Tegnap már átvettük az MTI tarnabodi hírét. „Természetesen”, mint mindig, a „nemzeti” hírügynökség tartózkodott minden olyan körülmény említésétől, amelyből a gyanútlan olvasó kikövetkeztethette volna, hogy – mint mindig – cigányok az uzsorások. (Gyakorlatilag a legmagasabb – vállalat- és állami vezetői – szintű fehérgalléros bűnözés kivételével [akik általában zsidók] a maffiózók túlnyomó többsége ork. Hadd utaljunk például az enyingi Cozma-gyilkosokra, akiket a cigányügyben normális(abb) sajtótermékek [itt: Magyar Hírlap] következetesen csak cigánybandának nevez kivétel nélkül (!) minden kapcsolódó cikkében, olyanokban is, amelyeket nem veszünk át – vagy akár a Koszi-klánra, amely maga hozta fel a saját cigányságát védelme érdekében.)

De mit is várunk attól az MTI-től, amely cigányügyben mindig is hamisított (lásd pl. EZT), és olyan tenyérbemászóan hazug és szakmájának alapjaival sem tisztában levő cigány származású „újságírókat” nevez ki az év emberének, mint Hidvégi-B. Attila (anyag ITT).

Az alábbi HEOL-anyag kapcsolódó része, amely egyértelműsíti a származást: „Hozzátette: a rendőröket gyakran éri az a vád, hogy rasszista módon járnak el, ugyanakkor a mostani ügy is ennek ellenkezőjét bizonyítja. A gyanúsítottak és a sértettek ugyanannak a kisebbségnek a tagjai, s utóbbiak megkapták azt a segítséget a rendőrségtől, amely bármely állampolgárt megillet.”

Az MTI anyagából, mit ad Isten, hiányzik az a cseppet sem elhanyagolható információ is, hogy cigóink életveszélyesen megfenyegették a rendőröket. (Az alább átvett cikknek meg már eleve a címe [„Életveszélyesen megfenyegettek több rendőrt is”] is erre utal.) Hát, nagyon nem úgy tűnik, hogy az orkok megtanulták félni a rendőrt – amit pedig pár példásan szigorú, gyorsított eljárásban kiosztott, kemény pl. fegyházbüntetés a teljes deviánscigány lakosság körében képes lenne elérni. Vagy az, hogy a megtámadott rendőrök esetenként visszaüssenek, neadjisten visszalőjenek. Ahogy ez utóbbit minden normális(abb), életképes(ebb) országban teszik. Pintér úr, nagyon nem úgy tűnik, hogy rendet csinált, hogy bármilyen szinten megfélemlítette volna a cigányokat...

Az eredeti cikk:

Életveszélyesen megfenyegettek több rendőrt is

Bűnügyek | Vallomásuk megváltoztatására akarták fenyegetéssel rábírni két uzsorás áldozatait a gyanúsítottak hozzátartozói. Egyikük az egyenruhásokat sem kímélte.


Rettegésben tartotta Tarnabodot az a két férfi, akiket május elején fogtak el kommandósok. A testvérpár tagjai 10-50 ezer forintos kölcsönöket adtak a helyieknek, ám elképesztő kamatokat követeltek ezek után. A férfiak az uzsora bűncselekményekből tartották fenn magukat, illetve családjukat, s ezzel súlyos nélkülözésnek tették ki azokat a helyi, illetve környékbeli embereket, akik efféle kölcsönügylet kapcsán kerültek kapcsolatba velük. A két férfi ellen - akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak - a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytat eljárást. Ennek során különféle eljárásokat indítottak, s azt is tervezték, hogy szembesítik a sértetteket és a gyanúsítottakat.

- Ennek időpontja minden érintett számára ismert volt, hiszen be kellett idézni őket. Előző nap azonban több sértettet is atrocitás ért: az utcán, vagy éppen a lakásuk udvarán a májusban elfogott elkövetők közeli hozzátartozói arra próbálták rávenni őket, hogy úgy változtassanak a vallomásukon, hogy az a testvérpár számára kedvező legyen. Ennek érdekében megfélemlítették őket, s még az életveszélyes fenyegetéstől sem riadtak vissza - ismertette az ügy újabb fejleményeit dr. Sasi Csaba r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Hozzátette: a sértettek és a rendőrség jó együttműködését mutatja, hogy a megfenyegetettek továbbra is fenntartották a vallomásukat, s beszámoltak az őket ért atrocitásról.

Az utóbbiak ügyében hatáskörrel rendelkező Egri Nyomozó Ügyészséget (ENYÜ) is értesítették a rendőrök.

- A tanúk fenyegetése, zsarolása miatt az elfogásuk mellett döntöttünk, ami szinte zökkenőmentesen, a társszervek példás együttműködésével zajlott le - mondta dr. Hajdú Tamás, az ENYÜ vezetője, aki - lévén, hogy veszélyes bűnözőkről, illetve hozzátartozóikról van szó - törvényes, ugyanakkor kemény, demonstratív fellépést kért a rendőröktől. Hozzátette: a rendőröket gyakran éri az a vád, hogy rasszista módon járnak el, ugyanakkor a mostani ügy is ennek ellenkezőjét bizonyítja. A gyanúsítottak és a sértettek ugyanannak a kisebbségnek a tagjai, s utóbbiak megkapták azt a segítséget a rendőrségtől, amely bármely állampolgárt megillet.

Mint dr. Hajdú Tamás fogalmazott, „Tarnabodot tisztességesen megszállták a rendőrök” kedden hajnalban. Az ENYÜ hivatalos eljárás akadályozása, hivatalos személy elleni erőszak és hamis tanúzásra felhívás miatt indított eljárást.

A kedd hajnali akció során eredetileg három férfi (két felnőtt és egy fiatalkorú) elfogását tervezték, végül azonban még egy asszonnyal is kiegészült a sor.

- Egy nő életveszélyesen megfenyegette az intézkedő rendőröket, illetve azok családjait, így őt is elfogtuk - szolgált részletekkel dr. Sasi Csaba. A négy tarnabodi lakos ellen az ENYÜ folytat eljárást, gyanúsítotti kihallgatásuk még a délutáni sajtótájékoztató idején is zajlott. Őrizetbe vették őket, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

 - A dél-hevesi térség uzsora bűncselekményei kapcsán fontos mérföldkőhöz érkeztünk, az azokat megelégelő Tarnabod lakói megnyíltak a rendőrség előtt. Köszönhető ez a sikeres májusi elfogásnak is, amely elindította a kedvező folyamatot - értékelt dr. Juhász István r. dandártábornok, Heves megye rendőr-főkapitánya, aki szólt arról is: április óta csak Tarnabodon 27 alkalommal jelentek meg a készenléti rendőrség munkatársai.