Ma már lehoztunk egy, a bűnügyi statisztikák hihetetlen romlását, a (túlnyomó többségében cigányok által elkövetett) súlyos bűncselekmények elszaporodását tárgyaló, konkrét statisztikákat tartalmazó cikket. Most egy másik megyéből származó MTI-hírt vagyunk kénytelenek megosztani a T. Nagyérdeművel. Először a cikk, utána a kommentárunk.

Egyre több idős és védtelen embert támadnak meg

Az utóbbi időben nőtt az idős, egyedülálló és sokszor védtelen emberek sérelmére elkövetett erőszakos támadások száma Hajdú-Bihar megyében – közölte Tóth Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője pénteken Debrecenben.

A megyében tavaly mintegy hetven esetben fordult elő ilyen bűncselekmény -–mondta a sajtótájékoztatón az alezredes. A rendőrség tapasztalatai szerint a támadásokat legtöbbször indokolatlan brutalitással követték el, több esetben is a sértettek halálát okozva – tette hozzá. (MTI)

Kuruc.info: indokolatlan brutalitás – a cigánybűnözés (és csak az!) legfőbb ismérve. Miért is? Tudjuk, furcsán hangzik, de még az erőszakos bűncselekményekhez is elvár az ember kultúrát, jobban mondva némi civilizációt, a bűnözőnek azt a képességét, hogy felismerje a kockázatokon és bűnökön belül a saját, jól felfogott érdekeit. Kell még az is, hogy a bűnöző úgy tekintsen áldozatára, mint ember, azaz ugyan ő a szemében csak egy köcsög, egy lúzer, az ő eszköze, de csak addig a határig, ameddig az ő érdekeit szolgálja.

A magyar bűnöző nem úgy tekint áldozatára, mint valami tisztátalan állatra, valami nem-emberre, tőle idegen fajtára, egy más színűre, egy „gádzsóra”, hanem egy másik emberre. Ezért minimalizálja az erőszakot, hogy az esetleges lebukás esetén minél kisebb büntetést kapja. A kivétel erősíti a szabályt (pl. a kaposvári iskolatárs meggyilkolása) – azt, hogy gyakorlatilag csak és kizárólag az cigánybűnözésre jellemző az indokolatlan brutalitás.