Egy régebbi (november eleji), leterheltségünk miatt annak idején nem idézett hír következik. Most, hogy Kétegyháza kapcsán igencsak magasra csaptak az indulatok (előző, kapcsolódó cikkünk, jónéhány plusz hivatkozással, ITT), lehozzuk.

Ahogy látható, a támadó cigány, aki azt “nehezményezte”, hogy a kölyke által többször meglopott áldozat fel merészelte jelenteni.

Talán mondanunk sem kell, hogy cigányunkat gyakorlatilag felmentették (felfüggesztettet kapott, és nem letöltendőt). Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ellenkező irányban (ha fehér fenyeget, támad cigányt) nem csupán egész idő alatt előzetesben lett volna a bűnös, hanem letöltendőt is kap. Jópár évet, különösen, ha a rászístá szálat is beleveszik a történetbe. Ahogy az a barcsi cigányfelpofozó srácok esetében történt. Tényleg “nincs” kettős mérce...

Az eredeti hír:

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vasvillával támadó kétegyházi férfi

Két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt szerdán, jogerős ítéletében azt a férfit, aki a fiával együtt vasvillával és kaszával támadt a fiú haragosára 2007-ben Kétegyházán.

A rossz viszony azért alakult ki a felek között, mert a fiú több alkalommal meglopta a sértettet, aki ezért feljelentette őt a rendőrségen.

A sértett 2006-ban és 2007-ben több alkalommal érte tetten a vádlott fiát, amint az az ő lucernáját dézsmálta. Ezért a rendőrségen tett bejelentést, így az ügyben szabálysértési és büntetőeljárás indult. Emiatt a férfi és fia több alkalommal megfenyegette, sértegette őt és családtagjait.

2007. október 14-én este pedig, amikor a sértett a feleségével kétegyházi ismerősükhöz ment látogatóba, a közelben lakó haragosai rátámadtak. A szóváltást követően a vádlott vasvillát, a fia pedig kaszát ragadott. A sértettet megrúgták, majd miután az bemenekült az autójába, a vádlott a résnyire nyitva levő ablakon át a vasvilla nyelével ütötte őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a bíróság jogerős ítéletében aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi fiának ügyében a Békés Megyei Bíróság által kiszabott ítélet már korábban jogerőre emelkedett, ő bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettéért egy év – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott.

(MTI)