Ellopták a világítást Császárszálláson?

Van egy sztorim maguknak – hívta fel szerkesztőségünket Dallos Sándor, aki elmesélte, miként tűntek el a világítótestek egy császárszállási utcácskában.

Dallos úr még februárban vette észre, hogy valaki éjszaka leszerelte 3 villanyoszlopról a világítást Császárszálláson a Törökrózsa utcában. Azóta értesítette az áramszolgáltatót, akik kiérkezve mondhatni befejezték a munkát, hiszen eltávolították azokat a vezetékeket, amelyet az ismeretlen „villanytolvajok” hátrahagytak.

Ezt követően a rendőrség felé is bejelentette Dallos úr a történteket, mégsem történt semmi. Éppen ezért fordult problémájával a szerkesztőségünkhöz Dallos Sándor, hátha így felfigyelnek rá az illetékesek. Mellesleg a férfi elmondta, hogy nagyon gyakoriak a környéken a betörések, így nem csak ő, de az utcában élők is féltik az értékeiket különösen így, közvilágítás nélkül.

(SZON)

***

Előzetesben a nagykállói halálos baleset okozója


A Nyíregyházi Városi Bíróság elrendelte a halálos balesetet okozó ittas vezető előzetes letartóztatását.

A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája mai végzésével 30 napra elrendelte az ittas járművezetés bűntette, jármű önkényes elvételének bűntettével gyanúsított B. Tamás előzetes letartóztatását.

B. T. a hétvégén Nyírmihálydiban egy ballagáson alkoholt ivott, majd az ismerőse autójának kulcsát  – annak tudta nélkül magához vette, s kocsival két utast szállítva Nyírmihálydiból Nagykállóba tartott. Este 10 óra körül Geszteréd közelében részegsége miatt egy bal kanyarban az úttest jobb oldalán a padka mellett álló fának hajtott, s a gépkocsi felborult.

Az utasok közül W.É.Á. a helyszínen meghalt, G.Z. 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottnak jogosítványa, KRESZ vizsgája nincs, többször volt bűntetve, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll. A jogerős végzés szerint a bűncselekmény súlyossága, a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett a bíróság.

(SZON)

***

Szétverem a fejed, ha nem tejelsz


Paks | Pénzt követelt egy 14 éves fiú kedden késő délután Pakson két másik fiataltól, akiket megütött, illetve megrúgott - tudtuk meg a rendőrségtől.

A 14 éves fiú a Barátság úti SPAR-áruház parkolójában állította meg a két másik fiút. Pénzt követelt tőlük, ám nem kapott - tudta meg a TEOL.hu Heisler Judittól, a Paksi Rendőrkapitányság  sajtóreferensétől.

A követelőző fiú ezt követően megütötte az egyik - 16 éves - fiatalt. A másik - 15 éves - fiú rászólt, hogy fejezze be, mire a 14 éves támadó megrugdalta. A fiatalok azonban szerencsére név szerint ismerték támadójukat, akit a rendőrség elfogott. A fiatal ellen garázdaság miatt indítottak eljárást.

(teol)

***

Menekültek a betörők egy nyolcvan éves nő elől


Zsákmány nélkül | Egy idős asszonyra törték rá a házat Nagyivánban a rablók kedden éjjel - közölte a Szoljon.hu-val Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az isemeretlenek előbb a ház dupla bejárai ajtaját feszítették be, majd a házban kutakodni kezdtek, ezután megindultak a hálószoba felé. Az ott alvó nyolcvan éves idős asszony erre felébredt és felkapcsolta a lámpát.

Az asszony ezután telefont ragadt és segítséget kért a szomszédtól, aki értesítette a rendőrséget is.

A támadók ezt látva menekülni kezdtek. Az asszonynak a betörés során nem esett baja, de közel húszezer forintos kára keletkezett az ajtó megrongálása miatt.

(szoljon)

***

Aranyból akartak jövőt jósolni a rablók


Két 17 éves lány rabolt ki egy nőt Bátonyterenyén, a siketnéma sértett arany ékszereit azzal az ürüggyel kérték el, hogy azokból megjósolják a jövőjét (Kuruc.info: melyik népcsoportnak is szokása a jövendőmondás [azaz: átb@szás]?) - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán.

Kiss Andrea elmondta: Bátonyterenyén, a kisterenyei városrész kastélykertjében szólították le a nőt azzal, hogy jósolni szeretnének neki, és ehhez szükség van az arany ékszereire.

A nő által átadott ékszereket a "jósnők" egy zacskóba tették, és a jövőlátás kellékeként vizet is öntöttek rá, majd az egyik fiatalkorú elszaladt a mintegy 100 ezer forint értékű nyaklánccal és karkötővel.

Társa dulakodni kezdett a sértettel, aki a lány után akart futni.

A sajtóügyeletes közölte: házkutatás során az ékszereket lefoglalta a rendőrség, a két lány ellen rablás bűntette miatt folytatnak eljárást.

(Délmagyar)

***

Lopták az áramot Ózdon


Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás miatt indított eljárást az áramszolgáltató feljelentése alapján. A nyomozás eredményessége érdekében a rendőrök 135 kihallgatást foganatosítottak az ügy vizsgálata során. A mindenre kiterjedő, aprólékos, hosszas rendőri munka most vezetett eredményre.

A rendőrségi nyomozás során bebizonyosodott, hogy Ózdon és a környező településeken többen is az utcai méretlen vezetékre csatlakoztak, majd onnan vezették be az áramot a lakóházba. Több helyen nem is volt mérőóra felszerelve, ahol mégis, ott a tolvajok azt kikerülve jutottak az áramhoz. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálta az esetek körülményeit. Az elkövetők a kihallgatások során beismerő vallomást tettek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat az Ózdi Városi Ügyészségnek.

Információs háttér:

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya összesen 45 feljelentés alapján rendelte el a nyomozást lopás megalapozott gyanúja miatt. Ebből 39 eset vádemelési javaslattal került az Ügyészségre. Mindössze 6 nyomozás lett megszüntetve – a kárérték összege miatt szabálysértési eljárás került lefolytatásra (2 eset), illetve nem bizonyosodott be a bűncselekmény elkövetése (4 eset).  A szolgáltató összkára meghaladja a 6 millió forintot.

A lopások elkövetési helyei:

Ózd – 30 cselekmény,
Putnok – 5 cselekmény,
Domaháza – 4 cselekmény,
Arló – 2 cselekmény,
Borsodszentgyörgy, Járdánháza, Hangony, Sáta 1– 1 cselekmény.

- Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján, B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

(boon)

***

Elkapták a táskatolvaj trió egyik tagját


Pécs | Egy 83 éves asszony kezéből tépte ki három fiatal a táskát egy délután a múlt héten Szabolcsfaluban. A rendőrök a járókelők információi alapján az egyik rablót már elfogták.

A múlt héten a kora délutáni órákban Pécsett, Szabolcsfaluban egy 83 éves idős asszony kezéből néhány fiatal kitépte a táskát és elfutottak vele. A buszra váró tanúk információi alapján a gyárvárosi rendőrőrs nyomozói kedden kézrekerítették az egyik elkövetőt, aki bevallotta, hárman határozták el, hogy elviszik a nő táskáját.

A fiatalkorú társaira nem vallott, de elismerte, hogy kevéske készpénzét eltulajdonította, a táskát pedig a benne lévő iratokkal egy bokor alá rejtette. Társait még keresi a rendőrség.

(bama)

***

Erővágóval akarta kivágni a miskolci villamosvezetőt


Miskolc - Méretes erővágóval hadonászott egy ittas utas Miskolcon, miközben bántalmazta a villamos vezetőjét

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást egy 55 éves miskolci férfival szemben. Az elkövető június 21-én a kora esti órákban a villamos Árpád úti végállomásánál odalépett a vezető fülkéjéhez, majd bántalmazni kezdte a 23 éves sofőrt. Mindeközben az ittas férfi egy méretes erővágót húzott elő táskájából, és azzal is megfenyegette a közfeladatot ellátó fiatalembert.

A bejelentést követően a helyszínre azonnal megérkező rendőrök fékezték meg az oktalanul feldühödött utast, akit a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vett. A rendőrség gyorsított eljárás keretében tervezi befejezni az ügyet.

Információs háttér:


A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda -

(boon)

***

Színesfémtolvajokat értek tetten a szombathelyi rendőrök


Kedden délelőtt Szombathelyen, a Hunyadi úton a volt gyógyszerraktár melletti építkezési területén színesfémtolvajokat értek tetten a rendőrök.

Fényes nappal, a kerítés megbontásával jutottak be az elkövetők a korábbi gyógyszerraktár melletti lezárt építkezési területre. Lakossági bejelentésnek köszönhetően a csapatot a helyszínre több rendőrautóval kiérkező járőrök tetten érték, megbilincselték, majd előállították őket a kapitányságra. Így a rozsdás kulló zsákmány nélkül maradt a járda közepén.

Az egyik férfi elkövető a Fő téri koldusok emblematikus figurája, aki az ingyenes műsorfüzetért kér pénzt a járókelőktől, majd ha összegyűlik a flakonos borra való, hamis rikácsolásával töri meg a belváros csendjét.

(Vas Népe)

***

Kerékpáros rablót fogtak az orosházi belvárosban


Kerékpáros rablót fogtak ma délelőtt az orosházi rendőrök, nem kis lakossági segítséggel. A gyanúsított 28 éves nőnek nem ez az első esete a hatóságokkal.

A déli órákban felbolydult  a belváros Orosházán, a tízemeletes házak előtti járdán. Egy roma asszony kerékpárral közlekedve egy ötvenes korú nő válláról akarta letépni annak táskáját, de a hölgy még belekapaszkodott.

Dulakodtak, majd az elkövető megszerezve a táskát futásnak eredt, elhajítva a kerékpárját. A ruhagyár felé rohant, de a nagy kiabálásra - Álljon meg! Fogják meg! - egy sportos hölgy kilépett az egyik üzletből, nyomába eredt és úgy döntött, túl testes a menekülő nő, nem veti rá magát, hanem  ráripakodott üldözés közben: Dobja el a táskát!

Szót is fogadott a nő, de menekült tovább. A járőröző rendőrök elfogták az Előd utcán.  A megtámadott hölgyet elvitték a mentők, úgy értesültünk, komolyabb baja nem esett. Utólag a rendőrség arról tájékoztatott, hogy könnyű sérüléseket szenvedett. A szemtanúk elmondása szerint ő is szaladt a támadója után, sőt, a dulakodás közben szemüvegéből kiesett a lencse is. A tettesről egyébként már írt lapunk korábban. Ő volt az, aki az orosházi kórházban megtámadta az ellátását végző ápolót, akkor közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vonták felelősségre.

(BEOL)

***

Nyolcszázezret csalt ki az ál-unoka


Egy újszászi idős asszonyt szabadított meg 800.000 forintjától egy ismeretlen személy pénteken - tudta meg a Szoljon.hu Veres Évától a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A trükkös tolvaj (Kuruc.info: a cigányok polkorrekt megnevezése) telefonon hívta fel áldozatát, és az unokájának adta ki magát. Elmondta, hogy közlekedési balesetet szenvedett és pénzre lenne szüksége.

A kicsalt pénzért ezt követően egy ismeretlen férfi érkezett taxival, aki átvette egy borítékban az összeget és elhajtott. A 79 éves néni másnap találkozott unokájával, ekkor derült ki a bűncselekmény.

(SZOLJON)

***

Kapát vágott vendége hátába a házigazda


Korábbi nézeteltérésüket akarta rendezni egy karcagi lakos, ezért a férfi hétvégén elment helyben lakó ismerőséhez.

Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a Szoljon.hu-t, hogy vendéglátója lakásán azonban ismét vitatkozni kezdtek, majd összeverekedtek.

Ennek során a férfi egy kézi kapát vágott vendége hátába. Az összetűzés során mindketten könnyebben megsérültek. Súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie a támadónak, tudtuk meg a sajtóreferestől.

(SZOLJON)