A Jobbik országgyűlési képviselője feljelentette Kosztics Józsefet, Sikósnagyfalu szökésben lévő, de ennek ellenére októberben megválasztott polgármesterét. A feljelentés apropója, hogy Kosztics József az októberi választás előtti napokban egy közeli csárdában látta vendégül a falubelieket, ahol többször felhívta a figyelmet, hogy a vendéglátásért cserébe a polgármester-választáson rá kell szavazni.

Németh Zsolt szerint ez kimeríti a BTK 211. § e) pontját, miszerint bűncselekményt követ el az, „aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás vagy népi kezdeményezés során
e) arra jogosultat a választásban, illetőleg a népszavazásban akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Megjegyzendő továbbá, hogy Koszticsot háromszor ítélték el közokirat-hamisítás vétsége miatt, s bár a kampánya alatt többször megjelent a faluban, ennek ellenére mégsem találja a rendőrség. Megjegyzendő továbbá, hogy a bűnöző a Siklós és Vidéke Cigányokért Érdekvédelmi Szervezet elnöke, ahol – nem meglepő módon – pályázati pénzeket sikkasztott.
Az említett eseményről videofelvétel is készült, amely alább megtekinthető:
Sajnos Siklós környékén sem sikerült két hét alatt rendet teremteni, olyannyira, hogy az elítélt és szökésben lévő bűnözők lopott pénzből ilyen szinten mulathatnak, majd polgármesterek lehetnek - írja közleményében Németh Zsolt.
(Kuruc.info)