Miközben a hazai balliberális, cigányfajvédő sajtótermékek alig győzik azt hangoztatni, hogy Sarkozynak nagy a hangja, sokat ígér, de abból úgy sem lesz semmi, a francia elnök bizonyított. Ahogy a múltban is, tegyük hozzá, ugyanis az ő nevéhez fűződik az a tény, hogy a francia közállapotok soha nem süllyedtek odáig, mint az olaszok, mielőtt – pár éve – ez utóbbiak bekeményítettek a cigányok ellen, és az összeset táborba zárták, illetve kirúgták az országból. Persze, ezt a Népszabadság és társai előszeretettel elhallgatja, ne adjon muníciót a „rasszistáknak” meg a hasonló magyarországi fellépést követelőknek.
Érdemes azt is megfigyelni az alábbi hírben, hogy megírja, amit mi is, a magyar sajtóban legelőször, majdnem két hete már megtettünk: adóellenőröket is küld Sarkozy a cigányok közé. Eddig minderről kussoltak a magyarországi médiumok, pontosan azért, mert igencsak bántó a francia és a magyar gyakorlat közötti kontraszt, nálunk ui. az APEH látványosan békén hagyja a milliárdos cigányokat. Miközben a fehéreket már száz Ft-nyi adóelmaradásért megfenyeget...
Megint feltesszük az unalomig ismert kérdést: miért nem veszünk példát (minimum) a franciákról, ha már a cigánybűnözéssel még keményebben leszámoló olaszokkal vagy éppenséggel finnekről nem? Ilyenkor nem követendő az európai, „civilizált”, „nem balkáni” példa?
Mai hír:

Elkezdődött az illegálisnak nevezett cigánytáborok felszámolása Franciaországban
Megkezdték pénteken a francia rendőrök az illegálisnak nevezett cigánytáborok felszámolását. Elsőként a közép-franciaországi Saint Etienne-ben zártak körül egy tábort, hogy megakadályozzák az újságírókat és a jogvédő csoportokat a bejutásban.


Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az akció pénteken hajnalban indult és órákon át tartott. A cigányok jogvédelmét ellátó szervezet közlése szerint nagyjából 100 embert telepítettek ki a rendőrök a területről, ahol a helyi hatóságok korábban vécéket helyeztek el és alkalmi vízvezetékrendszert építettek ki.

A franciák 79%-a egyetért

Júliusban jelentette be Nicolas Sarkozy elnök, hogy drasztikus intézkedéseket hoz "a bűnözés ellen", és ennek részeként felszámolnak három hónapon belül 300 kempinghelyet, ahol javarészt Bulgáriából és Romániából érkezett cigányok élnek. Az államfő azután döntött így, hogy a közép-franciaországi Saint-Aignan-ban rendőrök és cigányok között összecsapások történtek, miután egy rendőr agyonlőtt egy cigány férfit. A zavargásokra reagálva Nicolas Sarkozy "biztonsági problémának" nevezte egyes kisebbségek tagjait. (Kuruc.info: ez bizony maszatoló, cigányvédő fordítás. Nem csupán „biztonsági”, hanem egyenesen „nemzetbiztonsági” problémáról beszélt Sarkozy, amit még a Népszabadság(!) is elismert.)

Sarkozy és a kormány bírálói szerint megbélyegzik a cigányokat, a romákat, illetve a nomád utazóknak nevezett kisebbségeket, és ennek egyetlen célja van: a szavazatszerzés a bevándorló ellenes szélsőjobboldaltól, hogy Sarkozy ismét elnök lehessen, 2012-ben. Egy csütörtökön közzétett felmérés azt mutatja, hogy a franciák 79 százaléka egyetért a cigánytáborok felszámolásával. Csaknem ugyanennyi arányban mondták azt, hogy támogaják az elnök rendteremtő politikáját.

Adóellenőrök is akcióba léptek

A kormány szerint a külföldről érkező cigányokat, romákat akkor toloncolják haza, ha bűncselekményeket követtek el. Becslések szerint 15 ezer kelet-európai cigány és roma lehet Franciaországban. Egy részük legálisan él kempinghelyeken, gyakran lakókocsikban, a hatóságok szerint azonban a többség engedély nélküli táborokban vagy elhagyott épületekben lakik.

A pénteken kezdődött kitelepítéssel és az alkalmi táborok felszámolásával egy időben adóellenőrök is akcióba léptek annak nyomán, hogy Brice Hortefeux belügyminiszter kijelentette: egyes cigánykaravánok tulajdonosainak méregdrága autóik vannak. Sarkozy azt is közölte korábban, hogy megfosztják francia állampolgárságuktól "a külföldi születésű bűnöző bevándorlókat." (Kuruc.info: mi miért nem tehetjük mindezt a saját bűnözőcigányainknak? Kezdjük pl. a Kanadából visszajött, az országot ott mindennek elmondó, lejárató, hatalmas erkölcsi és anyagi kárt okozó és emiatt hazaáruló tetvekkel.)
(BOON)