Hogy honnan tudjuk, az alábbi bűncselekmény elkövetője, természetesen a legendás „gyerekszeretet” (legújabb kapcsolódó cikkünk ITT) jegyében, mint ilyen esetekben mindig, cigány (más korcsharapás-esetek - a sokból - ITT, ITT és ITT)? Nem, nem csupán az eredeti Blikk-cikkhez mellékelt fényképről, valamint az áldozat tipikusan ork nevéből. A helyiek hozzászólásából is (lásd a függeléket).

A Blikk anyaga: Horror! Megharapta a babát a család vendége
Budapest - Retteg az emberektől, folyton sír, és csak édesanyja karjában tud megnyugodni a kilenc hónapos L. Mercédesz, miután a gyanú szerint csütörtök délután szülei egy ismerőse úgy megharapdálta, hogy kórházba kellett szállítani.

A kislány rácsos ágyában még az italt vagy ételt sem hajlandó elfogadni; ha szülei nincsenek vele, a fájdalomtól eltorzult arccal vergődik a kórházi ágyban. A kislányt a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjának Fiumei úti tömbjében kezelik, arcocskáján, mellkasán, hasán és vállán még jól láthatóak az emberi harapás nyomai.

Mercédesz édesanyja, L. Anita (21) csütörtök délután csak a boltba ugrott le nagyobbik gyermekével, Lacikával. Élettársa, K. László (30) dolgozni volt, ezért a babát a család egy régi ismerősére, M. Zoltánra bízta. A férfi a fővárosban talált munkát, ezért vendégeskedett a családnál.

A tetőtől talpig összeharapdált Mercédesz kórházban van, fél az egyedülléttől.

 Amikor az asszony hazaért a boltból, Mercédesz zokogott, de ruhában semmilyen sérülés nem volt látható rajta. Anita ekkor még azt hitte, hogy a baba éhes.

- Később a síró kislányomat levetkőztettem, hogy tisztába tegyem. Akkor láttam meg a szörnyű harapásnyomokat - futotta el könny az anya szemét, aki azonnal hívta a mentőket, majd a rendőröket.

A zsaruk még aznap este kihallgatták a szülőket.

- Dolgozni voltam, így fogalmam sem volt, mi történt otthon. Ismertük Zoltánt, a feleségem apjának egy barátja, de nem feltételezte egyikünk se, hogy ilyesmit csinál. Még vizsgálják az orvosok, hogy szexuálisan zaklatta-e a babánkat - hajtotta le a fejét László (29), az édesapa.

- A kislány testét véraláfutások borították, amelyek az elsődleges vizsgálatok szerint feltehetően harapásból származnak. A baba nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - tudta meg a Blikk Csillag Melindától, a BRFK szóvivőjétől, aki hozzátette: egy 30-as éveiben járó férfit testi sértés gyanúja miatt kihallgattak az ügyben, ám őrizetbe nem vették.

A Blikk tudomása szerint a brutális férfi többször is maradt már egyedül a babával, de korábban a szülők semmilyen sérülést nem láttak Mercédeszen. Zoltánt ráadásul nem ismerték agresszívnek.

Úgy tudjuk, már a gyámhivatal és a gyermekjóléti szolgálat is vizsgálódik az ügyben, Mercédeszt pedig egész hétvégére a kórházban tartják orvosai. A család döbbenetére egyébként az édesapánál a lakás ajtó előtt délután fél négykor megjelent M. Zoltán, akit a rendőrségről kiengedtek a kihallgatás után. A férfi választ nem adott arra, miért harapott, sőt, azt állította: ő nem csinált ilyesmit.

Blikk-összeállítás

Függelék: helyi olvasó hozzászólása: Jól ismerem a gyereknek az édesanyát: egy büdös koszos intézetis cigány. Az élettársa úgyszintén intézetis volt. Ennek a ribancnak felelősségtudata nincs; egyelő a 0-val. Gyerekeket nem tudnak nevelni; felelőtlenek. Az kisgyerek anya már sokszor elszökött az élettársától, mert kábítószeres. Több férfival is elszökött. Az egyiknek ki is állt kurválkodni. Nagyon szeretnek játékgépezni az élettársával együtt. Ebből kifolyólag nagyon sokszor, mint ebben az esetben is, ráhagyták a gyereket egy nem éppen normális emberre. És nem a boltba ment le, ahogy ő mondja, hanem elmentek több óra hosszára gépezni. Volt olyan eset, amikor veszekedtek az élettársával, mely szinte mindennapos, volt hogy a gyereket bezárták egyedül a lakásba. Ezeknek az embereknek gyerek nem való a kezükbe. A gyerekeknek intézetben lenne a helyük, nem ilyen felelőtlen, erkölcstelen, koszos emberek kezében. A GYÁMÜGYNEK FIGYELMÉBE AJÁNLOM A FOLYAMATOS MEGFIGYELÉST VELÜK SZEMBEN!!!!!!!!!!!Kérdezzék ki a ház lakóit, hogy viselkednek, hogy nevelik a gyerekeiket!!!!!

Eredetileg írtuk:
 
Harapásnyomok voltak testének minden részén egy nyolchónapos, budapesti babának - számolt be a TV2 Tények című műsora.
Egy harminchat éves férfit már kihallgattak az eset kapcsán, állítólag csak negyed órára hagyta a család a babát a fiatalemberrel. Ezután a csecsemő nagynénjének már csak az tűnt fel, hogy a baba üvöltve sír. Nemsokkal ezután kiderült, hogy a testét szinte teljesen összeharapták. A szülők rögtön hívták a mentőket, a gyereket a Baleseti Központba vitték.
Később kiderült, hogy nemcsak harapásnyomok, hanem más sérülések is vannak a testén, valószínűleg megverték. A férfit elfogták a rendőrök, de később el is engedték, mert azt mondják, még szakértő vizsgálja, valóban ő bántotta-e a gyereket.
(TV2)