Se szeri, se száma azon cikkeinknek, amely cigányaink állatkínzásáról vagy egyenesen -gyilkolásáról számol be. Ők azok, akik – többek között – kutyaviadalokat rendeznek, amelyek „eredménye”: évente százszámra halnak meg szerencsétlen ebek. 18+ anyag ITT; annak van folytatása is, amit anno (máj. 31-én), kapacitás híján, nem hoztunk le, most viszont megtesszük, lásd a másodikként közölt MTI-hírt.

Ez utóbbinak a zárómondatára külön felhívnánk a figyelmet: „A szóvivő közölte azt is: az a hír terjedt el, hogy tiltott állatviadalokat szerveznek Ózd környéki településeken, ám az elmúlt időszakban nem érkezett olyan információ, illetve bejelentés, amely mindezt alátámasztaná.”. Idézzük csak az előbb hivatkozott állatvédői cikket: „Kutyaviadalok rendszeresen folynak Ózdon és környékén, ez ügyben már tettem egy feljelentést 2008-ban, de akkor ezt, bizonyíték hiányában lezárták.” Igen, a rendőrség megint azt hazudja, hogy „minden nagyon szép, minden nagyon jó, nincs bűnözés”, ahelyett, hogy komolyan venné a feladatát, és nyomozna.

Legújabb tettük az, hogy hét(!), (akkor) még élő szarvast gyömöszöltek be egy Ladába; amikor meg rajtakapták őket, akkor előadták a cigányoktól olyannyira megszokott „lehet, hogy ott se vótam”-típusú szöveget (az aranyköpés hátteréről ITT, legalul), bennünket teljesen hülyének nézve.

Nem, egyáltalán nem egyedi ez a fajta védekezés. Alább harmadikként olvasható egy tavaly okt. 5-i cikk, amely szintén a környékről (Lábod-Rinyabesenyő; ez utóbbi súlyosan cigányfertőzött, lásd ezzel kapcsolatban a legalul található hozzászólást) tudósít. Annak cigány „hőse” is ugyanezzel a kamu dumával jött.

Az első, a mostani esetről szóló hír:

Hét élő szarvas egy autóban

Hét rendbeli állatkínzás és egy rendbeli nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folytat nyomozást a Nagyatádi Rendőrkapitányság azon ügy kapcsán amelyre 2010.06.04-én derült fény.

 
A kérdéses napon 17 óra 50 perckor Lábod belterületén a járőr igazoltatott egy magyar állampolgárt, amint a saját tulajdonát képező Lada személygépkocsival közlekedett. A személygépkocsiban a jobb első ülésen helyet foglalt továbbá egy másik, felnőtt korú magyar személy is. Az intézkedése közben a rendőr észrevette, hogy a személygépkocsiban 7 db összekötözött lábú élő dám szarvas van. Ebből 3 a gépkocsi csomagtartójában, egy a gépkocsi hátsó ülésén kabáttal letakarva, további 3 szarvas pedig a hátsó ülés mögötti részen. A gépkocsi vezetője elmondása szerint az állatokat találta és azokat éppen le akarta adni. Az utas pedig azt állította, hogy a gépkocsiban észre sem vette, hogy állatok is vannak...
 
A személyek elfogását követően előállításra kerültek a Nagyatádi Rendőrkapitányságra bűncselekmény gyanúja miatt, ahol gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket.
 
A gúzsba kötött állatokat a vadásztársaság szabadon engedte, de így is nagy az esély arra, hogy emiatt a kaland miatt elpusztulhatnak. Az állatok értéke megközelíti az 1 millió forintot. A továbbiakban a nyomozás során szakértő bevonásával kerül majd sor.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
Sajtószolgálat
2. cikk:
Megvert, felakasztott kutya miatt indult eljárás Ózdon
Állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, mert fiatalok megpróbáltak egymásra uszítani két kutyát az Ózdot Arlóval összekötő kerékpárút mentén. Miután ez nem sikerült, az egyik állatot megverték, felakasztották, tetemét egy aknába dobták.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy néhány arlói fiú egy középtermetű, fekete keverék kutyát akart összeugrasztani egy rotweillerrel, de az állatok nem bántották egymást. Többszöri próbálkozás után az egyik fiatal többször megütötte, majd felakasztotta a keverék kutyát, amelyet ezután egy aknába dobott - ismertette Egyedné Novodonszki Éva.

A nyomozók az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalkorú fiút, aki tagadta a cselekmény elkövetését. A szóvivő közölte azt is: az a hír terjedt el, hogy tiltott állatviadalokat szerveznek Ózd környéki településeken, ám az elmúlt időszakban nem érkezett olyan információ, illetve bejelentés, amely mindezt alátámasztaná.
(MTI - NOL)
3. cikk:
Nem vette észre, hogy egy élő szarvas utazik autójában

Furcsa "utasa" volt annak a Suzuki Swift gépkocsinak, amelyet vasárnap délután állítottak meg a járőrök Lábod és Rinyabesenyő között. Az autóban ülőket igazoltatták a járőrök, a különös "utasnak" azonban semmiféle papírja nem volt. A hátsó ülés helyén egy összekötözött lábú, letakart 5-7 éves élő dám szarvasbika "foglalt helyet". A gyanú szerint az állatot nem sokkal az ellenőrzés előtt ejtették el, és értékesíteni akarták a tolvajok.

A járműben utazókat meghallgatták a rendőrök. Egyikük azt állítja: csak stoppolt, úgy került az autóba, és nem tűnt fel neki, hogy egy szarvas "utazik" a háta mögött. Az ügyben lopás miatt indított eljárást a Nagyatádi Rendőrkapitányság a több mint félmilliót érő állat eltulajdonítása miatt.

Márton Attila, az erdészet fővadásza elmondta: a szarvast vélhetően úgy fogták meg, hogy egy kerítéshez beszorították.

Az erdészet azóta visszakapta az állatot, amely szerencsésen túlélte a kalandot. Sőt: a nemesvadra nemes feladat vár, a tudományt fogja szolgálni. A szarvast ugyanis – ma már így kézre került – jeladóval látták el és kísérleti alanyként részt vesz a Nyugat-Magyarországi Egyetemnek egy gím- és dámszarvas territórium-vizsgálatában. 
(SONLINE)
Kapcsolódó hozzászólás egy helyitől: Akik nem tudják, hogy Rinyabesenyő lakossága néhány ember kivételével valóban egy mostanában sürün emlegetett népcsoporthoz tartozik, hogy szinte mindenki munkanélküli, de ennek ellenére ( csakúgy, mint a lábodi Lenin utcában ) az új személygépkocsi tartozék- arról nem is beszélve, hogy mennyit furikáznak vele! Vajon miből futja? Bizony sokszor süketnek és vaknak kell lenni Lábod és Rinyabesenyő között ( de említhettem volna az Ady utcát is Lábodon... )