A baloldali, Kádárt mindenek felett imádó és tisztelő Moldova György legújabb, Miskolccal foglalkozó könyvével kapcsolatos az alább teljességében olvasható cikk legfontosabb része:

"A hétvégén mutatta be Moldova György a Miskolcról szóló, „Érik a vihar” című könyvét a nagyközönség előtt. Ebben nagy teret szentel a cigányságnak.

Az író megszólaltatja egy cigánytelepi óvoda óvónőjét (egyszersmind szocialista önkormányzati képviselő), aki azt állítja,
sok gyerek már magzati állapotban sérülést szenved el. Moldova erre megjegyzi: „Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár." (első kötet 213. oldal)

Az óvónő még hozzáteszi: tapasztalatai szerint a romák között sok a családon belüi, mondjuk, unokatestvérek közötti együttélés: a belkörű házasság nem mindig vezet Down-kórhoz, vagy más súlyos betegséghez, ám a következmények, ha enyhébb formában is, de felismerhetők – olvasható Moldova György új riportkötetében."

Figyeljük meg: a megszólaltatott óvónő maga MSZP-s képviselő – nem fideszes, és még csak véletlenül sem jobbikos, azaz nem “náci”. Na kedves fajvédők, erre mit léptek?

A teljes cikk; a hozzá tartozó videó ITT található:

Moldova is ír a magzataikat bántalmazó roma asszonyokról

Daróczi Ágnes szerint, ha a polgármester tudott róla, akkor ő is bűnrészes.
 
„Terhesek ártanak, verik a hasukat, hogy bolond gyerek szülessen”- a júniusi testületi ülésen mondta ezt Molnár Oszkár, edelényi polgármester.  A fideszes parlamenti képviselő azt mondja, hogy információit egy környékbeli orvostól és védőnőktől szerezte be.

A kijelentés miatt roma kisebbségi képviselők emelték fel szavukat, Molnár Oszkár azonban azt mondta: nem mond le tisztségeiről és vállalja nyilatkozatát.

Hétfőn több száz roma vonult ki a polgármester elleni demonstrációra Edelényben, ahol követelték a politikus lemondását. A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, feljelentést tesz az ügyben. Véleménye szerint az MSZP lejárató hadjárata áll a háttérben. A Fidesz helyi ügynek tekinti az esetet.

Moldova is hallott róla

A hétvégén mutatta be Moldova György a Miskolcról szóló, „Érik a vihar” című könyvét a nagyközönség előtt. Ebben nagy teret szentel a cigányságnak.

Az író megszólaltatja egy cigánytelepi óvoda óvónőtjét (egyszersmind szocialista önkormányzati képviselő), aki azt állítja, sok gyrek már magzati állapotban sárülést szenved el. Moldova erre megjegyzi: „Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár." (első kötet 213. oldal)

Az óvónő még hozzáteszi: tapasztalatai szerint a romák között sok a családon belüi, mondjuk, unokatestvérek közötti együttélés: a belkörű házasság nem mindig vezet Down-kórhoz, vagy más súlyos betegséghez, ám a következmények, ha enyhébb formában is, de felismerhertők – olvasható Moldova györgy új riportkötetében.

„A polgármester is bűnrészes”

- A polgármester maga is bűnrészes, ha tudott a bűncselekményről, de feljelentést nem tett - mondta az edelényi botránnyal kapcsolatban Daróczi Ágnes az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Phralipe elnökhelyettese felhívta a figyelmet rá, hogy a polgármester még tavasszal mondta el ezt a beszédét, és egészen mostanáig eszébe nem jutott, hogy feljelentést tegyen. Márpedig ha volt ilyen eset, és ő tudott róla, akkor bűnrészes.

Daróczi szerint a polgármester annyira nem ismeri őket, „hogy az valami észveszejtő”, hiszen a cigányok számára a család a legfontosabb. - Semmi másra nem vágynak, csak arra, hogy biztonságban tudhassák a gyermekeiket és a családjukat.

A jogvédő nem érti, hogyan merészelte kiterjeszteni feltételezését a polgármester minden roma asszonyra. Daróczi szerint kijelentésével a polgármester nem csak a településről akarta kitaszítani őket, hanem az emberi nemből is: az emberi nemhez való tartozásukat próbálta negligálni.

- Hiszen egy ember nem bántaná a saját magzatát. - mondta Daróczi Ágnes, aki szerint ez az eset nem helyi ügy, a politikusoknak és a közéletnek pedig határozottan állást kellene foglalnia ebben az érzékeny kérdésben.
(ATV)