Nem tudjuk, az alábbi hírben hány cigány van. Az, hogy a zsarolók egyike kitűnő tanuló, legalábbis kétségessé teszi az ő orkságát – persze a többi attól még lehet mokka. Természetesen várjuk az olvasói információkat.
Zsaroltak társai egy 13 éves gyereket egy salgótarjáni általános iskolában, egy helyi középiskolában pedig egy fiú a tanórán verte meg egyik osztálytársát , mondta a városi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön.

Kalmár Zsolt őrnagy közölte, a középiskolás ellen eljárást folytatnak, az általános iskolások viszont gyerekkorúak, vagyis nem büntethetők.

Tájékoztatása szerint az általános iskolában három, 13-14 éves gyerek megfenyegette egyik társát, hogy megverik, ha másnapra nem visz nekik 200-200 forintot. A sértett ezt félelmében megígérte, de mivel másnap nem volt nála a pénz, megverték. A gyerek könnyű sérüléseket szenvedett. A zsarolásról az iskolarendőrtől szerzett tudomást a rendőrség. A diákok szüleik jelenlétében tettek beismerő vallomást, de arra nem adtak magyarázatot, mire kellett volna nekik a pénz. Kalmár Zsolt hozzátette, a három elkövető egyike kitűnő tanuló.

Az osztályvezető a másik esetről elmondta, az egyik salgótarjáni középiskolában az órán verte meg ököllel osztálytársát egy 16 éves fiú. Ő is beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy azért verekedett, mert az előző órán összevitatkoztak, emiatt a tanár kiküldte őt a teremből.

A fiatalkorú elkövető ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatnak eljárást.
(MTI)