Rablótámadást adott elő, közben kiderült, ő segítette a tolvajokat (Ercsi, Fejér megye)
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra rablásról érkezett bejelentés a hétvégén. Eszerint négy ismeretlen személy ment be az ercsi honvédségi laktanyába, ahol a biztonsági őrt megfenyegették, majd a kaszárnya területéről vasanyagokat tulajdonítottak el. Később kiderült, az őrt senki nem támadta meg, sőt ő volt az, aki a tolvajoknak segített…

A bejelentés szerint április 09-én késő este a Honvédség Ercsi (Kuruc.info: súlyosan cigányfertőzött település; korcsai nem riadnak vissza a gyilkolászástól sem. Lásd EZT), Rákóczi úton lévő laktanyája területén a biztonsági őr egy kisteherautóra lett figyelmes. Amikor a járműhez közelebb ment, egyszer csak valaki hátulról megfogta a vállát, majd egy hideg tárgyat tartott a nyakához, és közölte, hogy nyissa ki a főkaput, mert hátul, ahol bejöttek, polgárőrök vannak, és arra nem tudnak távozni. Amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor megölik. A férfi így kiengedte az autót. A bűncselekmény során sérülése nem keletkezett.

A biztonsági őr a bejelentésben foglaltakat tanúkihallgatása során is megerősítette. Mivel azonban vallomása több helyen is hiányos volt, illetve nem volt életszerű, ezért a dunaújvárosi nyomozók folytatólagos tanúkihallgatása mellett döntöttek. Eközben azonban többször is ellentmondásba került a korábban általa elmondottakkal, végül aztán beismerte, hogy az egész támadást csak kitalálta. Mindezt azért, mert ő volt az, aki segített a négy férfinek a lopásban és bűnsegédi magatartásának leplezésére találta ki a rablás történetét.

Valójában a tolvajok 30 000 Ft-ot ajánlottak fel neki azért, hogy amikor a laktanya területéről kiviszik a vashulladékot, akkor efölött hunyjon szemet, és senkinek ne szóljon. A lopás meg is történt. Három férfi egy kisteherautó platójára pakolta fel a különböző vasanyagokat, köztük rézkábeleket, alumíniumlemezeket, radiátorcsöveket, és az őr ki is engedte őket a főkapun. Nem is szólt volna róla senkinek. Viszont pechjére pont a bűncselekmény idején ment arra egy személygépkocsi, és az utasoknak feltűnt a laktanya területén lévő, majd később vasanyagokkal távozó platós kocsi, valamint több gyanús alak, és kérdőre vonták ezzel kapcsolatban. Mire ő hirtelen a rablásos történettel állt elő.

A 23 éves ercsi férfi a dunaújvárosi nyomozóknak azt mondta azért ment bele ebbe az egész lopási ügybe, mert hat gyereket nevel (Kuruc.info: még egyszer: 23 évesen. Mire megdöglik vagy elveszti nemzőképességét, hány patkányt, [ilyen „nevelést” biztosító „szülőnél” 99,9% biztonsággal] jövendő gyilkost, bűnözőt fog nemzeni? Húszat? Harmincat? Szép kis jövőkép... további infó ezen kérdésekről ITT), és jól jött volna neki a beígért pénz.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya így a rablási ügy helyett most lopásban nyomoz. A büntetőeljárás során a rendőröknek sikerült két elkövetőt beazonosítaniuk. A harmadik elkövetőt még keresik.

A biztonsági őrrel szemben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél.                

Székesfehérvár, 2011. április 14.

Németh – Kész Mónika r. szds.

RFM RFK szóvivő