Súlyos atrocitás CÖT-tag ellen
A Civil Összefogás Társasága közleménye

"2009. szeptember 8.-án 17.00 körüli időben az Abony, Szemere Bertalan út 22. szám előtt a nyílt utcán, Kovács Péter Pált, az abonyi CÖT tagját botokkal súlyosan bántalmazta három romaszármazású személy, K. Csaba, K. Gábor és "J...y" becenevű társuk.

A sértett gyalogosan a járdán munkából tartott barátjához, amikor az elkövetők egy a központ irányából érkező kék színű VW. Golf típusú személygépkocsiból kiordíbálva vonták felelősségre, hogy miért "cigányozott" korábban. A "rasszizmust" emlegetve kiugráltak a gépkocsiból és a náluk lévő lapátnyelekkel, botokkal ütlegelték a sértettet, akit többször fejbe is rúgtak. A bántalmazás közben kiabálták, hogy az egyik CÖT megmozduláson Ő volt az, akinek "legnagyobb volt a szája" a közterületi párbeszéd során, ezért verik meg.
A bántalmazás néhány percig tartott, majd a sértettet azzal fenyegették meg, hogy "kinyírják" az egész családját.

A hangoskodásra több házból idősebb személyek jöttek ki és hangos fellépésükre az elkövetők a helyszínről elmenekültek.

A segélyhívásra helyszínre kiérkező AboPOL járőr és a rendőrök csak a sértettet és a bántalmazáshoz használt eszközök egyikét találták a helyszínen.

A sértett ellátásáról azonnal gondoskodtak és a helyszíni intézkedést lefolytatták.

Az orvosi vizsgálatok alapján a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés módja és az alkalmazott eszközök miatt a rendőrség büntető eljárást indít a tettesek ellen.

Kovács Péter Pál CÖT tag hozzájárult nevének, a támadást követően készült fotóinak nyilvánosságra hozatalához.

A Civil Összefogás Társasága felkéri a Kisebségi Önkormányzatot a hasonló, szélsőséges "rasszista-áldozat" álca alatt megvalósított és nyilvánvalóan a személyes bosszú által motivált cselekmények elleni nyilvános fellépésre, valamint Abony közbiztonsági helyzetének javítása érdekében a társadalmi összefogásban való aktív részvételre.

A CÖT tájékoztatja Abony lakosságát, hogy a nemtelen támadás ellenére sem fog csoportosan, erőszakkal fellépni a település általános közbiztonságát közismert módon negatívan befolyásoló támadók ellen, azonban minden hivatalos jogorvoslati és érdekképviseleti fórumot, valamint médiát igénybe fog venni az elfogulatlan felelősségrevonás megvalósulása és az eset nyilvánosságra hozatala érdekében!

A CÖT a nyilvánvaló provokáció ellenére sem adja fel a korlátozott lehetőségei felhasználásával vívott harcot, az abonyi lakosok sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetői ellen!"

"BÁTORSÁGGAL A KÖZÖSSÉGÉRT!"
(Mi Abonyunk; az eredeti oldalon jópár fotó is található)