A Koszi-per tárgyalása során, ahogy várható volt, előkerült a cigánykártya. Mégpedig olyan tekintetben, hogy mivel a maffiózók túlnyomó többsége cigány, ezért, mivel orkék nem jó szervezők, nem követhették el azokat a bűnöket, amivel vádolják őket:

„A tárgyalások hallgatósága már a per kezdetén beláthatta, hogy a vádlottak padján ülő, többségében roma férfiak aligha lehettek képesek a konspirációra, a titkosszolgálatokat is megizzasztó bonyolult szervezésre. Gugi ügyvédnő idézte is az egyik vádlott korábbi vallomását, amelyben a terhelt elmondta, hogy a cigányok másképp értelmezik a barátságot, az emberi kapcsolatokat, de ha szükségét látják, megvédik egymást akkor is, ha nem fűzik össze őket szoros szálak.”

Ha valakinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy ezeknek a kőkemény, gyilkos maffiózóknak is a jó része cigány... és még van pofájuk azt mondani az ork megmondóembereknek, hogy a maffiázás, a bérgyilkolás tipikusan „gádzsó” sport! Hát nem, ahogy az a Koszi-klán viselt dolgaiból is kiderül. A cigányok nem csak „piti” bűnügyekben vezetnek, hanem, bizony, a magyarországi maffia derékhadát is ők adják, bizonyos területeken (pl. futtatás, famaffia, uzsora stb.) meg egyenesen kizárólagos hatalommal bírnak. Itt az ideje annak, hogy – az autósok büntetgetése és hasonló látszat-intézkedések helyett – a Fidesz leszámoljon ezen maffiákkal. Nagyon gyorsan rendet kell csinálniuk, különben ugyanaz vár rájuk, mint az MSZP-SZDSZ-re, akik belebuktak a hamisított bűnügyi statisztikáikba. Ha ugyanazt folytatja a Fidesz, mint elődei, és megelégszik a statisztikák fényezésével, nekik sem lesz hosszú a kormányzati szerepvállalásuk.

A Magyar Nemzet mai, az Interneten teljességében először csak nálunk (saját szkennelés), a cigánytémát szépen boncolgató cikke következik. Ezt a vonalat az olyan fajvédő médiumok, mint pl. az Index vagy a Népszabadság, előzékenyen elhallgatták.

Felmentést kért a védő


Ügyvédje szerint M. Róbert nem ölette meg haragosát

Védőbeszédében az M. Róbert ellen felhozott összes vádpontban a férfi felmentését kérte ügyvédje tegnap. A jogász szerint a három éve tartó perben nem sikerült bebizonyítani a fekete sereg vélt vezetőjének bűnösségét.

Minden vádpontban védence felmentését kérte tegnap a Fővárosi Bíróságon M. Róbert, a fekete seregként ismert bűnszervezet szökésben lévő, feltételezett vezetőjének ügyvédje. Romhányné Gugi Rita szerint az ügyészség által a vádlott számlájára írt bűncselekmények közül egyikről sem bizonyosodott be a három éve tartó büntetőperben, hogy azokat a terhelt utasítására követték el csoportjának tagjai. Gugi Rita néhány hete vette át M. Róbert védelmét Lakatos Csillától. Úgy tudjuk, Lakatos ügyvédnő önként adta vissza megbízatását, miután egy élő televíziós műsorban azt üzente megszökött védencének, hogy az elsőfokú ítéletig ne adja fel magát. Az ügyben vizsgálatot indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara, annak eredményéről a testület későbbre ígért tájékoztatást lapunknak.

Gugi Rita védőbeszéde elején kiemelte, M. Róbert rossz híréhez nagyban hozzájárult az is, hogy a sajtóban maffiavezérként jellemezték, és különböző, egymásra licitáló híradások jelentek meg az általa irányított, félelmetes bűnszervezetről. A tárgyalások hallgatósága már a per kezdetén beláthatta, hogy a vádlottak padján ülő, többségében roma férfiak aligha lehettek képesek a konspirációra, a titkosszolgálatokat is megizzasztó bonyolult szervezésre. Gugi ügyvédnő idézte is az egyik vádlott korábbi vallomását, amelyben a terhelt elmondta, hogy a cigányok másképp értelmezik a barátságot, az emberi kapcsolatokat, de ha szükségét látják, megvédik egymást akkor is, ha nem fűzik össze őket szoros szálak.

M. Róbert ellen több emberen elkövetett emberölés, annak kísérlete és egyéb bűncselekmények miatt indítottak eljárást. Ezek közül a legnagyobb visszhangot az a 2003-as gyilkosság váltotta ki, amelynek sértettje az alvilági nevén Ragyás Tóniként ismert H. Antal volt. A vád szerint M. Róbert egy korábbi összetűzés miatt fogadott bérgyilkost Ragyás kiiktatására. Gugi Rita szerint védence valóban haragudott H. Antalra, de nem ölette meg. A nyomozáskor tanúként hallgatták meg a diósdi maffiaper kedden nem jogerősen 18,5 évre elítélt vádlottját, Sz. Miklóst. A férfi igazolta, hogy tekintélyével kibékítette M. Róbertet és Ragyást. M. Róbert bűnösségéről néhány vádlott-társa tett terhelő nyilatkozatot, de egyiküknek, B. Tibornak szintén lett volna oka Ragyás Tóni megölésére.

Az ügyvéd nem látta bizonyítottnak M. Róbert szerepét a 2004-ben, a fővárosi Colosseum diszkónál kitört lövöldözésben sem, illetve abban a zsarolásban, amelyben a vád szerint a terhelt egy cigarettacsempészt akart fizetésre kényszeríteni Mátészalkán. Utóbbi ügy érdekessége, hogy abban úgy emeltek vádat M. Róbert ellen, hogy a korábban vizsgálódó Szabolcs-Szatmár Megyei Főügyészség bűncselekmény hiányában már lezárta az eljárást. Gugi Rita szerint védence nem hozott létre bűnszervezetet sem.

M. Róbert január közepén szökött meg budapesti házi őrizetéből, ebben közrejátszott a rendőrség mulasztása is. Úgy tudjuk, a célkörözési osztály munkatársai további fél-egy évre taksálják azt az időt, míg a férfi nyomára bukkanhatnak.