Csoportos rablás négy gyanúsítottját fogta el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a 22-40 év közötti ibrányi férfiak egy napkori telephelyre törtek be, ahol megkötözték és kirabolták a létesítményt őrző biztonsági őrt – közölte a térségi főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken. 

A telephely kerítését kivágó elkövetőket az 55 éves biztonsági őr tetten érte szerdán este, amikor eltulajdonítható vasakat (Kuruc.info: ha valakinek bármi kétsége lett volna a származásukkal kapcsolatban...) kerestek a területen – mondta Fedor Rita. A főhadnagy tájékoztatása szerint a rablók ekkor rátámadtak az őrre, egyikük léccel fejen ütötte, aztán közösen a földre teperték, s ütlegelték (Kuruc.info: vö. szükségtelen – simán az összekötözés elegendő lett volna, hogy “lekapcsolják” –, az áldozat testi épségével, életével egyáltalán nem törődő brutalitás, a cigánybűnözés legfőbb jellemzője), majd az őrbódéba vitték és megkötözték.

Ezt követően pénzt követeltek az őrtől és tovább bántalmazták. Végül két mobiltelefont, cigarettát, öngyújtót és egy kapunyitó távirányítót vittek magukkal. A szóvivő hozzátette: a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a bántalmazása során. A rendőrség csütörtökön fogta el a gyanúsítottakat, akik őrizetbe kerültek és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is a bíróságon – tájékoztatott Fedor Rita.

(MNO)