ITT már foglalkoztunk azzal, hogy Nagykállón szabadon kellett engedni a cigány uzsorásokat, mivel áldozataik „valamiért” visszavonták vallomásukat.

Drávapiski polgármestere (büntetőjogi felelősségének teljes tudatában – értsd: nem fog alap és bizonyítékok nélkül „cigányozni”) egyértelműsíti, amire eredeti cikkünk címében magunk is utaltunk: természetesen cigány az uzsorás (mint mindig), és, természetesen, jól meg is fenyegette áldozatait, azok azért vonták vissza vallomásukat.

Ha valakinek bármi kétsége lett volna...

(A cikket helyesírásilag javítva, kicsit hivatalosabbá téve – pl. a mosolyt eltávolítottuk belőle – adjuk közre. Eredeti ITT.)

Lúzerek Nagykállón

Avagy amikor a tehénészfiú megöleli a körintát a bucsuban. Nagykálló csuda közegei megégtek, mert tapasztalat és elszántság nélkül estek neki a helyi uzsorásoknak.

Történetünk Nagykállón esett meg. Két cigányasszony becsattog a Nagykállón a rendőrségre és feljelentést tesznek a helyi uzsorás ellen. Közegek belelkesednek, azonnal vasra verve behurcolják az uzsorást. Na a fordulat itt jött. Derék rendőreink már előre veregették a saját vállukat és elképzelték, hogy a nagy ügy után akár őrvezetők is lehetnek. Az uzsorást szembesítették "elsődleges nyomozati cselekményként" az áldozatokkal. Aki ugyebár cigányul megfenyítette áldozatait. Azok ijedtükben még a személyi számukat is visszavonták. Hiába a sok elvett családi pótlék, hiába a sok éhező puja. De tudták halálnak halálával halnak, ha ezt kiengedik. Visszavonták a feljelentést és a vallomásukat. Rendőreinknek meg pont annyi maradt, hogy megigazíthatták a betyárkörtét az uzsorás ülepén. El kellett engedni.

Nagyon őszinte leszek, kevés ilyen lúzer van a világon. Ilyen szakmai - emberi hiba után ennek az ügynek a vizsgálóit, részt vevő rendőreit azonnal el kéne bocsájtani. Mert, hogy magukat szénné égették az egy dolog. De alapvető szakmai hibájuk miatt sok embert bajba sodortak. Ismerve az ottani kannibál állapotokat, szerintem konkrétan életveszélybe.  Szóval azt azért tudomásul kell venni , hogy a papíron nagybűnözőt fogtam ideje lejárt. Nem lehet ilyen szakmai analfabétáknak nekimenni egy ilyen ügynek. Ezt nem papsajtra játsszák, hanem emberéletre (és az drága). Az uzsora ma nagyon sok bűncselemény elindítója, nem is maga a cselekmény a nagyon durva, hanem a kapcsolt bűncselemények. Kérjük Nagykálló lakóit, ha valaki arra jár, szóljon ezeknek a derék rendőröknek, hogy tanácsot elfogadni nem szégyen.... legalább azt.

Ismerve az uzsorások természetét, most jól beperelik a rendőrséget és meg is fogják nyerni a pört. Hiszen ártatlanul megrángatni senkit sem lehet.... még egy  cigány uzsorást sem.