Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el pénteken délután a pécsi rendőrség, miután az egyik rendőrnőről fotók jelentek meg az egyik közösségi portálon, illetve a kuruc.infón - adja hírül a Független Hírügynökség.

Cseri Szilvia tiszthelyettes, "rendőrségileg felzárkóztatott"
Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a tényfeltáró vizsgálat keretében hiteles adatokat gyűjtenek, majd értékelik ezeket. Tisztázni kell, hogy ki szerepel a fotókon, és ki tette azokat közzé. A felvételeket szakmai és jogi szempontból is vizsgálni fogják, ezután hoz döntést az etikai bizottság. Azt kell megállapítani, hogy történt-e etikai vagy más vétség - tette hozzá a szóvivő.
A közzéttett fotók egy részén egy pécsi tiszthelyettes rendőrnő szerepel: egyiken egyik ismerőse összebilincselt kézzel karolja át. Ugyanez a férfi a többi felvételen egyedül, illetve egy másik nővel pózol, feltehetően a rendőrnő pisztolyával. Az egyik képen saját, egy másikon pedig egy megbilincselt nő fejéhez tart fegyvert, illetve nyakához szamurájkardot.
(FH)
Korábban írtuk: Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket az alábbiakra. A képeket mind beszúrtuk, mert könnyen lehet, hogy megpróbálják eltüntetni a nyomokat és időközben törlik majd az Iwiwről.
Adott Cseri Szilvia (iwiwes adatlapja itt), aki cigány és rendőr (eleve ígéretes társítás). Információink szerint Pécsett dolgozik a sündőrségnél.
Mellessel:


Szegény öcsi...

A következő képen egyenruhában, bilincsével Berkics Istvánnnal fotózkodik (iwiwes adatlapja itt).

Ez a Berkics István aztán minden bizonnyal a cigány rendőrnő szolgálati fegyverével pózol tovább. Bár nem vagyunk fegyverszakértők, és előfordulhat, hogy nem rendőri pisztolyról van szó, lehet akár hitelesen kinéző gázpisztoly is, a fentiek tükrében ez nem valószínű. Mindenesetre a rendőrségnek kellene vizsgálatot indítania és tisztázni a dolgot cikkünk nyomán. Ugyanis nem hisszük, hogy szolgálati pisztolyt szabad közszemlére tenni, s csak úgy pózolgatni vele Iwiwen, de az egyenruhát sem biztos, hogy erre a célra találták ki. (Friss: olvasóink szerint Walther gázpisztolyról van szó, bővebben cikkünk alatt.)

A társadalom semmit nem veszítene...

Ez nem orosz rulett... Just do it!
Befogta ismerősét is a "játékba", a retardált lány meg tán élvezi is a megalázást:

Az elmaradhatatlan kulturális kellék is előkerül:

Mint látható, ez a fekete retek is szamurájkard-mániás - szép jövő várhat Szilviára is. Olvasóink bizonyára emlékeznek még a salgótarjáni mészárlásra, ahol az egyik cigány "nem tudta feldolgozni" a szakítást, ezért úgy döntött, hogy a szamurájkardot hívja segítségül gyönge lelkét gyógyítani. Képek a vérengzésről erős idegzetűeknek itt. Az a lány sem hitte, hogy valaha így fogja végezni.

 Zárásként íme egy kép Berkics Krisztiánról és szép kétszersült barátairól.

Vajon mit lépnek a rendőri vezetők, Cseri Szilvia felettesei? Ez lenne a "romák integrálása", a "felzárkóztatás", ezért kell több cigány rendőr?
Köszönjük olvasónk információit!
S. Tibor - Kuruc.info
Olvasóink reagálása:
Adjon az Isten! 
A fent említett cikkhez lenne egy hozzáfűzni valóm: amit ez a nyikhaj a kezében tart, az egy Umarex Walther P99 típusú gázpisztoly. Ennek létezik éles változata is, a Walther pisztolyok riasztó változatainál ugyanis jórészt meghagyták az eredeti nevet, a többitől eltérően, amelyek gázpisztolyként valami saját fantázianéven kerültek forgalomba.
A szemből készült fotón, ahol nagyjából bele lehet látni a „fegyver” csövébe, látható egy sötétebb, és azon belül egy világosabb, fémesen csillogó rész. Ez utóbbi az éles fegyvereken nem található meg, azoknak a csöve homogén anyagból készül. A gázpisztolyoknál azonban a spiáterből készült csőbe (amely tartóssága alapján a csirkesz@rral összetapasztott fűrészporral nagyjából megegyezik) az igényesebb modelleknél acélbetétet helyeznek el, hogy ne nyíljon szét, mint a tubarózsa.
Hazánkban a rendőrség alapértelmezett szolgálati fegyvere a PA63-as. Saját önvédelmi fegyverrel manapság már ők sem rendelkezhetnek alanyi jogon, így szinte kizárt, hogy a képeken látható pisztoly egy valódi Walther P99-es lenne, már csak a kb. 250.000 Ft-os ára miatt is.
Szebb jövőt! Rondacrampus
Második levél:
Sziasztok Kurucok!
A cikkben szereplő "úr" fotóin látható fegyver egy Walther P99 gázpisztoly. Mellékeltem egy nagyított fotót is.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy illő lenne azt szabadon mutogatni, és még kevésbé lenne szabad azt emberre fogni. A törvény erről világosan rendelkezik, és a legkevesebb ilyenkor a fegyver - s ha van egyáltalán - a viselési engedély visszavonása. Sok jogszabály létezik, például:
33. § (1) A fegyver használata - törvény eltérő rendelkezése hiányában - nem veszélyeztetheti mások életét, testi épségét, javait, a természeti értékeket, s másokban indokolatlanul félelmet nem kelthet.
(3) Fegyvert nyilvános helyen, közterületen - nem kereskedelmi célból - úgy kell szállítani, viselni, hogy a fegyverviselés tényét mások ne észleljék (rejtve viselés, szállítás).
A 33. §-hoz: A közrend és a közbiztonság védelme érdekében a javaslat a fegyverek használatának, viselésének és szállításának főbb szabályait is megállapítja oly módon, hogy az az élet- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, illetve más személyekben ne kelthessen félelmet. E szabályozás szerint a fegyvert tilos olyan célból használni, hogy az másokban félelmet keltsen. Ezzel a jogalkotó szándéka szerint a fegyvert csak arra a célra lehet használni, amire azt engedélyezték. Az ettől eltérő használat az engedély visszavonását eredményezi.
A törvény szerint a fegyver viselése csak egy felelős személyre bízható, nem pedig egy felnőtt testében élő gyermekre. A fegyver veszélyes dolog. Pont az ilyen esetek szolgáltatnak támpontot egyébként azoknak, akik a rövidcsövű tűzfegyverek általános viselésének lehetőségét akadályozzák.
Tomy35