Vádat emelt a paksi rendőrkapitányság egyik volt nyomozója ellen a Tolna Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a főtörzsőrmester öt társával visszajárt betörni olyan helyszínekre, amelyeken korábban nyomozóként helyszínelt. Olyan is volt, hogy bűnöző ismerőseinek adott tippeket, hogy hova érdemes betörni, majd saját kollégáit félrevezetve próbálta akadályozni a nyomozásokat.
Nappal nyomozott, éjjel pedig betörni járt a paksi rendőr. A főtörzsőrmester a bűnügyi helyszíneken kifigyelte, hogy mit lenne érdemes ellopni, majd társaival együtt később visszament értük. Egy dunaföldvári családi házból például, miután befejezték a tűz miatti helyszínelést, 400 ezer forint értékű műszaki eszközt vittek el, az onnan ellopott bankkártyával pedig 3 millió forint készpénzt vettek fel.
A Tolna Megyei Főügyészség hivatali visszaélés, valamint bűnszövetségben elkövetett lopás, sikkasztás és rongálás miatt emelt vádat a főtörzsőrmester ellen. "A bűnszövetségnek domináns szereplője volt, ugyanis gyakorta ő volt a tippadó, gyakran ő vitte a helyszínre a társait, illetőleg éppen bűnügyi nyomozói mivoltára hivatkozva megígérte azt, hogy a büntetőjogi felelősséget elkerülhetik" – nyilatkozta Ökrös Magdolna, rendőrségi szóvivő.
A vádirat szerint a nyomozó megpróbálta akadályozni a betörései miatt indult nyomozásokat. A rendőrség informatikai rendszeréből, a robotzsaruból is próbált információkhoz jutni. Áprilisban innen tudta meg azt is, hogy lebukott. Az ügy első rendű vádlottja ma már nem rendőr. Elfogása napján megszüntették a szolgálati viszonyát. Az egykori főtörzsőrmester, ha a bíróság bűnösnek találja, a BTK szerint akár 12 évet is kaphat.
(Híradó)