Folyamatosan meglopták, ezért feljelentést tett a rendőrségen egy olaszliszkai asszony. Emiatt az egyik helybeli cigányasszony természetesen "sértve érezte magát", és fényes nappal a nyílt utcán nekitámadt.


Na ennyire bánták meg Szögi tanár úr aljas meggyilkolását a kivégzőosztag elé való genetikai hulladékok

„Úgy fogtok járni, mint a tanár!” – kiabálta a magyargyűlölő cigány Szögi Lajos tiszavasvári tanár néhány évvel ezelőtti meglincselésére utalva.
A fenyegtőzést később a következőképpen nyomatékosította: „Meg kell ölni minden magyart! A te házadon is nemsokára fekete zászló fog lógni a magyar helyett!” - írja a Magyar Hírlap.

Alább olvasható a teljes cikk:
Saját tulajdonát védte volna az olaszliszkai asszony
Rasszista roma támadó
Sorozatos lopások miatt tett feljelentést a rendőrségen az az olaszliszkai nő, akit emiatt megfenyegettek, rasszista indíttatásból szidalmaztak. "Meg kell ölni minden magyart!" - hangzott el az utcán fényes nappal.

A nyílt utcán támadott meg, rasszista mondatokat kiabált, és életveszélyesen megfenyegetett egy olaszliszkai magyar nőt egy helyi cigány asszony. „Szinte folyamatosak a lopások a házban és a portán egyaránt" - mesélte lapunknak a sértett, Kamarási Zoltánné, aki a szülői házat igyekezett megvédeni.

„Szögi Lajos emlékművével majdnem szemközt áll a szüleim háza. Édesanyám két éve meghalt, a ház azóta üres, a helyi cigányok pedig jelezték, hogy szívesen beköltöznének. Mi ettől természetesen elzárkóztunk, amit ők azzal bosszulnak meg, hogy onnan folyamatosan lopnak . " Az asszony a lopások miatt naponta háromszor ellenőrzi az ingatlant. Múlt hétfőn észlelte: a szüleinek portáját határoló kerítésből tizenöt méter hiányzik, és az udvaron lévő fáskamrának csaknem a felét elbontották. A körzeti megbízott - az asszony állítása szerint - azt tanácsolta neki, hogy sürgősen szabaduljon meg a háztól, vagy szereltessen rácsot minden ajtóra és ablakra. (Jellemző. Nem ám, hogy a bűnözőket nyakon csípni, nem. Nekünk, kárvallottaknak kell jobb helyre költöznünk az ilyenek elől. És ezt ráadásul egy rendőr mondja, akit – tudtommal – azért fizetünk, hogy a közrendet biztosítsa és a munkákból felépült, megszerzett vagyontárgyainkat megvédje...)
Kamarásiné, megelégelve a lopásokat, feljelentést tett a Sárospataki Rendőrkapitányságon. „A posta felé igyekeztem, amikor H. Ágnes, egy helyi 53 éves cigány asszony elállta az utamat, és lökdösni kezdett, miközben azt kiabálta, hogy »túlságosan elszemtelenedtetek, magyarok, most már ti fogtok következni«; »úgy fogtok járni, mint a tanár, és oda fogtok takarodni mellé, a sírba« ; »Meg kell ölni minden magyart! A te házadon is nemsokára fekete zászló fog lógni a magyar helyett! «" (Kíváncsiak vagyunk, ezért a tettlegességért hány év letöltendőt kap majd a féreg. Tudjuk jól: a barcsi srácok egy elcsattant pofon miatt átlag két év letöltendőt + kilenc hónap előzetest kaptak. Ha egyenlő mércével mérnénk, akkor a szóban forgó matróna sem úszná meg kevesebbel...)
Olaszliszkán egyre feszültebbek az etnikai viszonyok, és a helyi romák mind nyíltabban vállalják fel magyarellenes mondataikat - zárul a cikk.