Tömegverekedésbe torkollott egy vita csütörtök este a Fejér megyei Ercsiben. Két család esett egymásnak, majd többen csatlakoztak hozzájuk. A dulakodás közben hárman sérültek meg. Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult eljárás. Sárbogárdon is verekedéshez kellett kivonulniuk csütörtökön a rendőröknek: ott ásóval támadtak egy férfira.

50-60 fős tömegverekedéssé fajult egy vita, amely két család tagjai között kezdődött csütörtök este a Fejér megyei Ercsiben - közölte pénteken a rendőrség. A két család a Gárdonyi utcában esett egymásnak, a szóváltásba mindkét társaság részéről egyre többen kapcsolódtak be. A kialakult tömegverekedésben két nő és egy férfi könnyebben meg is sérült. A helyszínre rendőrök érkeztek, a családok ezután visszavonultak lakásaikba. A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával indított eljárást, négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Ők mindannyian tagadtak, azt mondták: ott sem voltak a helyszínen a kérdéses időben. (Kuruc.info: lásd még: „lehet, hogy ott se vótam” - a cigányok kedvenc védekező-érve)

Csütörtök délután Sárbogárdon is verekedéshez kellett kivonulniuk a rendőröknek. Egy férfi kért segítséget a rendőrségen, miután többen ásóval támadtak rá egy benzinkúton. Az általa is ismert támadó és társai valószínűleg egy korábbi konfliktus miatt rontottak rá, először szétverték haragosuk autójának fényszóróját, majd amikor ezt számon kérte rajtuk, nekiestek. A földre került férfit ásóval verték,és leszakították a pólóját is. Karlánca, nyaklánca, telefonja, papírjai,a zsebében lévő készpénze állítása szerint eközben mind eltűnt. A töltőállomáson lévő kamerák felvételei alapján a rendőrök öt férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
(Origo)