A mai, általunk napi szinten szemlézett napilapok közül mindhárom foglalkozott a V. (Varga) Sándor sorozatgyilkossal, akinek cigány származását, ill. sorozatgyilkos voltát a jobbikossággal, „nácizmussal” igazán nem vádolható, fideszes Magyar Nemzet már tegnap egyértelműsítette (cikk ITT).

Hogy miért fontos az, hogy a drága sorozatgyilkos? Nem, nemcsak azért, mert ezzel az orkok egyik fő, fehérellenes, nap, mint nap hangoztatott (lásd pl. a központi blogjukat) „érve” (vádja) dőlt meg, hogy ti. szegínromákok csak tyúkot lopnak, míg a gonosznáciparasztok sorozatgyilkolnak, bankot rabolnak és milliárdokat sikkasztanak, azaz összehasonlíthatatlanul nagyobb kárt okoznak. Azért is, mert a zsIndex kapcsolódó, a gyilkos származásáról természetesen (szemben a Nemzettel) mélyen hallgató (nesze neked „korrektség”) cikkében már megkezdte a mosdatást: azt fejtegette, mindenféle (természetesen ballib) „szakértők” felvonultatásával, hogy tulajdonképpen nem is lehet sorozatgyilkosnak nevezni az illetőt.

A Blikk ma egy szííp képet hozott le emberünkről, valamint, ahogy azt az alábbi Nemzet-cikk is megjegyzi, szintén cigány élettársáról. A Magyar Nemzet pedig egy újabb anyagot, amelyben ismételten közlik az illető(k) származását. Ezen anyag, mint mindig, csak és kizárólag nálunk olvasható, mivel saját szkennelésű.




Tovább gyilkolt volna a banda
Az eddigi adatok szerint négy embert megöltek, de több támadásra derülhet még fény

További súlyos, illetve életellenes bűncselekmények is lehetnek annak a csoportnak a számláján, amelynek tagjait eddig négy gyilkossággal, hazánkban négy, Romániában két rablással gyanúsítja a rendőrség. Tegnap hajnalban Esztergomban a nyomozók őrizetbe vették a társaság orgazdáját, G. Gusztávot is, aki a támadásokból származó arany ékszereket rendszeresen megvásárolta a banditáktól — hangzott el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) tájékoztatóján. A hatóság az immár hattagú társaság ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt indított eljárást.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség júniusban vette őrizetbe az Erdélyből, Brassó környékéről származó, 29 éves cigány férfit, V. Sándort. A vizsgálat eddigi adatai szerint a nyolc esztendeje Magyarországon élő férfi négy embert ölt meg hidegvérrel, s a gyilkosságoknál minden esetben vele volt szintén roma barátnője, a 24 éves T. Emese is. A nőt, V. Sándort és a rablások szintén elfogott három tippadóját, segítőjét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a rendőrség ezt indítványozza az orgazda esetében is - mondta el Csapi Balázs., a PMRFK bűnügyi osztályának vezetője. Tavaly júliusban kirabolták és megölték az egyik százhalombattai ékszerüzlet tulajdonosát, K. Ferencet. A vizsgálat újabb adatai szerint a férfi ismerhette támadóit, vélhetőleg korábban megvásárolt tőlük olyan értékeket, amelyek más rablásokból származtak. Az ékszerész házában albérlőként lakott P. Miklós. Az ötvenéves férfinak nem volt munkája, ezért V. Sándorék felajánlották, hogy szobafestőként beajánlják egyik ismerősüknek. A Pest megyei Dánszentmiklós határába vitték autójukkal, a helyszínen addigra már előre megásták az áldozat sírját. V. Sándor közvetlen közelről tarkón lőtte egy pisztollyal. A nyomozók szerint P. Miklóst csak azért ölték meg, hogy az ékszerbolt ellen tervezett rablásnak ne legyen tanúja. K. Ferencet két nappal később támadták meg az üzletben, ahol T. Emese és K. Richárd elterelte a férfi figyelmét; V. Sándor őt is tarkón lőtte. Az ékszerboltból több mint tízmillió forint értékű aranyat hoztak el.

Idén májusban Budapest IV. kerületében nyoma veszett egy hazánkban élő vietnami házaspárnak, a kereskedőknek az Ázsia Centerben volt üzletük. Az ügy szálai V. Sándorékhoz vezettek. Kiderült, az ázsiaiak egyik beszállítója adta a tippet a rablóknak azzal, hogy a pár rendszeresen nagyobb összegű pénzt tart magánál. A banda figyelni kezdte a vietnamiakat, felderítették szokásaikat, s az interneten rendőregyenruhákat szereztek. V. Sándor és S. Attila intézkedő járőrként állították meg az ázsiaiak kocsiját, majd egy Ócsa melletti erdőbe vitték, ahol V. Sándor az előre megásott sírnál tarkólövéssel kivégezte őket. K. Richárd és R. László egy másik autóból követte és biztosította őket. A házaspártól mindössze ötvenezer forintot zsákmányoltak.

A gyanúsítottak kihallgatásain újabb, eddig felderítetlen rablásokra derült fény: 2008 decemberében egy tököli ékszerüzletet támadtak meg, és 27 millió forintnyi arannyal távoztak. Tavaly áprilisban Ácson 13 milliós zsákmányra tettek szert egy ékszerboltban. Idén februárban Dunaharasztiban egy kaszinót raboltak ki fegyverrel, onnan 1,3 millió forintot hoztak el. Három éve Erdélyben, Brassóban egy pénzváltót fosztottak ki, két esztendeje Hunyadvárán szintén egy pénzváltó volt a célpontjuk. Utóbbi helyen V. Sándor az üzletbe lépve szó nélkül fejbe lőtte az eladónőt, aki túlélte a támadást.

A rendőrség valószínűsíti, hogy a bandának még több, felderítetlen ügye lehet Magyarországon és Romániában is. Öt gyanúsított együttműködik a hatóságokkal, és részletes beismerő vallomást tett, V. Sándor azonban konokul hallgat. Információink szerint a hidegvérű férfi hasonló személyiségjegyeket mutat, mint a móri mészáros, Nagy László. Rendőrségi forrásunk szerint a csoport biztosan nem állt volna le, és további véres merényleteket terveztek. A banda több mint ötvenmillió forintnyi értéket rabolt el az eddig felderített bűncselekményekkel. A látszólag össze nem függő ügyek darabkáit a hatóság apró információkból, telefonos híváslisták adataiból állította össze.