Frissítés (jan. 28 0:16): a Blikk alább olvasható, új cikkéből kiderül, hogy, idézzük, „Csaknem az utolsó csontja is eltörött … Szinte nem volt ép porcikája, eltörött a szegycsontja, több bordája, a fejét sérülések borították, valószínűen a koponyája is betörött.” Kedves Olvasóink! Tudják, hogy ezek a „gyerekek” mit kaptak volna egy ilyen, csak a liszkai kivégzéshez hasonlítható, barbár tettért egy a cigányokkal bánni tudó, és emiatt sokkal élhetőbb országban, pl. Szlotákiában, Finnországban vagy Amerikában? Ott helyben agyonlőtték volna őket. Mindet. Kivétel nélkül. Ha nem a feldühödött szomszédok, akkor maguk a rendőrök. Ezek meg mit kapnak? Mivel gyerekkorú mind, semmit – pár órán belül szabadok lesznek megint, és szabadon folytathatják a gádzsóirtást ezek a született gyilkosok. A büntethetőségi korhatár drasztikus, a svájci, angol, amerikai stb. mintát átvevő leszállításáról meg hallani sem akar imádott kormányunk... Szégyellje magát mindenki, aki a Fideszre szavazott!

A Blikk teljes cikke:
Játékból öltek a fiúk
Lak - Gyerekek végeztek Ica nénivel. Csaknem az utolsó csontja is eltörött annak az idős nőnek, akit a gyanú szerint négy, kisegítő iskolába járó 13 éves gyermek vert halálra a Borsod megyei Lakon.

K. Ica (+81) halálának hírére összerezzent az egész falu, azóta időseket nem is látni az utcán. A tragikus esetről is csak suttogva beszélnek, mondva, rettegnek a megtorlástól, vagy attól, hogy a gyerekhorda következő áldozatai talán ők lesznek. Az apró zsákfaluban nem újdonság a bűn, lopások és betörések híre hallatán már senki nem kapja fel a fejét, Ica néni kegyetlen meggyilkolására mégis mindenkinek megfagyott a vér az ereiben.

- Szinte nem volt ép porcikája, eltörött a szegycsontja, több bordája, a fejét sérülések borították, valószínűen a koponyája is betörött. Egy felnőtt embertől is brutális lenne, hogy így végezzen valakivel, de hogy gyerekek tegyenek ilyet - borzongott Ica néni egyik helybéli hozzátartozója, aki a megtorlástól tartva még a nevét sem árulta el a Blikknek. Egyelőre még kérdés, mi sarkallta a meggyanúsított gyerekeket a hidegvérű gyilkosságra. Az egyik teória szerint egy nevetséges csínytevés vezetett a tragédiához.

- Napok óta azzal szórakoztak a helybéli suhancok, hogy beugráltak a kertekbe, ahol látták, hogy ég a villany, és leverték a villanyórát. Miután borsot törtek áldozatuk orra alá, nyúlcipőt húztak. Nem így Ica néni esetében, aki megpróbálta nyakon csípni rosszakaróit - magyarázta egy szomszéd.

Úgy tudjuk, az idős asszony észrevette a gyerekeket, és vélhetően dulakodás alakult ki közöttük, s ekkor érhette az az ütés, ami a halálos sérülését okozta.

A hátrányos helyzetű (Kuruc.info: nocsak, még a Blikk is elismeri – igaz, a sorok között, "virágnyelven" –, hogy mind cigány volt?) gyerekeket intézetbe szállították, bár páran közülük nem is a szüleiknél laktak, hisz azok vagy elhagyták őket (Kuruc.info: v.ö. cigó „gyerekszeretet”), vagy börtönviseltségük miatt (Kuruc.info: értsd: a gyilkosok szülei is bűnözők. Ez az átlagos cigó „családmodell”...) nem nevelhették őket. Információink szerint egy gyerek már beismerő vallomást tett.

- Kutatásra, rablásra utaló nyomok nem voltak a helyszínen. Halált okozó testi sértés bűntett miatt folyik  a vizsgálat - közölte Egyedné Novodomszky Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Cs. Á. - Blikk
Előzőleg írtuk (jan. 27 23:20):
Korábban írtuk (12:40): Hogy honnan tudjuk, az alábbi gyilkosság elkövetői is cigányok voltak, mint ilyen esetekben gyakorlatilag mindig? Nem, nem az MTI-től, akik – szemben mondjuk a finn, amerikai vagy svájci rendőrséggel, ill. médiával – most is hallgatnak a származásról. A Mancs „Felzárkóztatási esélyek a Csereháton - Értük, de nélkülük” című, 2008. február 28-án megjelent cikkéből. Ez a következőket írja: „Lakon a lakosság közel hetven százaléka roma, és a helyi, uniós pénzből felújított iskolába három diák kivételével csak cigány gyerekek járnak.” Van ezek fényében bárkinek is bármilyen kétsége?
Gyerekek ölhettek meg egy idős nőt Lakon
A fiúk előbb lekapcsolták a 81 éves nő házában a villanyórát, majd - a gyanú szerint - amikor az asszony felelősségre vonta őket, agyonverték.

Az idős nőt január 24-én, hétfőn a lakásában holtan találták Lakon. Kutatásra, rablásra, dulakodásra utaló nyomok nem voltak a helyszínen, az elsődleges vizsgálatok ugyanakkor nem zárták ki az idegenkezűséget - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség információi szerint a községben több gyerek hetek óta azzal szórakozott, hogy esténként a falut járták, és ha valahol világosságot láttak, beugrottak az udvarra, lekapcsolták a villanyórát, majd elszaladtak. Így történhetett ez január 23-án este is, amikor a négy gyerekkorú fiú az idős asszony portáján járt. Kihallgatásukkor ezt mindannyian elismerték, elmondták, hogy lekapcsolták a villanyórát, ám a lakás tulajdonosa kijött a házból és számon kérte tettüket. A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a nő sérüléseit szóváltást követően a gyerekek okozták, a fiúk ideiglenes intézeti elhelyezését elrendelték. A rendőrség halált okozó testi sértés bűntett miatt folytat eljárást.
(MTI)