Nagy valószínűséggel az alábbi esetek főszereplői is cigányok, és nem bedrogozott Sziget-látogatók. Az elkövetési módszer (orkék, finoman szólva, erősen felülreprezentáltak a rendőrgázolási statisztikákban – hadd utaljunk a Poór Zoltán-féle gyilkosságra, ill. a francia eseményekre; további lista ITT, az „Ami még felháborítóbb”-bal kezdődő két bekezdésben), ill. egyikük úticélja / útiránya (az erősen cigányfertőzött Maglódi út Kőbányán) legalábbis erre vall.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Sziget bejárata tele van hamis jegyeket valamivel olcsóbban áruló cigányokkal (ebben a tekintetben is igencsak valószínűsíthető a két autós üldözés „hőseinek” ork származása), akik különösen a gyanútlan, a cigányt a magyartól nem feltétlenül megkülönböztetni képes külföldiekre utaznak. Sziget-látogató olvasóink beszámolói szerint ezek nagy tételben adják el a hamis jegyeket, alig pár méterre a hivatalos jegypénztárak mellett. Ezekkel a jegyekkel aztán persze, hogy nem engednek be senkit a fesztiválra; szegény áldozatoknak új, immár igazi belépőt kell váltaniuk.

A rendezőség, ill. a rendőrség deklaráltan nem akar (tud?) a cigányokkal csinálni semmit. Az esetet jelentő olvasóink egyenesen rákérdeztek arra a jegypénztárasoknál, amikor látták, hogy hogyan szívnak a cigányoknak felülő külföldiek, hogy miért nem tesznek semmit – széttárt kar és „ez van!” volt a válasz. Pedig még a hülye is beláthatja, hogy az ilyen típusú bűncselekmények irdatlan, pénzben is kifejezhető károkat okoznak az ország, a magyarok megítélésének, a jövendőbeli turizmusnak. Mégsem csinálnak semmit, még arra sem veszik a fáradságot, hogy felvilágosítsák a turistákat (mindenkinek elmagyarázzák), hogy csak és kizárólag hivatalos forrásból vegyenek jegyet. Igaz, ez egy bizonyos fokig érthető is: snassz lenne, ha pont egy zsidók által működtetett rendezvény szervezői magyaráznának a külföldieknek, hogy márpedig cigányoktól soha semmit sem szabad venni.

A mai Magyar Nemzet az Interneten csak nálunk (saját szkennelés) olvasható cikke következik.

Már megint autós üldözés Budapesten

Újabb autós üldözés történt tegnap Budapesten, miután a Sziget Fesztivál miatt felállított egyik ellenőrző pontnál egy sofőr nem állt meg a rendőri karjelzésre - olvasható a rendőrség közleményében. A személygépkocsit, amelyet egy fiatal férfi vezetett, a Mozaik utcai ellenőrző ponttól kergették a motoros rendőrök, és végül a III. kerületi Attila utcában állították meg. Senki nem sérült meg és egyik járműben sem keletkezett jelentős kár - mondta lapunknak Tajferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A sofőrnél sem jogosítvány, sem személyi igazolvány nem volt, ezért előállították a járőrök. Egyelőre vizsgálják, hogy a férfi kábítószer vagy alkohol hatása alatt állt-e.

Mint ismert, két nappal korábban a fővárosban több kerületen át üldöztek a rendőrök egy 35 éves férfit, aki szintén a Sziget Fesztivál egyik ellenőrző pontján hajtott át. A menekülő autós 100-130 kilométeres sebességgel száguldozott, s útközben megpróbálta leszorítani az őt követő járőröket, továbbá megkísérelte elütni az egyik motoros rendőrt (Kuruc.info: kiemelés tőlünk). Végül az egyenruhásoknak a XIV. kerületi Mogyoródi úton sikerült feltartóztatniuk. Elmondása szerint azért hajtott tovább, mert ittas volt. Őt és a gépkocsiban utazó négy nőt előállították a rendőrök. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt az ügy a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez került.