Ma már két cikket is átvettünk a zalaegerszegi “cigányverés” (pontosabban: az állami “cigányt nem bántunk” erőszakmonopóliummal való visszaélés miatti bűnözés-megtorlás) kapcsán.

Az alább idézett, legújabb, az imént publikált anyagból kiderül, hogy az ork által megtámadott srác apja és egyik fia volt a “támadó”. Talán mondanunk sem kell, hogy a fajvédő, cigánysajnáltató anyagból “valamiért” teljesen hiányzik az, ami az első két cikkben még benne volt: a rendőrség magasról csinált az eredeti bejelentésre. Valahogy azt sem siettek hangsúlyozni, hogy egy fog kiverése maradandó sérülést okoz. A rendőrség impotenciája, még egyszer, egy ilyen esetben megbocsáthatatlan. A barcsi srácok példáját felidézve meg azt is leszögezhetjük, hogy – ugyanezzel az erővel – sündőreink a pofozkodó, fogkiverő cigányt is elfoghatták és lesittelhették volna. Nem tették, azaz az intézkedési jogkört kvázi átadták az egyszerű állampolgároknak, akik – kivételesen – kaptak is az alkalmon, és megnevelték a bűnözőt.

Már csak azt nem értjük, hogy miért jelentkezett az apa önként a rendőrségen. A mai, kifordított világban ez végzetes jóhiszeműség volt. Simán 10-15 évet fog kapni. Emberrablás, személyi szabadság korlátozása, garázdaság, testi sértés, hivatalos személynek adta ki magát, lőfegyverviselés bűncselekménye – ezt valószínűleg mind “ráveri” a cigányfajvédő jogszolgáltatás. És akkor még nem is említettük a további súlyosbító tényezőt: azt, ha a “rászízmust” is “rábizonyítják”. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy fordított esetben egyáltalán szóba kerülhetett-e volna az, az ork elkövető önként jelentkezik. Jól tudjuk, hogyan viszonyulnak a cigányok a bűnöző fajtabelijükhöz (lásd EZT). Hiába, jóhiszemű volt az apa – amíg nálunk ez a “jogrendszer”, egyszerűen nem szabad önként jelentkezni hasonló esetben (bűnözőcigány megnevelése az impontens rendőrség helyett), mert csakis mi húzhatjuk a rövidebbet.
A cikk hozzászólásai között megtaláljuk egy szemtanúét is, amely sima felpofozás helyett ököllel való, többszörös arconütésről számol be: “Csak hogy tisztán lássunk. Szemtanú voltam, és elmondom, hogy történt az eset. A roma fiú tolakodott a busznál a sorban, mire a bántalmazott srác annyit mondott, hogy "nyugi". Erre a válasz az volt, hogy majd fenn a buszon megbeszélik a dolgot. Felszálltak, majd a roma kérdés nélkül odament a sráchoz, és 3-4-szer ököllel arcon ütötte. A fiúnak letört a foga. És akkor még ezek perelnek. Éljen Magyarország.” Kivétel nélkül(!) az összes többi hozzászóló (lásd ITT) is az igazságosztó apa mellett foglalt állást.
Az eredeti cikk:

Váratlan fordulat: Nem rendőrök verték meg a roma fiút!

Feljelentést tett a megyei főügyészségen kedden egy zalabéri fiatalember, akit - állítása szerint - hétfőn délután a megyeszékhelyről Zalabérbe tartó buszról leszállított, majd bántalmazott két civil ruhás rendőr. Egy nappal a feljelentést követően kiderült, a tettesek nem rendőrök voltak, hanem egy felbőszült apa vett elégtételt a fiát ért sérelem miatt.

Mint arról szerdán beszámoltunk, a 17 éves Lakatos Lajos édesapja szerkesztőségünknek azt panaszolta: fiát az állítólagos rendőrök autójukba ültették, Zalaistvánd és Gyűrűs között egy hegyi útra vitték, és ott megverték. Ezután újra autóba szálltak, és a fiút kitették a zalabéri benzinkúton. Az apa látleletet vetetett fia sérüléseiről, ezt követően tették meg a feljelentést. Idősebb Lakatos Lajos az előzményekről annyit mondott: fia a felszálláskor véletlenül meglökött egy utast a buszon, aki ezért lecigányozta őt, mire a fiú pofon ütötte a fiatal utast.

Információink szerint a két fiú közötti  vita, illetve a verekedés még a megyeszékhelyi  buszpályaudvaron kezdődött.

A két fiú felszállt a buszra, de a pofon ütött később odament a sofőrhöz és azt állította, hogy kiverték az egyik fogát, ezért kérte a buszvezetőt, hívja ki a rendőröket. A rendőrség értesítését követően nem sokkal a busz tovább indult,  de az a fiatalember, akinek állítása szerint a fogát verték ki, már nem szállt fel.

Majd Pókaszepetknél egy fehér Opel Astra megállította a járatot, ekkor szállt fel a két férfi.

Fegyvert viseltek, s azt mondták, rendőrök, de a fiúnak nem igazolták magukat. Előbb azt közölték vele, hogy előállítják a zalaegerszegi kapitányságra, majd mégis az említett mellékútra vitték, és bántalmazták, miközben - a fiú beszámolója szerint - cigány mivoltára utaló, sértő kijelentéseket tettek, s meg is fenyegették őt.

Az index.hu megkérdezte a történtekről Benkő Tibort, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág vezetőjét, aki azt mondta, a buszsofőrnek nem feladata ilyen esetben, hogy kérje az intézkedő rendőrök igazolványát. Hozzátette, hogy a sofőr az esetet szerdán jelentette a főnökének.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Salamon Róbert rendőr alezredes érdeklődésünkre szerdán közölte: az ügyben a zalaegerszegi nyomozó ügyészségen indult eljárás.

A megyei főügyészség sajtóreferense, dr. Pirger Csaba tegnap megerősítette, hogy a feljelentést megkapták. Mint mondta, az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indult nyomozás, amely azt is hivatott tisztázni, hogy valóban rendőr volt-e a két bántalmazó. Pirger Csaba jelezte: ha az bizonyosodna be, hogy nem rendőrök voltak a támadók, akkor a rendőrség folytatja majd a nyomozást.

Csütörtökön váratlan fordulatot vett az ügy. Mint lapunk munkatársa megtudta, jelentkezett az ügyészségen egy férfi, aki azt állította, ő volt a tettes. Úgy tudjuk, az illető (aki egyébként nem rendőr) annak a fiúnak az  apja, akivel Lakatos Lajos összeverekedett a zalaegerszegi buszpályaudvaron. Állítása szerint gyermeke akkora pofont kapott, hogy kiesett az egyik foga. Információink szerint a férfi és  egyik fia volt az, akik Lakatos Lajost autójukba ültették.

Bár egyelőre nem tudni pontosabb részleteket a történtekről, illetve az okokról, a  bántalmazott gyerek apja vélhetően bedühödött a fiával történtek miatt, s úgy gondolta, megleckézteti a bántalmazót.

Csütörtökön nem sokkal egy óra előtt a rendőrség hivatalos közleményt adott ki a történtekről.

A közleményben tudatják, hogy a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészségen indult nyomozással párhuzamosan a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán rendeltek el nyomozást garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az autóbusz-pályaudvaron történtek tisztázására.

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vizsgálata során megállapítást nyert, hogy a zalabéri fiatalembert nem rendőrök és nem a Rendőrség személyi állományába tartozó személyek szállították le az autóbuszról, ezért az ezzel kapcsolatos nyomozást is a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fogja lefolytatni.

Zalai Hírlap - Horváth A. Attila