Olvasónk friss, csak nálunk olvasható levele következik, majd a BORS riportja, képpel. Előzmény ITT.


Gábor bal karját majdnem levágta a támadó. Az áldozat bűne csak az volt, hogy foci közben sportszerűséget követelt - Fénykép: Móricz István
Üdvözlöm!
Egy horrortörténet bontakozott ki. Ez a budapesti szamurájkardos támadás. A történet alapjait már ismeritek. Ma tudtam meg a részleteket.
Fél hét, hét fele kezdődött minden, akkor mentek ki a térre focizni. 12-13 fős csapat játszott, vegyes korosztály héttől 40 évesig, de ebből csak három volt magyar. Arra kért a sértett, hogy írjam le, hogy ott a téren van egy cigány csapat, akik nem az alját képviselik, megpróbálnak beilleszkedni, még a gyerekek sem káromkodhatnak. Ez a csapat szokott focizni a magyarokkal, hol ők, hol a cigek vannak többen, és úgy is oszlik meg csapatok összetétele. Jó volt a hangulat, és a foci ment is, de mint szabadtéri játék, mindig vegyül a csapatba egy nem oda való. Az elkövető valóban 15 éves, testes, 190 cm magas cigánygyerek volt, már az elejétől fogva nem tudott beilleszkedni a játékmodorával a csapatba. A sértett és a felbujtó, most már nevezhetjük annak, különböző csapatban játszott. Egyszer pedig a labda a rácshoz gurult és ők ketten egyszerre értek oda. A cigógyerek nem túl szabályosan a rácshoz szorította A. G.-t. Hirtelen történt vele valami, mert elkezdte élvezni, és egyre jobban szorította oda és szapulta a G.-t, öregnek nevezte, vicsorgott közben, és még jobban szorította oda a rácshoz. A többiek ekkor már rászóltak. G. csak annyit mondott neki utána, hogy mit szólnál, ha én is azt csinálnám veled, amit te velem - ne birkózzál, focizzál! Ekkor már fájtak a bordái (kiderült, hogy zúzódásai lettek).
Ennyi az alap sztori. Ekkor a cigány egy másikkal levonult a pályáról és a játék folytatódott. Fájtak a bordái, de ismerem őt, nem igazán akart szólni, hogy menjenek haza, mert a fia szeret játszani. Viszont az egyik cigánygyerek megjegyezte: „biztos ment az apjáért”. De odalökték még, hogy az egy senki, akkor erős, ha többen vannak.
G. háttal állt a csarnoknak (a mellékelt térképen lilával jeleztem), és csak annyit látott, hogy mindenki elkezd szaladni le a pályáról. Hátranézett és csak egy felemelt kart és egy vicsorgó cigányt látott, aki közelített felé. A kardot nem látta a kezében. A naptól nem látta, hogy egy egy méter hosszú, négy centi széles pengéjű, csapott végű kard van a felé közeledő kezében. Ahogy odaért már sújtott is le, ő azt hitte ütni akar, ezért nem szaladt el, hanem védekező állásba vágta magát, de abba a pillanatban, ahogy a kar lesújtott rá, erős fájdalmat érzett a bal karjában és sugárban ömlött a vér belőle. Egy mozdulattal magához rántotta a cigányt (aki vélelmezhetően az apja lehetett a cigánynak) és akkor még kétszer a kard az alkarjába mélyedt. Ekkor menekülőre fogta, de a cigány nem kegyelmezett, hanem még jobban felbátorodott és fenyegetőzött verbálisan. Futás közben még a hátába sújtott egyet. Egy 20 centis vágás van a hátán; csak a csont állította meg, hogy mélyebb ne legyen a sérülés. A kórházban 70 öltéssel varrták össze a srácot.

A térkép
A kisfia eközben a pályán kívül (ő is lemenekült), kétségbeesetten kiabált befele az apjának. Tele volt minden vérrel. A bicepszét a kezében fogta, próbálta elszorítani a vérzést, de közben már fájt mindene. Igazság szerint azt nem érezte már, hogy a hátába is vájt egyet a karddal; ez utóbb derült már ki, akkor már kezdett sokkos állapotba kerülni. Amikor még csak közelített feléje, akkor látta, hogy még ketten állnak a támadó mögött! Közben ott volt a 15 éves cigány kölyök is, amikor G. már sérülten rá nézett, akkor ott állt és vicsorgott, akár az apja, élvezte a helyzetet. Mindenki ordított befele a pályán kívülről;  senki nem mert közelíteni hozzájuk.
Így utólag fogalma sincs, mennyi idő alatt játszódhatott le az egész, de a tér őrei hamar odaértek. Az elkövetők pedig egy méter hosszú véres karddal mentek haza. A térképen a Nyár utcát keressétek! Nem volt hosszú az út hazáig, de senki nem állította meg őket. (Kuruc.info: ez Magyarország...) Ma,  amikor bent voltam nála, láttam, hogy a körmei véresek…de mintha inkább barnás lett volna. Mondta, nem vér, hanem a hús és a szövetek, amikor az őrök szorító kötést raktak rá a mentő kiérkezéséig, úgy rázta le a húscafatokat és a szöveteket a kezéről. A fiát akarta biztonságban tudni és telefonálni akart, hogy vigyék el azonnal.
Egy nagy darab cigány asszony az elkövetők után futott, gondoljuk, hogy figyelmeztetni akarta őket, hogy súlyosak a sérülések, mert közben az őrök riasztották a mentőket és a rendőrséget. De addigra már egy tanú, aki ismerte az elkövetőket, nevén nevezte a családot. Őt azóta a rendőrség védi, de kifele menet a cigány asszony megfenyegette, hogy vigyázzon, mit beszél. Közben G.-t és az őröket egy 40-50 fős cigány társaság, akik addig nem voltak a téren, körbevette és elkezdtek neveket kiabálni, hogy ez volt, meg az volt, hátha összekeverednek a nevek (elhangzott ott Kovács, Kis, mindenféle név). De egyik sem vette volna le a nadrágszíját vagy adott volna egy cipőfűzőt, amíg az egyik őr elszaladt az elsősegély-dobozért.
G. a hátán feküdt; nem érezte a vágást rajta, csak amikor az őrök felültették egy padra, akkor mondták neki, hogy szét van nyílva a háta és hajoljon előre. Több mint két liter vért veszített. Mire bevitték, a cipője elázott a vértől és a testnedvektől. Közben a kisfia sírt, toporzékolt, nem bírta abbahagyni és csak kiabálta, hogy Apu! Apu! Sokkot kapott.
Itt most egy olyan rész jön, amit nem írhatok le…de a lényeg az, hogy az a cigány asszony, aki utánuk ment az elkövetőknek, megfenyegette G.-t, hogy Vigyázz, mindenkinek van gyereke! Jól beszélj! (Kuruc.info: a derék finnek [vagy akár az amerikaiak] már ezért is ott helyben agyonlőtték volna ezt a patkányt. Vagy ha nem, az éjszaka leple alatt. Van jó néhány, a 100%-ig cigánygyűlölő államhatalom által is „összekacsintva” védett cigányvadász halálbrigádjuk... Mi meg tűrünk, miközben tudjuk, hogy kivétel nélkül mindannyiunkra ez a sors vár, „hála” annak, hogy a pipogya Fidesz sem mer radikálisan, Jobbik-módra hozzányúlni a kérdéshez, és bevezetni minimum a francia vagy az olasz modellt, a szaporodásukat pedig – a gyerekvédelmi törvényekre hivatkozva, ahogy azt pl. ITT is kifejtettük – törvényi szinten meggátolni. Elég volt a kakukkfiókák, a saját gyerekeink gyilkosainak nevelgetéséből!)
A rendőrök állítólag egyből utánuk mentek, de nem találták meg őket a Nyár utcai lakásban. Állítólag körözést sem tudnak kiadni ellenük, mert régi kép van az archívumukban, annak ellenére, hogy többszörösen büntetett. Már nem a VII. kerületben van az ügy, hanem a BRFK Életvédelmi Alosztályán.
Ettől függetlenül az aznap esti közleményük azt sugallta, hogy a tettesek megvannak. Ennek ellenére még szabadlábon… És körözés sincs kiadva ellenük. (Kuruc.info: Magyarországon egy ujjal nem nyúlhat senki ehhez a törvények felett álló fajtához.) De a sértett ennek ellenére állítja, hogy a rendőrség hozzáállása nagyon korrekt.
A történetnek itt még nincsen vége… Ma megjelentek a cigányok a kórházban. De a történet folytatásával meg kell várnom a holnapi napot! Valaki nagyot hibázott, mert nyilvánosságra hozta, hogy hova vitték be, az egyik bulvár lap. A főigazgató azóta hírzárlatot rendelt el, és még azt sem lehet kiadni, hogy ott fekszik… De azt hiszem, ez már késő.
Az eredeti hír alább. (Kuruc.info: ez is Olvasónk leveléből van)
Karddal támadtak egy férfire Budapesten
"Súlyos sérüléssel vittek kórházba egy férfit, akit szombat este a VII. kerületi Klauzál téren egy karddal súlyosan megvágtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
Papp Judit elmondta, az eddigi információk szerint a téren két férfi szólalkozott össze, majd egyikük egy karddal megsebesítette a másikat, a megvágott férfi súlyos sérülést szenvedett.
Az ügyben az eljárást a VII. kerületi rendőrkapitányság folytatja le; azt egyelőre nem tudni, őrizetbe veszik-e a karddal támadót."
Ez azt sugallja, hogy a tettesek megvannak..se körözés, semmi nincs kiadva ellenük. Viszont ma Budapesten egy, egy méter hosszú véres karddal haza lehet bandukolni térfigyelő kamerák kereszttüzében. Mert azt el ismerte a rendőrség, hogy működött. Csak úgy látszik, nem figyelte senki. A helyszínről a térképet mellékelem. Azt hiszem itt már sokkal nagyobb gond van, mint hittük, hisz azok az értékrendek, amik megkülönböztetik az embert a vadállattól eltűntek. Az élet tisztelete, az emberi méltóság a szabadság védelme. Erkölcsileg hallott már ez a réteg, innen már nem lehet visszahúzni őket. És börtönnel akarják megfékezni őket? Ők ott is szabadok. Nem visszatartó erő az már nekik.
Kuruc.info: Köszönjük! Álljék még itt a BORS szintén friss (mai) cikke és képe:
Karddal kaszabolták össze Gábort   
Szamurájkarddal kaszabolták össze A. Gábort a Klauzál téri focipályán. Az apának csak annyi volt a bűne, hogy a foci közben az őt kerítéshez lökő 15 éves fiút sportszerűségre intette.
Okosan beszéljél, különben bajba kerül a fiad! – ezt a rövid, ám igen fenyegető üzenetet kapta tegnap a kórházban fekvő A. Gábor. A férfi testén számos vágás éktelenkedik, a két karját és a hátát érték a szörnyű kardcsapások.
Gábor kamasz lurkójával és a többi gyerekkel focizott a Klauzál téri pályán, amikor az egyik 15 éves fiú – megunva a férfi cseleit – dühében a kerítésnek lökte őt. A férfi sportszerűségre intette a kölköt, aki békülés helyett három felnőttel tért vissza.
– A szemembe sütött a nap, így csak a támadó körvonalait láttam, s azt, hogy ütésre emeli a kezét. Felemeltem a karom, hogy védekezzek, majd magamhoz szorítottam a támadót. Ekkor döbbentem rá, hogy nem puszta kézzel, hanem karddal esett nekem. Ömlött belőlem a vér, a vágott nyíláson be tudtam dugni a kézfejemet a karomba. Ő újra lesújtott, ezúttal a hátamba metszett – magyarázza a sérült, akit már a helyszínen is megfenyegettek: ne beszéljen a történtekről.
– Nem tudnak megfélemlíteni. Végigviszem az ügyet, hiszen ez nem tréfa, emberölési kísérletről van szó – tette hozzá az arca és a teljes neve mellőzését kérő áldozat.
Bár a rendőrség szombaton úgy nyilatkozott, hogy előállították a támadót, hétfőn helyesbítettek: ismeretlen elkövetőt keresnek.
B. P.
(Kuruc.info)