Az alábbi hírből csupán a szokásos derül ki: színes fémtolvajaink (nem véletlen ez a nem szabványos elválasztás – ahogy az alábbi körözési fényképeken is látható, cigókról, azaz „színesekről” van szó!) több százmilliós értékben okoztak kárt, ráadásul eközben életveszélyt is okoztak. Ahogy oly sok másik esetben is – ne feledjük, hogy ezek a rongyok még az árvízvédelmi berendezéseket is ellopják, aztán meg rínak, hogy elönti a víz a putrijukat.

Körözési kép – egyéb kérdés a származásukkal kapcsolatban?


Ahogy az (többek között) most is történt. Idézet az alábbi cikkből: „Volt rá példa, hogy egy szivattyúház transzformátorát tették tönkre, ráadásul éppen árvízvédelmi időszakban. Emiatt a vizet nem tudták elszivattyúzni.” Hát igen - „örülünk”, hogy ezek a rongyok itt lehetnek közöttünk. Hogy lehetnek olyan hülyék a magyarok, hogy tűrik ezeknek a génhulladékoknak a terrorját, ráadásul rendre cigánybarát pártokat szavaznak kormányra? Miközben kivétel nélkül minden(!) másik országban kőkeményen odacsapnak ezeknek a mocskoknak (táborok, elkülönítés, elüldözés, állampolgárság elvétele, legjobb esetben agyonlövés, de legalábbis a koponyatörésig történő összeverés).

Máris lehet fogadásokat kötni, mekkora büntetéseket kapnak cigányaink. Azt, amit a franciáktól kapnának, akik minden ilyen, súlyos veszélyt okozó esetet terrorcselekményként kezelnek és akként (évtizedek fegyházban) is "honorálnak"? Úgy, mint a tót, amerikai stb. rendőrök, akik, ha tehetik (pl. menekülni / támadni próbál rajtakapáskor a korcs), agyonlövik őket? Úgy, mint a szintén súlyosan cigánygyűlölő (okkal!) finn rendőrök, akik elegánsan "félrenéznek", míg a felfegyverzett civilek egyszerűen agyonlövik ezeket a hulladékokat? Nem. Lefogadjuk, hogy pár év maximum börtönnel (nem fegyházzal, pláne nem szigorítottal!) megússzák, ráadásul azt is, igen nagy valószínűséggel, felfüggesztve, azaz be se kell vonulniuk, ahogy eddig szinte minden esetben történt, hiszen eddig lopásként kezelték az ilyen eseteket. Nem kapnak semmit – ez Cigányisztán. Miközben mindenhol máshol...

Az eredeti cikk:
Megyénkben is rongáltak, lebuktak a fémtolvajok: százmilliós károkat okoztak - Videó!
Három fémtolvajbandát fogott el a rendőrség. A tizenegy gyanúsítottból kettőt még köröznek. A fosztogatók tetteikkel életveszélyes helyzeteket és 450 milliós kárt okoztak.

Pénteken délelőtt, Győrben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatót dr. Takács Tibor megyei-rendőrfőkapitány, Patay László az E.ON ügyvezető igazgatója és Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető.

A rendőrség transzformátor fosztogató színesfémtolvajokat fogott el. Pontosan három bűnbanda kilenc emberét. Két elkövetőt jelenleg is köröznek.

A csoportok transzformátorok belső réztekercseit lopták el, szétszedve a berendezéseket. Országszerte 450 millió forintos kárt okoztak. Megyénkben is tevékenykedtek: Mosonmagyaróvár és Ravazd környékén.

2008-ban egy, 2009-ben kettő, 2010-ben pedig 65 transzformátor bűncselekményt követtek el a színesfémgyűjtők megyénkben. Idén január-február hónapban 7 eset történt.

A nagy mértékben megugrott esetek miatt az E.ON a rendőrséggel közösen vette fel a harcot az elkövetők ellen.

"A transzformátor állomások többnyire nehezen megközelíthető terepen vannak. Ezért az érintett és veszélyeztetett helyszíneket, egy biztonsági cég segítségével, olyan berendezéssel biztosítottuk, melyek jelezték, ha illetéktelenek tevékenykedtek rajtuk" - mondta el Takács Tibor.

Ezzel a módszerrel Mosonmagyaróváron két alkalommal is sikerült megelzőni a fosztogatást.

Továbbá így sikerült mindössze három hónap alatt 12 bűnycselekményt felderíteni.

"A rendőrség a nyomozás során ellenőrizte azokat az átvevőhelyeket is, ahol az elkövetők esetleg értékesíthették a lopott alkatrészeket.

A szálak azonban a megyehatáron túlra vezettek. A tolvajok egy tapolcai orgazdához vitték a lopott holmikat" - nyilatkozta Takács Tibor rendőrfőkapitány.

Az említett orgazda otthonának fényképét látva megállapítottuk: biztosan nem lehetnek kenyérgondjai. Az rá kiszabható büntetés mértéke még nem körvonalazódott.

Az biztos, hogy az elkövetőknek súlyos vétségekért kell felelniük. Patay László elmondta: a transzformátorok kifosztása a társadalomra nézve is rengeteg kárt és veszélyhelyzetet okozhat.

"Volt rá példa, hogy egy szivattyúház transzformátorát tették tönkre, ráadásul éppen árvízvédelmi időszakban. Emiatt a vizet nem tudták elszivattyúzni.

A berendezés szétszedése életveszélyes helyzeteket is teremthet. Áramütést szenvedhetnek a gyanútlan áldozatok.

Nem is beszélve arról, hogy a szétszerelés közben szétfolyó olaj a környezetet is károsítja" - tudtuk meg.

"Tavaly novemberben kezdték kiépíteni a jelzőrendszert melyet most is bővítenek. Elmondható azonban, hogy márciusra, a fosztogató bandák elfogásával gyakorlatilag megszűntek a transzformátorok elleni merényletek" - tette hozzá Takács Tibor.

A három bűnbanda elkövetői 20-48 év közöttiek. Tizenegyből kilencen kerültek rendőrkézre. Két személyt még köröznek. Fotóik videónkon is láthatók. (Kuruc.info: 2:01-nél. A kérdéses képkockát külön is lehoztuk [lásd legfelül], ha már a cigányvédő Kisalföld, érthető módon, nem tette. Nehogy fokozza a rászismust, ugye. Természetesen cigányok a delikvensek – mi más...)

A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik róluk, tegyen bejelentést valamelyik kapitányságon vagy a 107-es telefonszámon.
(Kisalföld)
 Frissítés: a Police.hu-n fellelhetők az eredeti, minőségi(bb) körözési képek is:

KAJÁRI MIKLÓS 30 éves, kelédi lakos

OLÁH KÁLMÁN 26 éves, pápai lakos
Szííííp sukár csávók, ugye?