Úgy látszik, a cigányság, ez a gyilkos, minden másik országban sokkal-sokkal keményebben fogott söpredék még a közismerten kútmérgező múltú (amely gyakorlatukat még a világháború után Münchenben is kamatoztatni akarták, hatmillió ártatlan német civilt meggyilkolva ) zsidókon is túltesz.

Nem, nem csak úgy mérgezik a vizeinket, ahogy a múltkor Nógrádban tették, hogy dühből / szórakozásból beldobálnak mindenfélét. Az még a jobbik eset. Az alábbi cikkből ugyanis kiderül, hogy a szennyvizüket visszaeresztik ezek a hulladékok a víznyerő kutakba, elfertőzve az egész ivóvízkészletet. Ennél még az is jobb lenne, ha patkányaink a WC-jük tartalmát az utcára vezetnék (ahogy oly sok más helyen teszik, pl. Miskolcon - lásd pl. EZT), az nem okozná rossz esetben tízezrek, ha nem százezrek megbetegedését, halálát, „csak” a közvetlen környezetét.

Most komolyan, Kedves Olvasó: milyen „emberek” az ilyenek? Egyáltalán felérik ésszel, mit csinálnak? Csodálkozunk, hogy a franciák, a finnek, az olaszok, a svájciak stb. rohamléptekkel toloncolják ki őket a francba, komolyabb bűnelkövetések esetén az esetleges állampolgárságuktól is megfosztva? Ők tudják, hogy ezt az ember alatti söpredéket egyszerűen nem lehet civilizálni. Állatok. Vagy még azoknál is rosszabbak, mert (nemtisztelet a kivételnek) azért azok a saját ivóvizüket nem sz*rják össze...

A kapcsolódó, új cikk, kiemeléseinkkel:
Kútba a vécéről - fekáliától, szennyvíztől bűzlik a falu
Az önkormányzatok, illetve az építési hatóság kötelezettsége az ásott kutak állapotának ellenőrzése.

Aki csak teheti, megpróbálja a család számára szükséges zöldséget, gyümölcsöt megtermelni. Sokan az évek óta nem művelt kertjüket indítják újra. Főként, ahol még egy ásott kút és így az öntözésre szánt víz is rendelkezésre áll. Hallani: ha nem is olcsóbb így előállítani a zöldségfélét, de legalább tudjuk, mit eszünk. Bár ez esetenként nem igaz. Főként, ha a szomszéd a saját ásott kútjába engedi a szennyvízét, ami aztán átszivárog a teljes vízrendszerre.

– Nálunk még nincs csatorna – mondta egy kaposfői asszony. – Amíg nekünk évente kétszer kell a derítőgödröt szippantatnunk, addig tudok olyan szomszédról, ahol ezt évek óta nem tették meg. A derítőből egy búvárszivattyúval kinyomják az udvarra illetve a kútba. Ez utóbbi divat lett nálunk. A parlagfű látható, bírságolnak érte. Ám a kútba nyomott szennyvíz gyakorlatilag láthatatlan, nem ellenőrzi senki és nem is büntet érte. Pedig rendkívüli módon szennyezi a környezetet, a vízkészletet.

– Csak menjen végig a falun sötétedés után, és a bűz elárulja, mit csinálnak egyesek – ajánlotta egy, a neve elhallgatását kérő gigei lakos. – Itt nem az ásott kutakba engedik a szennyvizet, hanem ki a kertbe, rosszabb esetben az utcai árokba. De olyan esettel is találkoztunk, hogy a házból a nagyvilágba külön kifolyón jött a mosogatógép-, a mosógép-, és a fürdőkád szennyvize. Csak a vécét nem engedték ki közvetlenül az udvarra.

– Az önkormányzatok, illetve az építési hatóság kötelezettsége az ásott kutak állapotának felmérése, ellenőrzése – mondta Ift Miklós, a Kaposvári Víz-, és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója. – Ott, ahol a kutak vízét használják locsolásra nem etikátlan bejelenteni, illetve kérni az ásott kutak ellenőrzését.
(SONLINE)