Orbán Viktor évértékelőjében egy maszatoló, ideologizáló, minden konkrétumot nélkülöző kampánybeszédet hallottunk, amely joggal veti fel a kérdést, hogy két hónappal a választás előtt mi is a Fidesz programja? Illetve van-e egyáltalán? - teszi fel a kérdést közleményében a Jobbik elnöke, alább a folytatás.
Jellemző, hogy a közönség tapsa csupán akkor hangzott, ha Orbán Viktor a Jobbik programjából emelt át részeket. Igaza van abban, hogy erős, bátor s tisztességes kormányra van szüksége Magyarországnak, de erre, ahogy az MSZP, úgy a Fidesz sem képes. Nem csupán az elmúlt 8 év ámokfutását kell befejezni, hanem az elmúlt 20 év zsákutcájából is ki kell vezetni az országot.
Továbbra is várjuk a választ, hogy Orbán Viktor miért tartja szélsőségesnek és erőszakosnak a Jobbikot? Talán azért, mert mi nem csupán a szegfűs, hanem a narancsos gazembereket is el akarjuk számoltatni? Talán azért, mert mi - vele ellentétben - ki merjük mondani a teljes igazságot a multinacionális tőkéről, az EU-ról, az IMF-ről, az izraeli térhódításról vagy a cigánybűnözésről? A Fidesz által kínált változás nem valódi változás. Program és szükséges bátorság híján a párt elnöke csupán plasztikai sebésze lehet Magyarországnak, de betegségének gyógyítója nem. Nem tüneti kezelésekre van ma szükség, hanem radikális változásra. Ezt pedig a Jobbik hajthatja végre.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke