Úgy látszik, győzött az igazság Kiskörén. Bár eleinte a polgármester nyilvánosan szembeszállt a Jobbikkal, ill. a polgárokkal (nem akarta nekik kiadni a mozi területét), az 1. függelékben olvasható jobbikos olvasói beszámoló szerint mostanra meghátrált: az összes képviselő megszavazta a cigányok kitiltását. Reméljük, ennek érvényt is tudnak szerezni.

Természetesen nem kételkedünk abban, hogy a fajvédő sajtó egy emberként fogja őket támadni a rászístáfásísztá döntés miatt, és nem zavarja majd őket az sem, hogy még egy rendőrt is csúnyán helybenhagytak (kitörték a fogait – vajon a fogpótlás esetleg többszázezres költségét ki fogja állni? Segílyesék?). Már most elkezdték szegínek mosdatását. A Néphazugság például, ahogy tőlük várható volt, a Kiskörén történteknek már a régebbi fejleményeit is (hogy ti. aláírásgyűjtést kezdeményeztek azz egész települést terrorizáló cigánycsalád eltávolítása érdekében) a szokott cigánysajnáltatós stílusban tudósította mai cikkében (lásd második függelékünket). Már eleve a címükben hangsúlyozzák szegínek roma származását, és ezzel sugallják azt, hogy a mádzsárok rászístákok, ezért próbálják elüldözni szegín galamblelkű romákokat. Most is “áldozat” a roma, ezért kell már a címben is kiemelni a hovatartozást, ahogy oly sok “jáj, bántották szegínromákokat!”-típusú cikkben is. Bezzeg ha az elkövető lenne az... Az ajánlott cikk is micsoda? A cigánysajnáltató “Kiskunlacházán terjed az önbíráskodás”… mintha “önbíráskodás” lenne az, hogy Kisköre egy emberként fog össze a deviánscigányok ellen. Akkor, kedves Népszabadság, a kiváltó ok (a mindennapi terror, a jobbikos testvérének összeverése, a rendőr fogainak kiverése stb.) mi?

Kíváncsiak vagyunk, melyik fajvédő nagyágyú fogja kivágni a hisztit a holnapi számban a kitiltás miatt. Révész Sándor? Tóth Ákos, Nagy N. Péter, Ónody-Molnár Dóra vagy Hell István?

Végezetül mégvalami, amire eddig nem tértünk ki. “Valamennyien szabadlábon védekezhetnek - mondta a referens.” Még egyszer: olyanok, akik nagyon súlyosan összevertek egy srácot, de a rendőrt sem kímélték. Megint felvetődik a párhuzam: Szigetvár. Ott azonnal bevágták előzetesbe a cigányoknak egy pofont lekeverő, semmilyen sérülést nem okozó (!!!!) barcsi srácokat (akiket aztán azóta, jogerősen, letöltendőre ítéltek). Ezeket meg futni hagyják. Tessék mondani, miért esik enyhébb elbírálás alá az, ha valaki többek között rendőrre támad, és annak a fogait veri ki (amely messze nincs egy súlycsportoban a kárt nem okozó felpofozással), mint az, aki csak megpofoz valakit? Csak nem a cigányok pozitív diszkriminációja miatt?! Igen. Megszokhattuk már, hogy ők érinthetetlenek. Lásd pl. a csepeli verést is (videó ITT, kötelező jellegű nagyriport ITT), ott sem sitteltek le senkit. Persze ha fordított lett volna a felállás, akkor Brüsszelig hallatszott volna a fajvédő visítás…

Mindenesetre, ha nem sikerül elüldözni a cigókat, csak annyit tudunk ajánlani: ha már így össze tudott fogni a falu, akkor ez az összefogás a jövőben ne abban merüljön ki, hogy nem szolgálják ki a delikvenseket a boltban. Igen, valószínűleg sejti a Kedves Olvasó, mire gondolunk: tegyék pokollá az életüket, hogy aztán maguk, a saját önszántukból húzzák el a csíkot. Adják vissza nekik, amit elszenvedtek tőlük.

Kuruc.info – A.S.

1. függelék: a helyi jobbikosok közleménye

Adjon az Isten!
 
Ma 15 órakor összeült Kisköre város képviselőtestülete, hogy határozatot hozzon a kialakult helyzettel kapcsolatban. Az ülés több, mint két óra hosszan tartott. A hangulat, mint az előre látható volt, a pattanásig feszült. A teremben kb. 60 ember volt jelen és egyöntetően követelték a testületi tagoktól, hogy hozzák meg döntésüket a bűnöző család eltávolításáról. Mindenki egyet akart és több indulatos felszólalásban ezirányú követelésüknek hangot is adtak. Az egyik képviselő átadta a petíciót, ami a város követelését tartalmazta. A jegyzőnő felhívta a polgárok figyelmét, hogy szembe mennek a jogszabályokkal, de ezt minden jelenlévő vállalta. Végül megszületett a döntés: egyöntetűleg minden képviselő megszavazta, hogy tiltsák ki a bűnözőket Kisköréről.

Kíváncsian várjuk a folytatást!
 
Szebb Jövőt!
 
Holló Gyula
Kisköre JOBBIK

2. függelék: a Néphazugság cikke
Kisköre: aláírásgyűjtés egy roma család elköltöztetéséért
A Heves megyei Kiskörén aláírásgyűjtést kezdeményezett egy roma család elköltöztetése érdekében helybeliek egy csoportja - adja hírül csütörtökön a heol.hu Heves megyei hírportál.

Az akciót azt követően indították, hogy a roma férfi és négy fia rátámadt egy helybeli fiatalemberre, aki súlyosan megsérült. A kezdeményezők szerint a család tagjai évek óta zavarják a város nyugalmát - olvasható a honlapon. A híradás szerint a helybeli boltokban nem szolgálják ki a család tagjait.

A hírportál arról is tájékoztatott, hogy az érintett család a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezethez fordult és Kállai Ernő kisebbségi ombudsman is tájékozódott a történtekről. Ezt követően az ombudsman azt mondta: sikerült a családdal megértetni: "az a magatartás, amit ők követnek, helytelen." Ugyanakkor világossá tette, hogy a kényszerkiköltöztetésre jogállamban nincs mód - közölte a heol.hu.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalember támadói ellen. Valamennyien szabadlábon védekezhetnek - mondta a referens.