Fodor Gábor
Felismerte az őt bántalmazó börtönőrt egy 2006 őszén előállított férfi, a katonai ügyészség mégis megszüntette a fegyőr elleni eljárást. A szembesítésen a bv-dolgozó tagadta, hogy megverte volna Fodor Gábort.
A férfit 2006. szeptember 21-én a Nyugati téren fogták el a rendőrök. Az akkor 22 éves fiatalember háromnapos őrizet után került a Nagy Ignácz utcai büntetés-végrehajtási intézetbe. Fodor Gábor megerősítette, amit egy volt börtönőr állított a HírTV Célpont cím műsorában: a börtönőrök ütötték, rugdosták a tüntetésekről előállított embereket, egyeseket meg is aláztak.
- Megvertek, tettleg bántalmaztak, a földre vittek, ott rugdostak többen a bent lévők közül, majd amikor ezt a kintiek szóvá tették, akkor röhögve annyit mondtak, hogy bent biztos bútorokat rendezgetnek – fogalmazott Fodor Gábor. „A folyosón várakozás közben a homlokunkkal támasztottuk a falat és közben a lábunkat rugdosták hátulról, hogy nem állunk elég széles terpeszben. De mindez lehetetlen volt, mert egymás mellett álltunk szorosan, tehát nem is tudtuk a lábunkat szélesebbre tárni, úgyhogy szóról szóra igaz, amit a börtönőr mondott” – tette hozzá a férfi.
 
 
Pintér ígérete - a valóság kissé másként fest:
(HírTV)