"Két hét alatt rendet tettünk" - mondta még nyáron Pintér Sándor diadalittasan. Azóta sok hónap eltelt, a helyzet mit sem változott: sok településen, így Gyöngyöspatán is rettegésben éltek az emberek. Nem, nem a sváb vagy örmény kisebbség okozott gondot.

A jobbikosok úgy gondolták: elég a szavakból, a tettek mezejére lépnek, járőrözésbe kezdtek. Hogy mi lett ennek az eredménye? Következzék egy részlet az Origo cikkéből: "A cigányokon kívül az [origo] által megkérdezett helyiek közül valamennyien örültek annak, hogy a polgárőrség a faluban tartózkodik. "Az utóbbi időben rendszeressé váltak a lopások a cigányok részéről, állandóan rettegek, ha meghallom, hogy ugatnak este a kutyák" - mondta egy 29 éves férfi, aki nem messze lakik a cigányok által lakott résztől. Szerinte mióta Gyöngyöspatán vannak a polgárőrök, visszaesett a bűnözés, és a cigányok nem is nagyon járkálnak az általuk lakott utcákon kívül. "A polgárőrség a megoldás, olyan szintű a változás, hogy azt fel sem tudom fogni. Ha ilyen maradna az élet, teljesen jó lenne itt"" - tette hozzá a helyi lakos.
 Az ott élők tehát kivétel nélkül örültek a Szebb Jövőért Polgárőrség megjelenésének. Pintér és rendőrsége cserbenhagyta őket - ám még most sem azzal vannak elfoglalva, hogy helyreállítsák a rendet, nem erre dolgoztak ki akciótervet, hanem a Magyar Gárda után a jobbikos polgárőrök felszámolását tűzték ki célul.
A cigánybűnözők ellen nem, a polgárőrök ellen viszont fellépnek
"A Gyöngyöspatán is járőröző polgárőrökhöz hasonló szervezetek tevékenységének megállítására kap megbízást Pintér Sándor belügyminiszter - az [origo] információi szerint ez dőlt el azon a pénteki találkozón, amelyen Orbán Viktor a cigányság helyzetéről tárgyalt a romaügyekért felelős államtitkárral és az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével" - írja az Origo. Pintéréknek az nem jutott eszükbe, hogy, ha helyreállítanák a közbiztonságot, akkor a kutya sem lenne kíváncsi a jobbikos polgárőrökre...
Orbánék a rendet helyreállító polgárőrökkel, a helyi magyarok akaratával szemben lépnek fel. Itt fontos megjegyezni, hogy a helyiek nyomást gyakoroltak a polgármesterre, aki engedvén a nép akaratának végül elismeri és támogatja a Szebb Jövőért Polgárőrség munkáját Gyöngyöspatán. Jól látható: aki a Fideszre szavaz, az nem a rendre, hanem a káoszra és a cigánybűnözés további virágzására szavaz. Orbánék lassan egy éve vannak kétharmaddal kormányon, az EU soros elnökei, lazán megoldhatták volna a helyzetet - ha merték és akarták volna.
A Fidesz cigány képviselője: meg kell állítani a félkatonai szervezeteket
Farkas Flórián az [origo] érdeklődésére azt mondta: a találkozó után arra kérték fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy dolgozzon ki akcióprogramot a helyzet megoldására. Farkas szerint ennek foglalkoznia kell a kistelepülések biztonságával is, de a hangsúly a félkatonai szervezetek megállításán van. Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy aki még nem olvasta, annak mindenképp ajánljuk Farkas Flórián múltjáról szóló cikkünket: A sikkasztó Farkas Flórián többször is megjárta a sittet, végül köztársasági kegyelemben részesült - az ügyet 30 évre titkosították.
A Fidesz másik cigány képviselője, az EP-ben csücsülő Járóka Lívia az eset kapcsán pedig így fogalmazott: "nagyon fontos, hogy semmifajta bohócszervezetek ne vegyék át a magyar rendőrség feladatát."
Csak arra lennénk kíváncsiak, vajon a gyöngyöspatai lakosok szemébe nézve is meg mernék ismételni a fentieket? Tartunk tőle, hogy az ott élő, tisztességes munkában megőszülő, idős magyar néni a botjával kergetné el Járókát és a többi fideszest az ilyen megnyilvánulások után.
Saltib - Kuruc.info, Origo nyomán