Mindenki tudja, hogy a lincselések egyetlen etnikumhoz köthetők; a cigány kisebbség elfogadhatatlan módon viselkedik; lőporos hordón ülünk, nagyon közel van az etnikai háború; aki még 2010-ben is ott tart, hogy nincs cigánybűnözés, az még mindig a fellegekben jár; a fegyveres rendőrök az életüket féltik a cigányoktól - ilyen és ehhez hasonló "rasszista" (azaz tényszerű) kijelentések hangzottak el a Szolnok TV december 10-i műsorában.


Fővárosi tévében nem sok esély van arra, hogy ilyen őszintén lehessen beszélni a problémáról, de azért Judapesten kívül sem rózsás a helyzet, a műsorban ugyanis elhangzik azt is, hogy a "kisebbségi jogvédők" - akiket az egyik résztvevő igen találóan rózsadombi élősködőknek nevez - elérték az elképesztő terrorjukkal, hogy az újságírók nem merik leírni a cigány szót, ha az elkövetőről van szó. Ha áldozat, akkor persze magától értetődik, hogy ezt hangsúlyozni kell.
A beszélgetés résztvevői: Bán János, az Új Néplap főszerkesztője, Szoboszlai Zsolt szociológus és egy cigányimádó műsorvezető (aki nagy nehezen beismeri: néha még neki is sok a cigányvédő cenzúra).
(Kuruc.info)