Frissítés: Olvasó: Tisztelt Kuruc.info!

A Hevesi rendőrök általi bántalmazás, roma férfi elleni cikketekhez lenne egy kis hozzáfűzni valóm.

Az itteni lakosságnak is tudomására jutott már, hogy mindkét rendőrt a tegnapi nappal leszerelték. Nem felfüggesztették őket, (ahogy ti írtátok (Kuruc.info: mi csak átvettük és rendszereztük mások cikkeit)) hanem leszerelték. És mind ez azért, amiért egy középiskolai szalagavató ünnepségen (nem diszkóban, ahogy ti írtátok (Kuruc.info: lásd fent)) egy roma férfi nem bírt magával. Több tanú van rá, hogy mindenkibe belekötött, mindenkit piszkált. A rendőröket egy helyi állampolgár hívta ki, hogy tüntessék el a rendezvényről. Ma már nem is ez a lényeg, hanem hogy két rendőr elvesztette az állását, a munkahelyét, a fizetését, azért mert cigány ellen intézkedett. Igaz, ti is mindig bántjátok őket, hogy így a rendőrök, meg úgy a rendőrök. Cigány ellen így nem intézkednek, meg úgy nem intézkednek. Most már mindenki látja itt is, hogy nem éri meg cigány ellen bármit is tenni. Addig, amíg ebben az országban nem lesz a rendőrnek semmihez joga, addig ne is várjatok el tőlük semmit. Mert ők is bérből élnek, ezt jó lenne nem elfelejteni. És most a két fiatal rendőr, aki fellépett a cigány ellen, úgy karácsonyozik majd, hogy nincs már munkahelyük, ahova visszamehetnek. Mert fiatalok voltak, buzgók és hallgattak a jobbikra, és bátran felléptek a cigány ellen. Nem kellett volna. Eleinte én is úgy láttam a dolgokat, mint ti. De már nem.

Üdvözlettel: egy olvasótok

Kuruc.info: először is, együtt érzünk a kirúgott rendőrökkel – ezért is írtuk eredeti cikkünkben, hogy, idézzük, „És ennek a bűnözőnek a szavára adtak akkor, amikor felfüggesztették a két megvádoltat. Elvégre egy tízszer büntetett bűnözőcigány szava csak többet ér, mint az övék.”. Egyvalamit azonban tisztáznunk kell: a rendőrséget mi, adófizetők tartjuk el. Tudjuk, hogy milyen a politikai vezetés, és kivétel nélkül az összes parlamenti párt; tudjuk (és sokszor meg is írtuk), hogy minden eddigi esetben is (gyöngyösi kórházi cigányverés; a szolnoki lopás; a siófoki talicska-ügy stb.) kirúgták, ellehetetlenítették, kigolyózták a cigók ellen intézkedő rendőröket. Viszont azért hadd ne legyünk már mi a hibásak, ha számon kérjük a közrendőrökön is, hogy miért nem teljesíti azt a feladatát, amiért mi fizetjük… Igenis ha lenne a rendőrségben (most nem csak a közrendőrökről beszélek, hanem a magasabb szintekről is) valami gerinc, tartás, akkor kőkeményen beintene a kormánynak, és akár saját hatáskörben véget vetne ennek az elképesztő tragikomédiának, ami cigánybűnözés-ügyben az országban van. Amíg ezt a rendőri vezetés nem teszi meg, addig nincs miről beszélni. A „parancsra tettem”-védekezés meg már úgy 62-63 éve nem „működik” (és nem is fog, ha eljő a számonkérés ideje).
Eredetileg írtuk:  A hevesi cigányok vitán felül “heves vérmérsékletűek” - hogy finoman fejezzük ki magunkat. Gaztetteikkel számtalanszor foglalkoztunk már (lásd pl. EZT és EZT a rendőr-tőrbecsalásos és -megtámadásos sztorit.)

Az ottani cigányok legújabb akciója pár nappal ezelőttre datálódik. Az erről szóló korabeli híradást 1. függelékünkben olvashatjuk. Mint látható, elég cifra és igencsak életszerűtlen dolgokkal („fejbelőtték” szegínromát) vádolják a rendőröket. Az eredmény? A megyei rendőr-főkapitány belső vizsgálatot rendelt el, aminek az eredménye az lett, hogy négy(!) rendőr ellen indult fegyelmi eljárás (lásd az ezzel kapcsolatos, eredeti cikket a 2. függelékben), és közülük kettőt fel is függesztettek (!). Mindezt egyetlen egy sittescigány „bemondása” alapján.

Az ügyben megszólalt a Jobbik is, amely, természetesen, az ügyben szenvedő fél, a rendőrök pártjára állt – közleményük a 3. függelékben található. Azt a HEOL is kivonatolta; mai cikküknek („A Jobbik a rendőrök pártjára állt a hevesi cigány-ügyben”) érdemi plusz információt adó részét a 4. függelékben találjuk. Ebben az áll, hogy a megyei főkapitány is (elég vehemensen – úgy, ahogy az ilyen bűnözőkkel, ill. védőikkel bánni kell) visszautasítja a cigányok, ill. Magyar vádait.

Apropó, Magyar. Bűnözőmokkáink mellett ki más állna ki, mint dr. Magyar Elemér, aki a tarnabodi bűnözőcigányok (lásd EZT) (faj)védelmét is ellátja. Emberünk „Proszektúra” néven blogol; (felmenői) eredeti neve valószínűleg Ungár lehetett – lásd még: Ungár Klára, Magyar Bálint és a többi antimagyar zsidó. Azt se felejtsük el ismételten kiemelni, hogy Magyar Elemér már több hónapja aktívan a Zsidesznek kampányol - tessék csak elolvasni a belpolitikával kapcsolatos írásait! Ez mit jelent? Nem nehéz kitalálni: azt, hogy „helyzetbe fog kerülni” (Balogh Artúrral, Pokornival, Hegedűs Zsuzsával stb. együtt – róluk infó ITT) egy Zsidesz-kormány alatt, talán még egy államtitkári pozíciót is megkap érdemei elismeréséül. Amitől Isten óvja meg Magyarországot.

Az 5. függelékben olvasható, pár órával ezelőtt kelt cikkből meg kiderül, hogy, természetesen, cigányunk hazudott. Ahogy az már – a történet életszerűtlensége miatt – már az elejétől sejthető volt.

Mit érdemes tudni a történet főszereplőjéről? Azt, hogy (ezt abszolút megbízható helyiektől tudjuk!) legalább tízszer volt büntetve, általában lopásokért és betörésekért. Tehát mint tanú roppant "szavahihető". Maga az általa előadott történet is igencsak zavaros, hol egy rendőrautó van, hol kettő, hol négy rendőr, hol öt (az ötödik vajon fantom lehetett?), hol fekete ruha volt rajtuk, hol meg nem. És ennek a bűnözőnek a szavára adtak akkor, amikor felfüggesztették a két megvádoltat. Elvégre egy tízszer büntetett bűnözőcigány szava csak többet ér, mint az övék.

Végezetül, hatodik függelékünkben (legalul) egy kisebb csokrot nyújtunk át a cikkekre, hírekre érkezett olvasói reakciókból. Ezeket mindenképp érdemes elolvasni, számtalan plusz cigánytámadásról számolnak be - pl. egy hevesaranyosiról; meg arról, hogy Pélyen agyonvertek egy magyart.

1. függelék: az legelső cikk (dec. 12.) – a cigók és ungárelemér hazudozása (HEOL)

Rendőri bántalmazás: a roma férfi állítja, hogy rálőttek

Heves | Brutálisan elbánt vele pár egyenruhás rendőr - állítja egy roma fiatalember. Az ügyben az Egri Nyomozó Ügyészség is vizsgálódik.

Szüleihez tartott hazafelé pénteken este egy 30 év körüli roma fiatalember Hevesen, amikor megállt mellette egy rendőrautó. A kiszálló egyenruhások előbb megverték, majd a szolgálati járműbe tuszkolták a férfit. Elmondása szerint egy gáz-risztópisztollyal fejbe is lőtték. Ezt követően a város határában, egy tó közelében dobták ki az autóból - osztotta meg az esettel kapcsolatos információit lapunkkal dr. Magyar Elemér ügyvéd. Az ismert jogvédő hozzátette: a fiatalember ittas volt, ám ezt ő maga is elismerte. Szólt arról is, hogy úgy tudja, az Egri Nyomozó Ügyészség ügyésze egy rendőrt már meghallgatott az ügy kapcsán.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét, Kocsis Irén Mária r. alezredest. Mint elmondta, egy férfi valóban tett feljelentést rendőri bántalmazás miatt. A sértettet - akit az egri kórházban ápolnak, az elsődleges adatok szerint könnyű sérülésekkel - az Egri Nyomozó Ügyészség ügyésze már meghallgatta. Az állítások valóságtartalmára is az ügyészség vizsgálata derít majd fényt.

19.06: Szegedi Erzsébettől, az egri Markhot Ferenc Kórház szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi ma jelentkezett az intézményben. Sérülései nyolc napon belül gyógyulóak.

December 13., 10.45: dr. Hajdú Tamás, az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy felvették a férfi feljelentését. A férfi orvosi vizsgálaton esett át, sérüléseit pedig dokumentálták. Az ügyben eddig csak a sértettet hallgatták meg.

2. függelék: az fegyelmi eljárás megindításáról beszámoló anyag (dec. 14.; HEOL)

Fegyelmi eljárás indult négy rendőr ellen

Heves | Belső vizsgálatot rendelt el megyénk rendőr-főkapitánya, miután egy roma férfi azt állította, hogy egyenruhások bántalmazták. A vizsgálat eredménye miatt indult az újabb eljárás.

A hevesi roma férfit állítása szerint pénteken este bántalmazta több rendőr is, amikor ittasan hazafelé tartott. A sértett feljelentést tett az Egri Nyomozó Ügyészségen. Az eset kapcsán megyénk rendőr-főkapitánya is belső vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményéről mára ígért tájékoztatást.

Mai közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Kocsis Irén Mária r. alezredes arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy lezárult a soron kívüli vizsgálat, s annak eredményeként négy személy ellen fegyelmi eljárás indult.

3. függelék: a Jobbik mai közleménye
Elég a kettős mércéből és a pozitív diszkriminációból!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Heves megyei Választmánya a leghatározottabban visszautasítja azokat a hazugságokat és csúsztatásokat, amelyekkel az OCÖ és Dr. Magyar Elemér jogvédő provokálja a tisztességes magyar embereket!

A december 11-i hevesi eset kapcsán tartott sajtótájékoztatójukon a valósággal merőben ellentétes állítások és következtetések hangzottak el.

A jogvédő figyelmét nyilvánvalóan elkerülte az a tény, hogy a rendőrség soha nem volt, de 2006 ősze óta különösen nem partnere az általa „fasisztáknak” titulált csoportoknak, mi több, az ő felháborodása nélkül lépnek fel ellenük gyakran jogszerűtlenül. Kíváncsian várjuk Dr. Magyar Elemér ugyanilyen vehemens véleményét a salgótarjáni „szamurájkardos kettősgyilkos” ellen, majd tettekben megnyilvánuló jogi védelmét az áldozatok családtagjai mellett.

Berkes Elemér (megyei OCÖ képviselő) ha tisztességesen végezné munkáját és végiglátogatná megyénk iskoláit, ott személyesen tájékozódhatna az iskolai agresszió elkövetőiről. Ha így tenne, éppen azt tapasztalná, hogy a cigányság egyes tagjai folyamatos terror alatt tartják a magyar diákokat, sőt, egyes helyeken még a tanárokat is. Ehhez azonban tájékozódni szükséges.

Ifj. Hondán János (OCÖ szóvivő) ígéretei elég furcsák, hiszen miként tud jogi és erkölcsi támogatást nyújtani egy olyan szervezet, amelynek olyan elnöke van Kolompár Orbán személyében, akit már két ízben ítéltek el jogerősen (orvhalászat és garázdaság), és jelen pillanatban is jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével és magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség Kecskeméten.

Több, mint megdöbbentő azonban az az eljárás, hogy egyetlen meglehetősen furcsa és megkérdőjelezhető tanúvallomás alapján azonnal soron kívüli fegyelmi eljárást kezdeményeznek négy rendőr ellen, miközben számtalan esetben dokumentált, bizonyítékokkal alátámasztott tanúvallomások egész sora ellenére sem kezdődik semmilyen vizsgálat egyetlen rendőr ellen sem, ha azok egy Jobbik által szervezett rendezvényről hurcolnak el tisztességes magyar embereket jogtalanul.

E tények is bizonyítják a kettős mérce és a pozitív diszkrimináció eredményét, amelynek most épp rendőrök estek áldozatául!

Kérjük, hogy az illetékesek folytassanak tisztességes vizsgálatot a nyilvánosság korrekt tájékoztatása mellett!

Jobbik Magyarországért Mozgalom
Heves Megyei Választmánya

(egerjobbik.hu)

4. függelék: a HEOL Jobbik-cikkének érdemi információja:

A főkapitány is visszautasítja a vádakat

Mint ismert, dr. Juhász István r. dandártábornok sajtótájékoztatón közölte: végül két személy ellen indult fegyelmi eljárás a múlt hét péntek este történtek kapcsán, amikor M. András 30 éves helyi lakost bántalmazták rendőrök Hevesen. A másik két ember a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola hallgatója volt, esetükben a főkapitány jelzéssel élt oktatási intézményük irányítójához.

– Az ártatlanság vélelme minden magyar állampolgárt megillet, így a rendőröket is – hangsúlyozta Juhász. – Egy szakmai vizsgálat nyomán kezdődött fegyelmi eljárás kollégáimmal szemben, de ez nem jelenti azt, hogy a szakszerűtlen intézkedésükkel bűncselekményt is követtek volna el.

– Visszautasítom – jelentette ki –, hogy bármilyen kisebbségi és jogvédő szervezet bűnösnek kiáltsa ki az esetben részt vetteket. Azt főleg helytelennek tartom, hogy olcsó reklám- és kampánycélokra használjanak fel egy sajnálatos ügyet - nyomatékosította a romák korábbi sajtótájékoztatója kapcsán a megyei rendőr-főkapitány.

5. függelék: a legújabb cikk (HVG)

Felfüggesztett rendőrök - Aligha gázfegyvertől származik a hevesi roma férfi sérülése

Értesüléseink szerint az ügyészségnek információja van arra, hogy a Hevesen állítólag rendőrök által bántalmazott roma férfit nem útközben vették fel az egyenruhások, hanem egy diszkónál, ahová az ittas férfi hangoskodása miatt hívták ki őket. A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta Hajdú Tamás, az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője a hvg.hu-nak.


Vasárnap kapott nyilvánosságot egy hevesi roma férfi állítása, amely szerint brutálisan elbánt vele pár egyenruhás rendőr. Úgy mesélte, a szüleihez tartott hazafelé december 11-én, amikor megállt mellette egy rendőrautó. A járműből kiszálló egyenruhások előbb megverték a 30 éves férfit, majd az autóba tuszkolták, sőt egy gáz-riasztópisztollyal fejbe is lőtték. Ezt követően a város határában, egy tó közelében dobták ki a szolgálati gépkocsiból. A férfi bántalmazás miatt tett feljelentést, és mivel rendőröket vádolt meg, az ügyet nem a rendőrség folytatja, hanem átadták az Egri Nyomozó Ügyészségnek.

A hvg.hu-nak Juhász István dandártábornok, Heves megye rendőrfőkapitánya elmondta, a négy rendőr közül kettővel szemben fegyelmi vizsgálatot indítottak, hogy tisztázzák, milyen szakmai hibákat követtek el a szolgálatteljesítés során. A vizsgálat időtartamára a két rendőr szolgálati viszonyát felfüggesztették, hogy ne befolyásolhassák az eljárást. A belső vizsgálat során pedig kitértek arra is, hogy a rendőröknél volt-e gáz riasztófegyver. A rendőrök felszerelését minden szolgálat előtt ellenőrzi a parancsnok, így semmilyen tiltott eszköz nem lehetett náluk - jegyezte meg a főkapitány. Juhász István hozzátette: az ügyben érintett további két rendőr a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola hallgatója, ezért velük kapcsolatban az intézmény vezetője dönt.

A történtek miatt a feljelentett rendőrökkel szemben a bántalmazáson kívül felmerülhet a jogellenes fogva tartás és a veszélyeztetés gyanúja is. Egyelőre azonban bántalmazás kapcsán vizsgálódnak, és a rendőröket sem gyanúsították még meg. Az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője, Hajdú Tamás a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a rendőröket még nem hallgatták ki. A sértett az elsődleges orvosi látlelet szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű testi sérüléseket szenvedett. Ezekről az orvosok nem tudták azt alátámasztani, hogy gáz-riasztópisztolytól származnának. Az orvos szakértői jelentés azonban csak később fog elkészülni – hangsúlyozta Hajdú Tamás. Az ügyészségi vezető sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az értesülésünket, miszerint a roma férfi ittasan hangoskodott egy hevesi diszkó előtt, s viselkedése miatt hívták ki a rendőröket.

6. függelék: olvasói reakciók

„És arról ugye egyik médium sem beszélt, hogy a hevesaranyosi körzeti megbízottra egy puhos, fél életét börtönben töltő cigány szamurájkarddal rátámadt ez év szeptemberében? Az ugye nem baj kedves OCÖ? Na erre tessék válaszolni... a rendőr csak is a határozott fellépésének tudhatta be azt, hogy nem kellett posztomusz zászlóssá avatni... erről ugye senki sem tud... a cigány persze azóta is szabadlábon van...semmi gond emberek, nincs itt baj!”

„A rendőrség lezüllesztése továbbra is nagy tempóban folyik. A hevesi kapitányságon így is van vagy egy csomó betöltetlen állás (na persze nem az irodában) és az átlagéletkor (na persze nem az utcán szolgálatot soha nem teljesítő irodai állományban) 23 (huszonhárom) év. Az ilyenek ügyek még **** hiányoznak ahhoz, hogy a városban és környékén végképp elszabaduljon a pokol. Bár már így is el van.”

„Van benne némi tendencia, hogy amikor az ügy kezd kifulladni, akkor a HEOL [a legtöbb idézett anyagot lehozó helyi, ballib, cigányfajvédő portál] már nem ír róla. Illeszkedik abba a sorba, hogy a Pélyen agyonvert magyarról sem írtak egy sort sem (állítólag az orvosok szerint már nem is lesz jobban) illetve a szamurájkarddal megtámadott rendőrről én is az itteni kommentekből értesültem, a HEOL-nál ezek nem érik el az ingerküszöböt. Ellenben egy többszörösen büntetett előéletű cigány hazudozásáról cikksorozat készül. Pedig Heves környékén nagyjából mindenki tudja, hogy a M.....r András nevezetű cigány egy többszörösen büntetett előéletű, senkiházi bűnöző. Persze cigány elemért [Magyar Elemér (faj)védő] ez nem zavarja, ahol jó kis kártérítési peres lehetőség szikráját látja, ott ő ott van. Remélem, hamarosan fogják cigány elemért még úgy is szólítani, hogy "vádlott, álljon fel!" [Kuruc.info: Mi is! Bár, ha a Zsidesz kerül hatalomra, akkor belőle államtitkár lesz, de legalábbis valami igazságügy-minisztériumi főfejes, az biztos…]”

„Ahogy látom, a történet is változik, már nem is két rendőrautó volt csak egy [a hazudozó cigány szerint] és a fekete ruha is eltűnt a történetből, valószínűleg azért mert fekete gyakorló NINCS rendszeresítve a rendőrségnél [Kuruc.info: jó nagy pofáraesés… ha valaki kételkedett volna abban, hogy cigányunk hazudik].”

„Hevesen tényleg rettegnek a gyerekek. Különösen a buszmegállóban és egyéb publikus helyeken, sok esetben az iskolában is. Mondjuk ezek a gyerekek konkrétan a cigányoktól rettegnek, de ez gondolom se doktor cigányelemért se a[z OCÖ-s] nyilatkozót nem különösebben zavarja. Én jól ismerem a hevesi viszonyokat, szóval nekem aztán nyugodtan ugathat mindenféle cigányfajvédő senkiházi meg országos bűnöző erről. Meg mindenki másnak is, aki ebben a térségben él.”

„A közelmúltban - naná, hogy Hevesen - egy köztiszteletben álló személy gyermekét rabolták ki. Hogy kik voltak? Szinte hihetetlen: cigányok! Kb. egy hete beszéltem, telefonon, egy Füzesabony környékén lakó barátommal, aki elmondta, hogy az autóbuszon utazó fiának nyakához kést nyomtak, elvették értékeit. Kik voltak? Hevesi cigányok. Ezekről nem igazán lehetett olvasni.”

„Hol van a média, amikor itt Hevesen gyerekeket támadnak meg a cigányok, elveszik a pénzüket, órájukat, értékeiket. Megfélemlítik a 10 éves gyerekeinket nem engedhetjük őket egyedül sehová, mert úton-útfélen belekötnek a cigányok! Hol van a sajtó, a TV? Ha cigányokat bántalmaznak, akkor abból olyan médiaügyet csinálnak, hogy az már nevetséges! Egyébként le lehet ide jönni lakni közéjük és meglátjuk, két nap után ugyanez lesz-e a vélemény, hogy "szegény" romák, őket mindenki csak bántja! És a mi gyerekeink? Őket ki védi meg?!”

„Nem vagyok fajgyűlölő, rasszista, de hevesi vagyok, és ott a cigányok elviselhetetlenül viselkednek. Szerintetek az normális, hogy a cigányoktól félni kell, mert bármikor eltulajdoníthatják bármiteket?! És tényleg miért van az, hogy ha a cigányt bántják, az hatalmas bűncselekmény, de ha a magyart a cigányok, az nem is számít?! Az utóbbira sajnos több példát tudok. A gyerekeiket hogyan engedjék el bárhová [a fehérek]? Ez a barna népség mindig csak kötekedik. És persze, hogy vannak kivételek, de a többség nem a rendes, dolgozó cigányok közé tartozik.”