József előzetes letartóztatásáról szóló határozat szerint a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottja a Kinizsi utcában találkozott tavaly november 23-án, hajnali három órakor Horák Nórával. A 14 éves lány a helyi művelődési ház zenés-táncos rendezvényéről ment haza egyedül. A határozatban ez áll: "A gyanúsított és a sértett az utcán szóba elegyedtek, majd együtt bementek a Kinizsi utca 27. számú házzal szemben elterülő, úgynevezett kiserdőbe, és ott nemi aktust létesítettek."

Megkérdeztük Csapi Balázs alezredest, miként lehetséges az, hogy az áldozat önként ment későbbi gyilkosával az erdőbe úgy, hogy közben szakadt a hó, hideg volt, s Nórának nem egy – számára is kedves – udvarlója akadt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: ez P. József verziója, első vallomása. Még számos ponton ellenőrzik. Emellett vannak még olyan adatok a rendőrség kezében, amelyekről az alezredes egyelőre nem kívánt beszámolni.

A határozat így folytatódik: "A gyanúsított ezután a környező utcából odaszűrődő hangokra lett figyelmes, amiből azt gondolta, hogy közeledik valaki az úton. A felfedezés veszélyétől megriadva a gyanúsított a földre lökte a sértettet, a testi erőfölényét kihasználva a sértett fölé hajolt, majd tenyerével befogta a sértett száját, és azt mindaddig befogva tartotta, amíg a sértett megfulladt." Csapi Balázs erről szintén azt mondta, hogy ez P. József vallomása, ezeket is vizsgálják. A bíróság az emberölés alapesetében találta alaposnak a gyanút, amelyet a helyszíni szemle, a bűnjelek, a szakértői vélemény, a tanúk és a gyanúsított vallomása támaszt alá.

(Szenvedi Zoltán - MH)
Kuruc.info / A.S.: Élet- és valószerűtlen ez az egész sztori. Lásd: miért akart volna Nóri a fagyban, hóesésben közösülni, ráadásul pont egy ilyen bűzlő, társadalom-szemete, hibbant emberrel? A megfojtás mikéntje is kérdéses: eddig úgy tudtuk, hogy egy szatyrot kötöttek a lány arcára, és abba fulladt bele. Most meg azt közlik, hogy simán csak úgy halt meg, hogy befogták a száját. A kérdés: az orrán keresztül nem tudott volna lélegezni? Dehogynem...
Gyanús ez, nagyon gyanús...