Két nő jött az Egyesült Királyságba, akik idős asszonyokat támadtak meg és raboltak ki fényes nappal; a rablók romániai cigányok - írja a Yorkshire Evening Post (és nem szakad le az ég a megnevezhetetlenek megnevezése miatt).

Vasilica Alexandru - csak nálunk rejtegetik a színes bűnözők fényképét
Maria Bodescu (37) és Vasilica Alexandru (41) két Leeds városában elkövetett felzárkózási kísérlet után került a rendőrök látókörébe: egy 85 éves asszonynak letépték az arany medálját, félórával korábban pedig egy 76 éves idős nővel próbálkoztak, de végül elmenekültek, miután segítségért kiáltott.
A nagyobb - cigány - bűnbanda tagjaiként tevékenykedő ártatlan romákat még aznap letartóztatták a Leedstől 250 kilométerre lévő Kentben, a bíró pedig négy évre ítélte mindkét cigányasszonyt.
Kerry Macgill bíró így indokolta a döntést: "Lehet, hogy önök nem részesültek megfelelő nevelésben, de van lelkiismeretük (mekkora tévedés! - a szerk.), s 37 és 41 évesen tudatában vannak annak, hogy nőket támadtak meg anyagi haszonszerzés reményében. Az ítélet nagyon szigorúnak tűnhet, de az a célja, hogy elrettentse önöket és az önökhöz hasonlókat az olyan célzott támadásoktól, amelyek idős emberek ellen irányulnak, akiknek joguk van szabadon járni-kelni az utcán." Hozzátette: "Amit mondok, mindenkire érvényes, attól függetlenül, hogy honnan jött. Ha idejöttél, vagy itt születtél, és ilyen cselekményekbe keveredsz, nem számíthatsz rokonszenvre ettől a bíróságtól."
Matthew Harding ügyész ismertette a cigányasszonyok módszerét. A 76 éves nőhöz október 10-én reggel 9:45-kor ment oda az egyik nőstény, előadva, hogy az anyjának szívrohama volt, ő pedig nem tudja, hol van a kórház. Miután az idős asszony útbaigazította a szegény romát, egyikük egy aranyláncot tett a leendő áldozat nyaka köré, míg a másik őrködött. Az angol hölgy ekkor kiáltozni kezdett, mire a rablók egy fekete Mercedeshez szaladtak, amely elhajtott.
Félórával később egy 85 éves asszonyt szemeltek ki, aki éppen egy klinikára akart bemenni. Vele ugyanazt a módszert alkalmazták: miután segített nekik, egyikük ékszereket tett a kezébe, arra kérve, hogy imádkozzon az anyjukért. Az idős nő azt válaszolta, hogy imádkozni fog, de nem fogadja el az ékszereket. Ekkor Alexandru benyúlt az áldozat kabátja alá, és letépte az arany medálját. Ugyanazzal az autóval oldottak kereket, de egy szemfüles járókelő, aki felfigyelt a felfordulásra, felírta az autó rendszámát.
Amikor az autót nem sokkal később megállította a rendőrség a déli part közelében, két kancigányt is találtak benne. A két cigányasszonynál 700 font volt, a medál viszont nem került elő. A cigánybűnözők beismerő vallomást tettek.
(Kuruc.info)