Nemcsak, hogy nem elhanyagolható részben a cigányoknak (esztelen fakitermelés és a zsilipek fémalkatrészeinek ellopása) köszönhetjük a mostani árvizet, nemcsak, hogy (általában) sehol sem emelnék fel a valagukat, hogy segítsenek, még rá is támadnak a munkájukat végző polgármesterekre. Arról nem is beszélve, hogy agyba-főbe betörnek mindenhova; nem véletlen, hogy oly sok riportban olvashattuk, hallhattuk, a magyarok azért nem mernek elmenekülni otthonról, mert félnek, hogy az üresen álló házat azonnal ki is rámolják. A cigányok, természetesen.

Az meg a pofátlanság teteje, hogy azt, hogy – nagyon helyesen! - egyes büntetésvégrehatjó intézményekből kivezényelték a (természetesen, túlnyomórészt ork) rabokat a gátakra, a cigányok úgy kommentálják, hogy „méghogy nem segítünk!”.  (Kapcsolódó cikk és cigányhozzászólás ITT.)

A Kemma, a cigány önkormányzatis említésével (gy.k. mindenhova kimennek, ahol fehér-cigány ellentét van) a támadó származását egyértelműsítő cikke következik, majd két, ugyancsak kapcsolódó hozzászólás a Vastagbőr témának szentelt Index-fikázása alól. (Zsindexék megint úgy próbálják beállítani, immár több cikkükben és videójukban is, hogy szegínromákoknak nem segítenek a rászístá magyarok. Tetves egy banda a Zsindex, bizony.)
Fojtogatás az ártéren: megtámadták a polgármestert
Kömlőd | A házigazda kipattant az árokból és nekiment a kömlődi polgármesternek.

Még élénken él az emlékezetekben az elmúlt hét csütörtökjén bekövetkezett felhőszakadás, ami mintegy előjátéka volt az azt követő özönvíznek. Kömlődön is több helyen keletkezett vízátfolyás, különösen a szőlőhegyről zúdult le hatalmas mennyiségű sár és iszap.


Kiss Ferenc polgármester délután fél négy körül indult körbe a faluban, hogy felmérje a károkat, s intézkedjen a segítségről. Az ár a település legmélyebb pontján lévő ingatlanokat fokozottan fenyegette elöntéssel, amit tetézett, hogy az irdatlan mennyiségű vizet nem győzte elnyelni a csatornarendszer, s több helyen feltört a szennyvíz is.

A közelmúltban a közútkezelő rendbetette a csapadékvíz-elvezető árkokat, s azóta a polgármester többek között az M. családot is figyelmeztette, hogy a kapubejárójuk alatti átereszt tisztítsák ki, de az nem történt meg, így a szennyes ár mind jobban megközelítette az épületet.

Kiss Ferenc második őrjáratakor kihívta a tűzoltókat - ezt a háztulajdonos is megtette -, akik bő két óráig szivattyúzták a vizet. Ebben az időben jelent meg a helyszínen Danó Ibolya, az oroszlányi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, s a bányászváros közszolgálati televíziója is, mely utóbbi a felvételek elkészítését követően távozott.

Mint a polgármester elmondta, feszült volt a hangulat, a családfő M. A. trágár módon viselkedett, miközben a kapubejáró alatti átfolyást próbálták megtisztítani, amit végül a vízmű gépe csinált meg. Szó, szót követett, amikor M. A. kiugrott az árokból, nekirohant a falu első emberének, akinek elmondása szerint fojtogatni kezdte, és megütötte. Kiss Ferenc ezt követően látleletet vetetett fel, hétfőn délután pedig feljelentést tett az oroszlányi rendőrkapitányságon. Az incidensnek egyébként több szemtanúja is volt.

Megkérdeztük az üggyel kapcsolatban Danó Ibolyát, aki az inzultusról nem kívánt részleteket elmondani, azt azonban megemlítette, hogy a család már több alkalommal jelezte, hogy feltör a szennyvíz a háztól mintegy négy méterre lévő aknából, s ennek bizonyítására oroszlányi polgármesteri hivatal egyik előadójához irányított, aki azonban semmit sem tudott az esetről, s mint utóbb kiderült, nem is kellett róla tudnia, mivel a csatornával kapcsolatos problémák nem tartoznak oda.
A két hozzászólás:

Azt se felejtsük el, hogy az árvízért javarészt a cigányok a felelősek. Kiirtották a fél borsodi erdőt és az esőzések elmosták a humuszt. Azon szakaszon áradnak a patakok és folyók, amelyiknek a vízgyűjtő területén erdőirtás történt (Arló, Sajólád, Sajószentpéter, Edelény, Dédestapolcsány, stb.). Ilyen esők korábban is voltak, de az árvizek itt Borsodban azóta aktuálisak, mióta hagyták kiirtani az erdőket. Tétlenül nézték, hogy a cigányok "megélhetési bűnözés" címszó alatt kivágják a teljes hegyoldalt!

Két sztori (igaz történet) Borsodból:
A magyarok pakolják a homokzsákokat, a cigányok meg mennek pecabottal a kezükben horgászni.
Másik sztori, hogy a Búza téri miskolci buszmegállóban megérkezett egy népesebb csapat: zenét hallgattak, hangoskodtak. Vidékről jöttek be "plázázni" mivel otthon nem tudnak mit csinálni az árvíz miatt...