A tegnapi (szerdai) nap kétségkívül legfontosabb híre a Kiss Károllyal készített interjú (lásd EZT), amely, ha Kiss igazat mond, alapjaiban forgatja fel a magyarországi belpolitikát és ássa (még jobban) alá a cigányfajvédők szavahihetőségét.

A legújabb hírekből kiderül, hogy a Tisza TV főszerkesztője, a vérszittya nevű Weisz György letiltotta a műsort, mert úgymond nem akar ellenségeskedést.

Sebaj, remélhetőleg hétfőn tényleg kiderül az igazság. Ha Kiss Károly valóban nyilatkozik. Például – nem teszik el addig láb alól.

Alább a BOON kapcsolódó cikke.
Páncélszekrényben a Kiss-kazetták!
Tiszaújváros, Miskolc, Budapest - Nem adja le a Tisza TV a Kiss Károllyal készített interjút, a kazettákat elzárták egy páncélszekrénybe. Az NNI hétfőre ígér választ az üggyel kapcsolatban a Borsod Online-nak.

Kiss Károly, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője arról nyilatkozott a Tiszaújvárosi Krónika ma megjelent számában, hogy tudja, kik vannak a közel másfél éve tartó roma gyilkosságok mögött.

"Nem fog lemenni a Tisza TV augusztus 26-i műsorában a Kiss Károllyal készült beszélgetés" - nyilatkozta érdeklődésünkre Weisz György, a Tiszaújvárosi Krónika és a Tisza TV főszerkesztője. "Hogy miért? Mondhatnám, hogy a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. De! Tiszaújváros kis város, ahol béke, nyugalom van a romák között. Nem szeretném, ha a Kiss Károllyal készített interjú gyanánt ez megváltozna. Hozzáteszem: újságíró vagyok, lehet véleményem, de nem nekem kell pro, vagy kontra bármit is megítélnem. A Kiss Károly interjú ugyanakkor beszédtéma a városban és igen, van olyan vélemény, hogy nem igaz, amit nyilatkozik. Még egyszer mondom, ezt nem nekem kell megítélnem."

Weisz György megerősítette: nem ők, hanem Kiss Károly kereste meg a televíziót az interjúval. Megtudtuk azt is, hogy a helyi CKÖ vezetővel készített anyag kazettáit elzárták egy páncélszekrénybe.

Konkrétumok nélkül

Természetesen szerettük volna megkérdezni az ügy főszereplőjét, Kiss Károlyt is, azonban az általunk ismert telefonszámokon eddig nem sikerült elérnünk. (A mobiltelefonja hangpostára van állítva, míg a vezetékest nem veszi fel.)
Érdeklődtünk a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletesénél is. Azzal kapcsolatban, hogy kihallgatták-e a Tiszaújvárosi CKÖ vezetőjét a roma gyilkosságokkal kapcsolatban, ám az illetékes mint mondta, "nem tud felvilágosítást adni."

Sikerült beszélnünk Barta Lászlóval, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivőjével is, ám ő sem tudott semmit mondani.
"Hétfőn reggel, hivatali időben állok rendelkezésükre" - jelentette ki az NNI szóvivője.