Az alábbi hír az immár megszokott eseményeket tartalmazza: cigányaink, kirablása során, brutálisan megverték idős áldozatukat. Ahogy szokták. Idézzünk: „az idős nő egy teljes napot feküdt a házában szétzúzott orr- és arccsonttal, magatehetetlen állapota miatt segítséget sem tudott kérni”. Ha nincs a néninek szerencséje (nincs hozzátartozója vagy az nem megy be a házába, így nem találnak rá), ott hal meg, „köszönhetően” ennek a normálisabb országokban egyszerűen a tetthelyen lepuffantott söpredéknek...
És még ezek után van pofája bárkinek is elvárni azt, hogy ne követeljük az önvédelmi fegyverviselés, valamint a bűnözőcigányok lelövésének amerikai, finn vagy tót mintára történő engedélyezését. Esetleg „csak” a bizonyítottan bűnöző életvitelű, javíthatatlan, idomíthatatlan korcsok elkülönítését vagy az országból történő, az állampolgárságtól való megfosztása utáni kipaterolását! Miért csinálhatja ezt meg kivétel nélkül minden másik ország? Miért kell ezt az ember alatti krematórium-szökevény söpredéket nemcsak eltartanunk, de még szaporítanunk is?

A cikkből sok más minden is kiderül; pl. az, hogy korcsaink egyre inkább és többet bűnöznek. Nesze neked „két hét alatt rendet csináltunk” meg „helyreállítottuk az utcákon a jogrendet” orbáni hazugság!

Az eredeti cikk:

A fejét ütötték a néninek a megzavart betörők Alsóújlakon
Büntetett előéletű vasi fiatalokat fogott el a rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan megvertek egy idős asszonyt és bezárták a házába, miután kirabolták. Aktívabbak a csalók is, az idősebbekre utaznak.

Még október közepén érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Alsóújlakon súlyos sérülésekkel talált hozzátartozója egy idős asszonyt annak otthonában, bezárva. Mint kiderült, az idős nő egy teljes napot feküdt a házában szétzúzott orr- és arccsonttal, magatehetetlen állapota miatt segítséget sem tudott kérni.

A nyomozás során három Vas megyei férfi került a nyomozók látókörébe, akiket adatgyűjtés után elfogtak. Ketten közülük beismerő vallomást tettek. Sz.E. vasvári, B.E. győrvári és K.Z. meggyeskovácsi lakosok, 25-32 év közöttiek. Terepszemlét tartottak Alsóújlakon és egy jól "támadható", erkélyes sarokházat néztek ki maguknak, ahol az idős asszony élt.

Kifigyelték, hogy este kimegy bezárni az állatokat, ekkor léptek akcióba. Behatoltak a házba és forgatni kezdtek, arra azonban nem számítottak, hogy a házigazda valamiért visszamegy. A betörők "bepánikoltak", egyikőjük lefogta az idős asszonyt, míg társa a fejét ütötte, hogy elhallgattassa. Végül 50 ezer forinttal és az asszony mobiltelefonjával távoztak és a súlyosan sérült nőre rázárták az ajtót.

A rendőrségen megtudtuk, hogy az elkövetők alkalmi munkából tartották el magukat és mindannyian büntetett előéletűek, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények írhatók a számlájukra, de az erőszak is megtalálható a bűnlajstromon. A jelenlegi ügyön kívül is volt ellenük folyamatban büntetőeljárás. A Szombathelyi Városi Bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Erőszakot szülnek az ünnepek?

A tavalyi évben karácsony előtt megszaporodott a rablások száma Szombathelyen. A rendőrök tartanak tőle, hogy az idén is hasonlóra lehet számítani, mivel előfordul, hogy valaki így próbál pénzt előteremteni, holott a tapasztalatok alapján a sikerrel befejezett rablások elenyésző részében volt akkora a zsákmány, amiért megérhette kockáztatni. (Kuruc.info: a korcsokat ez nem érdekli: ők még pár száz forintért is gyilkolnak...) A napokban a fővárosban a rendőrök lelőttek egy fegyveres rablót, társait pedig elfogták, így az elorzott pénznek egy pillanatig sem örülhettek.
Ragaszkodnak régi kameráikhoz a pénzintézetek

A nyugat.hu rákérdezett arra is, nem egyeztetnek-e a rendőrök a pénzintézetekkel, miután több rablás után is kiderült, hogy a biztonsági videófelvételek sok esetben szinte használhatatlanok? A válaszból kiderült, hogy a rendőrök több helyen is felmérték a kamerarendszereket és ajánlásokat tettek változtatásokra, ennek azonban nincs komolyabb foganatja. A bankok, takarékszövetkezetek valami miatt lassan mozdulnak ilyen téren.

Korábbi tapasztalatunk alapján volt olyan kamera, ami üzemelt ugyan, de egy alig átlátszó plexilapot mutatott, míg máshol a rabló arca helyett a VISA és Mastercard logókat ábrázoló matricákat nézhették a nyomozók, amit valamelyik dolgozó lelkesen az üvegre ragasztott. Néhány kamera még a múlt századi technikának állít emlékművet, de legalább nem gyárt sok selejtet, mivel csak két másodpercenként rögzít egy homályos kockát. Találkoztunk olyan kamerabeállítással, ami inkább a dolgozót figyelte meg, nem a rablót, de valami okból népszerűek a magasból meredeken lefelé fordított kamerák is, amelyekkel tökéletesen el lehetne olvasni a rabló sapkájának tetején a feliratot, ha nem lenne olyan rossz minőségű a kép.
Az idősek pénzére hajtanak a csalók

Szaporodnak (Kuruc.info: kiemelés tőlünk: v.ö. „csökkenő bűnözés”) a csalások is, főként az idősebb, bűnügyekben tapasztalatlanabb korosztály a fő célpont. Sajnos sok esetben sikerrel járnak a csalók. Nő a meg nem rendelt szolgáltatásokért - pl. csatornatisztítás, ereszcsere, késélezés (Kuruc.info: mindhárom tipikusan cigó „mesteremberek” által folytatott „mesterség” - ha valakinek bármi kétsége lett volna az elkövetők cigány származásával kapcsolatban...) stb. - követelt fizetség kikényszerítése, gyakran horribilis összegeket követelnek a megszeppent "vevőktől".

Továbbra is népszerűek az ebéddel és városnézéssel összekötött termékbemutatók, ahol három-négy óra fárasztás után csillagászati áron kínálnak "csodaszereket" a szellemileg már fáradt vendégeknek. A kitűnő és ravasz előadásmód, a valós érték hússzorosából adott nagyobb engedmény. valamint a csordaszellem gyakran meghozza az eredményét. Van, amikor a "szerencsések" egymást licitálják túl, hogy még szerezzenek abból a termékből, amire valójában semmi szükségük.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a fogyasztóvédelem emberei továbbra sem érdeklődnek az előadások alapján a rákot is gyógyító, ám valójában semmilyen bizonyított hatással nem rendelkező mezei masszázsszékek és varázskenőcsök iránt, így mindig vannak, akik utolsó reménysugárként sok százezer forintot adnak ki ezekért. A termékbemutatós anomáliákra hamarosan visszatérünk.

Jó lenne, ha azok, akik olvasnak ezekről a csalásokról beszélnének idős családtagjaikkal és felkészítenék őket a veszélyekre. (Kuruc.info: a legegyszerűbb az lenne, ha fehéren-feketén leírnák az ilyen cikkekben (is), hogy „cigánnyal üzletelni, szóba állni, azokat bármilyen házkörüli munkával megbízni, a lakásba beengedni szigorúan tilos!”. Akkor számtalan áldozatot, kicsalt százezreket megmenthetnének. De nem, a rendőrségnek, a politikai vezetésnek fontosabb a cigányok seggének a kinyalása, mint az, hogy potenciális áldozataikat egyetlen egy mondattal felvilágosítva, azokat megmentsék...)
(Nyugat)