Megütött egy diák egy pedagógust a lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézményben. Az eset még a múlt héten történt, a 14 éves tanuló az arcán csapta meg a tanárnőt.

Minderről egy olvasónk értesítette szerkesztőségünket, de érdeklődésünkre az iskola igazgatója, Kulcsár István is megerősítette a történteket. Elmondása szerint az érintett diák egy Lentihez közeli településen él olyan családi környezetben, amelynek körülményei hozzájárulhattak súlyos cselekménye elkövetéséhez. (Kuruc.info: kiemelés tőlünk: milyen szépen írják körül azt, hogy, mint szinte mindig, cigány volt a támadó...) Az intézményvezető a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, s mint mondotta, az események pontos feltárása előtt ennél részletesebben nem kíván nyilatkozni.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Salamon Róbert alezredes a feljelentés tényét megerősítve annyit mondott: az ügyben a lenti rendőrkapitányságon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.
(ZH)