Ellopták a lakótelepi liftek rugóit Szolnokon

Elfogták a rendőrök azt a bandát, melynek tagjai ellopták egy szolnoki lakótelep liftjei alól az ellensúlyok fékezőrugóit - értesült a HavariaPress.


Több bejelentés érkezett a rendőrségre két hónappal ezelőtt, amelyek szerint a szolnoki Széchenyi lakótelep liftes társasházaiból eltűntek a felvonók ellensúlyrugói. A szerkezeteket módszeresen kiszerelő tolvajok a berendezéseket működtető szövetkezetnek igen jelentős, az elsődleges számítások alapján 1 millió 200 ezer forintos kárt okoztak.

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást, melynek során sikerült azonosítani a gyanúsítottakat, két fiatalkorú és két felnőtt korú szolnoki lakost. A két 17 éves fiú, valamint 20 és 30 éves társaik is beismerő vallomást tettek kihallgatásaikon.

Elmondták, hogy az éjszakai, hajnali órákban, több nap alatt járták végig a lépcsőházakat. Miközben egyikük a lifteket a félemeleteken megállította, a többiek az alagsorban a liftajtót kinyitva, eltávolították a rugókat, melyeket táskákba, hátizsákba rejtve vittek egyikük pincéjébe. Pár nap múlva két szolnoki fémfelvásárló telepre szállították a rugókat, vashulladékként adtak túl azokon, mindösszesen 20 ezer forintért. A nyomozás során megtalálták a rendőrök azt a szolnoki férfit is, aki közreműködött az ellopott rugók szállításában és értékesítésében. Ellene orgazdaság miatt folyik a büntetőeljárás.
(HVG)
Kuruc.info: tessék. Cigányaink a fékező(!)rugókat is ellopják, ezzel közvetlen életveszélyt teremtve. Őket ez persze nem érdekli a maguk átlag 70-es IQ-jú, analfabéta, beszűkült tudati „szintjén”. És még mondja azt valaki, hogy nem lenne jobb enélkül a korcs, embernek nem nevezhető fajta nélkül...