Rostás Istvánnét tavaly novemberben vérbe fagyva találták meg rokonai pécsbányatelepi lakásában. A gyilkossággal Jovánovics Istvánt és Tétényi Lajost vádolják. Mindketten tagadnak és egymásra mutogatnak.

Mindkét elkövető tagadja tettét, sőt egymásra mutogatnak – derült ki a Baranya Megyei Bíróság tárgyalásán. A vádlottak még arcukat is vállalták, annyira biztosak ártatlanságukban.

Margit nénit tavaly november 10-én találták holtan. Sodrófával és késsel végeztek vele. Az idős asszony tehetős volt, értékeit akarták megszerezni a vádlottak. A fiatal rablógyilkosok először fojtogatták, majd egyikük egy sodrófával ütötte agyon az idős nénit, majd a másik elkövető a biztonság kedvéért még össze is szurkálta. Az asszonytól porcelánjait és ékszereit vitték el.
– Nyaklánca, gyűrűi és több porcelán is eltűnt, de a legértékesebb - egyben a kedvencem - a búsuló juhász volt – mondta a Pécsi Napilapnak Margit néni fia, aki szerint nem először fordult elő ezen a környéken, hogy rátámadtak.
Margit nénit egyszer már kirabolták és nagyon megverték.

Margit néni, élt 71 évet
A pécsbányatelepi Károly utcában, visszajáró vendégek a rendőrök. A szomszédok szerint itt majdnem minden nap látni rendőrautót a sok balhé miatt. Az egyik szomszéd ismerni vélte az elkövető Jovánovics Istvánt, akire csak egy megjegyzést tett: csak nem az a fekete gyerek volt?
A tárgyalás tanúk meghallgatásával januárban folyatódik.
(Pécsi Napilap - nyomán)