Saját portája előtt vertek agyba-főbe vasárnap egy sarkadi férfit, a támadók cigányok voltak – értesült egy olvasói levélből az MNO. A helyi rendőrkapitányság már ismeri is a tetteseket.

Az MNO-hoz érkezett levélben a sértett fia számol be a megdöbbentő esetről. A férfi még vasárnap hajnalban a kutya erős ugatására ment ki az udvarba, majd nyitotta ki a kaput. Az utcára kinézve 4-5 roma (Kuruc.info: mint mindig, szó szerinti a cikkátvétel – ha valaki esetleg kételkedne az elkövetők származásában...) fiatalt látott, akik rákiabáltak, hogy takarodjon vissza a portájára. A levélíró szerint az válthatta ki az agressziót, hogy az áldozat visszaszólt: ez az ő portája, ahol azt csinál, amit akar. Ezután a támadók kirángatták az utcaajtóból, és a levél szerint annyira megverték, hogy az intenzív osztályra került, vérrög keletkezett az agyában, az egyik szemére nem, a másikra pedig csak homályosan lát. Ráadásul még a háza előtt húzódó árokba is belenyomták a fejét. Végül a levélíró testvére apja segítségére sietett, a támadók pedig elmenekültek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén is tudnak a történtekről. Albert István, a szolgálatban lévő szóvivő arról tudott csak beszámolni, hogy még folyamatban van a férfi sérüléseinek megállapítása, csak ezután gyanúsítják meg a tetteseket könnyű vagy súlyos testi sértéssel, esetleg csoportos garázdasággal, akik kilétéről egyébként a sarkadi rendőröknek tudomása van. Albert István tájékoztatott arról is, hogy a támadók között is van sérült, a sértett vélhetően ellenállt, nem hátrált meg a túlerővel szemben.
(MNO)