Ahogy hazánkban (lásd pl. EZT), Szlotákiában is előszeretettel támadják meg, rabolják, fosztják ki a cigányok a hajléktalanokat. Ezzel (is) foglalkozik az alábbi olvasói levél.

Olvasó: már Szlotákiában is cenzúrázzák a híreket a [cigány]fajvédők - Ork levrov – Felvidék

A két hírt január 29.-én csak az esti ötórai híradóban közölték a Markíza nevű kereskedelmi csatornán. A sokkal nézettebb hétórás híradóból már kimaradtak. Az első hír a híradó honlapjára (www.tvnoviny.sk) még csak fel sem került. A második azonban megtalálható rajta.

Már a hajléktalanokat sem kímélik

A kereskedelmi Markíza televízió híradója, nyíltan ki merészelte írni a bejátszás alá az elkövetők származását. (talán ezért maradt ki a hétórás hírekből)

Iglón (Spiąská Nová Ves) nincs nyugtuk a hajléktalanoknak. Nem mindegyikőjüknek nyílik lehetősége arra, hogy menedékszállóra jusson. Aki pedig kint alszik, az bizony ki van szolgáltatva a cigányok brutalitásának. A város polgármestere több ún. városi rendőrt ígért megoldásként.

A legrosszabb cigányok (a gúnyhatár közelében élő cigányok félnek is tőlük) a Felvidéken egyébként pont ott, a Szepességben vannak. Szepesolaszi (Spiąsské Vlachy) és Szepesváralja (Spiąské Podhradie) közötti 547-es számú úton pedig autózni is veszélyes, mert minden ok nélkül kövekkel dobálhatják meg az autósokat. (Kuruc.info: a kődobálás, mint tudjuk, cigány nemzeti sport – lásd EZT) A számozatlan mellékutakról nem is beszélve, arrafelé ugyanis cigánytöbbségű települések is találhatók. Ott a cigányok az autósokat leintik, vagy keresztbe feküdnek az úton és 1-2 eurót követelnek az áthaladásért. aki pedig nem fizet, vagy a földön fekvőt elgázolja, az betört szélvédővel számolhat.

Fizetés nélkül hajtott el a benzinkútról

videó ITT

Ezúttal a származást nem írták ki, de a videofelvételen világosan látszik, hogy nem svéd cserediák volt az elkövető.

Pár nappal ezelőtt a nyitraivánkai (Ivanka pri Nitre) község melletti benzinkútról hajtott el rendszám nélküli autójával egy nő, harminceurós számlát hátrahagyva. A közzétett biztonsági kamera felvétele alapján a szomszédok ismerték fel a nemeskosúti (Koąuty) lakost. A képeken jól látszik, hogy mennyire hátrányos helyzetű cigányról van szó: dagadt cigány, ©koda Fabia Combi gépkocsi, módos ház. A ház előtt egyébként a tévések videóra vették, hogy a gépjárműre már visszakerült a rendszám. Mivel nem nagy értékű lopásról van szó, könnyen lehet, hogy a tettes megússza.

Felvidék