Folytatódik a tragikomédia, amelynek eddigi állomásait jól ismerjük: pl. azt, hogy a Gyöngyösön 2002-ben a kórházban randalírozó cigányhordát megrendszabályozó, tökös, feladatukat rendben teljesítő rendőröket elbocsátották vagy azt, hogy a Balaton-parton a cigányt a lopott cuccokat szállító talicskához bilincselő zsarukat úgy megsz*patták a fajvédők, hogy azok azonnal beadták a felmondásukat.

Kíváncsiak vagyunk, az alább olvasható esetben mi lehetett a rendőrök bűne. Pl. rászízmus? Megbilincselték a kisebbségit, és nem hagyták szegínt lopni?
Egy bolti lopás kapcsán függesztettek fel két rendőrt Szolnokon. A városi kapitányság rendőrei ellen még augusztusban emeltek panaszt, mert kérdéses, hogy megfelelően jártak-e el egy bolti lopásnál. A Független Hírügynökség információ szerint az üzletben többen a tolvajok védelmére keltek, ez lehetett az esetleges mulasztás oka.

Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken a Független Hírügynökségnek elmondta: a Szolnoki Rendőrkapitányság két munkatársa ellen még augusztusban emeltek panaszt, mert feltehetően nem jártak el megfelelő alapossággal egy bolti lopás kapcsán, így mulasztással vétettek a szabályok ellen. A felfüggesztés ideje alatt az érintett rendőrök nem teljesíthetnek szolgálatot, és ha a vizsgálat jogsértést állapít meg, akkor fizetésük egy részét, sőt, még állásukat is elveszthetik. A rendőrség a történtekkel kapcsolatban részleteket egyelőre nem közöl.

A Független Hírügynökség információi szerint a lopás idején a boltban többen tartózkodtak, és a tolvaj sem volt egyedül. Úgy tudni, hogy az üzletben egyre többen keltek a tolvaj és esetleges társai védelmére, emiatt történhetett az esetleges mulasztás. Az érintett szolnoki diszkontban egyébként már többször fordult elő lopás és garázdaság.

(FH)