A Klecska Ernő irományára érkezett választ közöljük, hátha eljut az érintetthez és minden hozzá hasonló remek, szépreményű, magát újságírónak nevező firkászhoz.

Semmi különös...

... nem történt a hétvégén. Befutottak a vitorlások a Kék szalagon, a fél országot a guta kerülgette a hőség miatt, a magyar rendőrség pedig - törvényes kötelességének eleget téve - felszámolta egy jogerős bírói döntéssel törvényen kívül helyezett félkatonai szervezet erőszakba torkolló rendezvényét. A feloszlatott Magyar Gárdának és társult alakulatainak, eddig büntetlenül grasszáló szélsőjobboldali csoportoknak most most már ,,papírjuk van róla", hogy éppen olyan normaszegők, mint az általuk elítélt, gyakran bizony tényleg roma bűnözők. Az intézkedés során minden bizonnyal volt pár ,,rendőri túlkapás". A rendőrnek ugyanis - szemben a bűnözővel - jogszabályok jelölik meg a mozgásterét, s itt egy nagyobb kavarodásban is aránylag könnyű botlani. A szólásszabadság alkotmányos joga mindenkit megillet, s mint alapjogot, csak a legindokoltabb esetben lehet korlátozni. A bibi csak az, hogy a szólásszabadság nem tartozik bele mások Dunába lövését, kiűzetését, sterilizálását, rezervátumba zárását szorgalmazni, más megölésére buzdítani, felrobbantására szervezkedni. A Magyar Gárda főleg vidéken népszerű. Nem véletlenül. A magyar vidék a rendszerváltás után az uniós csatlakozás vesztese is lett, s ha a közbiztonság nem is, a biztonságérzet romokban hever. Ilyenkor szokott szavazatokat besöpörni az, aki ,,rendet" és ,,erős kezet" ígér. Régi recept: láttunk már ilyet. Ismerjük a végkifejletet is, semmi különös: méltánytalanság, könny, vér, majd összeomlás.

(Dunaújvárosi Hírlap, 2009.07.06.)

Tisztelt Klecska Ernő!

Ezúton szeretnék reagálni a Dunaújvárosi Hírlap 2009. július 6-án megjelent "kommentárjára", melynek címe Semmi különös...

A július 4-i demonstráció békés jellegét a rendőrség zavarta meg, agresszív fellépésével.

A gárdisták békés demonstrációját a rendőrségnek nem volt joga feloszlatni. Az Alkotmánybíróság 75/2008. számú határozata kimondja, hogy nem várt esemény miatt rövid időn (72 órán belül) bekövetkező békés demonstráció a rendőrség által nem oszlatható fel. Itt nem várt eseménynek tekinthető a Magyar Gárda Mozgalom feloszlatása, hiszen az első fokú ítélet a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szól. Bence József országos rendőrfőkapitány parancsára a rendőrség a Magyar Gárda formaruhájába öltözött gárdistákat módszeresen vadászta, arra hivatkozva, hogy betiltott szervezet egyenruháját viselik. Ez szintén törvénysértő, ugyanis a feloszlatásról szóló határozat nem tiltja az egyenruha viselését. Ráadásul a Magyar Gárdának formaruhája van, ami nem egyenruha. Bence József ellen Volner János emiatt és sok más miatt is büntetőfeljelentést tett. Ajánlom figyelmébe a következőt: http://magyargarda.hu/node/4211 itt megtalálja a jogszabályi hivatkozásokat is.

Ön írásában normaszegőnek és bűnözőnek titulálja a Magyar Gárda Mozgalom tagjai. Nos szeretném felhívni figyelmét arra, hogy a mozgalom 2 éves pályafutása alatt jogsértést nem követett el. Ellenben az Ön által fényezett rendőrség számtalanszor lépte át a törvényes kereteket. Ön néhány rendőri túlkapásról beszél, mintha megengedhető lenne az intézkedő rendőrök jogsértése. Ennek a "törvényes és szakszerű" intézkedéssorozatnak az eredménye lett az, hogy a mentők tucatjával szállították el a békés demonstrálókat.

" A szólásszabadság alkotmányos joga mindenkit megillet, s mint alapjogot, csak a legindokoltabb esetben lehet korlátozni. A bibi csak az, hogy a szólásszabadságba nem tartozik bele mások Dunába lövését, kiűzetését, sterilizálását, rezervátumba zárását szorgalmazni, más megölésére buzdítani, felrobbantására buzdítani." (Dunaújvárosi Hírlap, Semmi különös..., 2009.07.06.)

Felszólítom, hogy a fenti idézet - és egész firkálmánya - miatt kérjen bocsánatot és azt jelentesse meg ugyan olyan terjedelemben és ugyan azon helyeken, ahol becsületsértő és rágalmazó írása megjelent. A Magyar Gárda nem szólított fel senkit gyilkosságok elkövetésére, vagy robbantásokra, még rezervátumba se zárattak senkit. A Dunába lövetés sem szerepelt soha a célok között. A Magyar Gárda Mozgalom célkitűzéseiről bővebben olvashat a http://magyargarda.hu oldalon Amennyiben kérésemnek nem tesz eleget kénytelen leszek jogi lépéseket foganatosítani Önnel szemben.

Írása végén Ön ismerteti a gyanútlan olvasókkal a végkifejletet. Amennyiben kinyitná a szemét és el oszlatná a vörös politikai ködöt maga elől, észrevenné, hogy amit írt már bekövetkezett. Ugyanis méltánytalanság éri nap mint nap a magyarokat. Könny és vér folyt a szombati demonstráción és 2006 óta rendszeresen ez történik az országban. Összeomlás? Éppen ez történik Magyarországgal.

Végül megkérném, hogy szélsőséges, másokat megbélyegző, kirekesztő nézeteit ne egy függetlennek mondott újságban tegye közzé, válassza erre a célra valamelyik párt fórumát vagy inkább egy olyan helyet ahol egyedül van és senki nem látja, hallja gyűlöletkeltő mocskolódását.

(Szeleczky Balázs, kommunikációs alelnök - Jobbik Magyarországért Mozgalom Dunaújvárosi Szervezet)
(SZKR)
Kuruc.info: Régi kedvencünk, Klecska megint nyomul. Ha valaki nem lenne tisztában előéletével (például azzal, hogy nemes egyszerűséggel lekutyatápozta és ledögmadarazta a Turult), kezdje ismerkedését például EZZEL...